Nettavisen har gjort dagens jobb og servert sine lesere en hit peace for å sverte en kandidat som utfordrer en senil gammel mann som uten tvil er en av de verste presidenter i USAs historie. Den radikale aktivismen skinner igjennom, og de bryr seg ikke om at landet går til helvete. Et land hvor de ikke har stemmerett og heller ikke har noen rett til å dømme hardtarbeidende amerikanere som ligger våkne om nettene fordi de ser et USA som rakner i sømmene.

Nettavisen: – Her blir Bidens utfordrer grillet om sine nazi-uttalelser: – Det er løgn! – Eksperten gir Kennedy null sjanse til å bli USAs neste president.

Nettavisen vet å velge sine overskrifter, og de skuffer ikke i artikkelen om den demokratiske presidentkandidaten Robert F. Kennedy jr. Som alle norske journalister går de i flokk, spesielt når det gjelder amerikansk politikk, og siden mainstream media i USA har valgt ut RFK jr. til syndebukk, må de gjøre likeså.

Journalist Vetle Ravn Vikens hit piece om RFK jr. er ikke noe annet enn journalisme som tar sikte på å påvirke opinionen ved å presentere halvsannheter eller partisk informasjon på en måte som fremstår som objektiv og sannferdig.

For at leseren skal få et enda verre inntrykk av kandidaten enn det som skrives i amerikanske medier, har Nettavisen kontaktet USA-ekspert Deborah Kitchen-Døderlein, som stempler millioner av velgere som en del av en anti-myndigheter-bevegelse, konspirasjonsteoretikere og antisemitter. I tillegg insinuerer hun at RFK jr. er ko-ko.

Norsk journalisme på sitt «beste».

Svertekampanjen vil fortsette så lenge RFK jr. står i veien for Biden

Viken skriver at RFK jr. ligger på om lag 15 prosent på målingene i partiets nominasjonskamp, men er svært kontroversiell, særlig på grunn av sine mange omstridte kommentarer om covid-19 og vaksinene.

Journalisten utdyper ikke hvorfor hans kommentarer om covid-19 eller vaksiner er kontroversielle, men som vi vet, blir han stemplet som vaksinemotstander og farlig av venstresiden.

Norske medier har allerede dekket dette flittig, som NRKs artikkel; «Nevøen til John F. Kennedy er blant de mektigste vaksinemotstanderne i USA.» De vil fortsette svertekampanjen så lenge han er kandidat og truer Bidens valgkamp.

Sannheten er en helt annen, da RFK jr. gjentatte ganger har sagt at han ikke er – og har aldri vært – vaksinemotstander, men at han er for trygge vaksiner som har gjennomgått klinisk forskning.

I et intervju med On the Money oppfordret han folk til å lytte til hva han faktisk forteller i stedet for å tro på mainstream medias feiltolkning og forvrengning av det han sier:

Han vil ha sikre vaksiner, robust forskning og et tilsynsorgan som er fri for interessekonflikter og økonomiske fordeler med den farmasøytiske industrien:

– I urge people to listen to what I actually say instead of listening to the litany of derisive sound bites that the mainstream media offers to mischaracterize and distort my positions on the whole range of issues.

– I am not and have never been anti-vaccine. I’ve always said that I’m for safe vaccines and robust science and for regulatory agencies that are free from conflicts of interest and financial entanglements with the pharmaceutical industry.

RFK jr. har god grunn til å stille spørsmål ved legemiddelindustrien, da det har vært hundrevis av klager mot Food and Drug Administration (FDA), som tilsvarer det norske Legemiddelverket om alt fra interessekonflikt til påstander om at farlige medisiner er godkjent.

Så sent som i 2022 skrev den medisinske journalen BMJ at covid-19-vaksiner og medikamenter ble utviklet i warp speed, og nå er eksperter bekymret for at FDA kontrollerte for få områder der kliniske studier ble gjort:

– Covid-19 vaccines and drugs were developed at “warp speed” and now experts are concerned that the US Food and Drug Administration inspected too few clinical trial sites.

Vi må heller ikke glemme at det var under Trumps presidentskap at vaksinen ble utviklet, og sommeren før valget stolte bare tre prosent av demokratene på vaksinen. Da var det greit å være vaksinemotstander.

Personlig husker jeg min manns stemor som fortalte oss at hun aldri ville ta vaksinen hvis Trump vant valget. Nå er hun vaksinefanatiker og lurer på hvorfor vi ikke skal ta den fjerde vaksinen – eller den syvende.

Sammenligner covid-19-politikken i USA med nazi-regimet i Tyskland

For noen måneder siden skal Kennedy ha sammenlignet covid-19-politikken i USA med nazi-regimet i Tyskland, noe som har fått folk til å rase, skriver Viken videre.

Her kunne RFK jr. valgt sine ord bedre, men å bruke nazi-analogier er ikke noe nytt, og det betyr ikke at RFK jr. er antisemitt – dessuten burde norske medier se seg i speilet når det gjelder akkurat det temaet.

I et intervju nylig med rabbi Shmuley Boteach i Jewish Journal diskuterer de kandidatens livslange støtte til Israel og det jødiske folk, og han fortsetter arven etter sin far, som ble myrdet av den palestinske våpenmannen Sirhan Sirhan på grunn av sin støtte til Israel i 1968.

Det stemmer, da senator Robert Kennedy ble myrdet bare fem år etter at broren hans, president John F. Kennedy, ble skutt. Gjerningsmannen, Sirhan Sirhan, en ung palestiner, myrdet senatoren fordi han var sint over Kennedys støtte til Israel under seksdagerskrigen.

Imagine that.

Nettavisen sluker hvert ord fra en av Kongressens mest uetiske politikere

RFK jr. grilles i Kongressen, skriver Viken videre, og siterer kongresskvinnen som grillet ham, Debbie Wasserman Schultz, en av de mest kontroversielle demokratene i Kongressen og hatet av mange – både på høyre- og venstresiden.

Hva hun fortsatt gjør i Kongressen, er en gåte, eller kanskje ikke. Demokrater er flinke til å støtte sine egne, selv om de er tatt i forsøk på å rigge et primærvalg til fordel for Hillary Clinton.

Det er for5 omfattende å skrive om hennes utallige kontroverser, men liberale Washington Post skrev om seks av dem i 2016. Vi tar for oss de verste, som førte til at hun måtte gå av som leder for The Democratic National Convention (DNC).

I 2016 publiserte Wikileaks 20.000 e-poster fra DNC-ansatte. Det var da Clinton-kampanjen trodde at det var russernes skyld, siden de påsto at de hacket seg inn i databasen en måned tidligere. Serveren ble aldri overlevert til FBI.

Noen av e-postene avslørte Demokratenes bias mot Bernie Sanders og en sammensvergelse om å bruke hans religion og andre saker mot ham. Sanders er jøde, i likhet med Wasserman Schultz.

I et intervju med CNN lovet Sanders å sparke Wasserman Schultz hvis han ble president. Hun fratrådte senere fra stillingen.

If president, Sanders would fire DNC chairwoman.

I 2017 ble Wasserman Schultz kåret til årets mest uetiske politiker av Foundation for Accountability and Civic Trust. Noen av grunnene de oppga, var at hun rigget et primærvalg og ikke sparket en ansatt som var under kriminell etterforskning. Den kriminelle var pakistaneren Imran Awan, som var siktet for korrupsjon og på et tidspunkt prøvde å rømme til sitt hjemland.

To andre kontroverser Washington Post oppga, var at hun ikke skyr noen midler når hun går etter både demokrater og republikanere, mens Nettavisen ukritisk sluker hvert ord denne korrupte demokraten spyr ut av seg.

Kennedys eneste fordel er at han er yngre enn Biden og har Kennedy-navnet

Nettavisen har kontaktet USA-ekspert Deborah Kitchen-Døderlein, førsteamanuensis hos UiO med amerikansk politikk, samfunnsliv og politiske debatter som ekspertisefelt.

Eksperten er ikke i tvil om hva slags folk som vil stemme på RFK jr. og de er en del av anti-myndigheter-bevegelsen, ifølge eksperten:

Hvordan kan disse utspillene påvirke RFK jr.s popularitet?

– Det vil splitte folk. De som ville stemt på ham, er en del av anti-myndigheter-bevegelsen. Dette inkluderer vaksinemotstanderne, de som trodde at å maskere seg og beskytte seg mot covid skyldtes at myndighetene prøvde å kontrollere folk, at covid var skapt av kinesere og at immigranter er farlige. Noen tviler på Holocaust, og antisemittismen øker. Kennedys eneste fordel er at han er yngre enn Biden og har Kennedy-navnet.

La oss gjenta: Kennedys eneste fordel er at han er yngre enn Biden og har Kennedy-navnet.

Ingen analyse, ingen tanker om at millioner av amerikanere kanskje ser et radikalt demokratisk parti som har sveket dem og styrer Amerika mot et sted de ikke kjenner seg igjen i.

Nettavisen skrev først i artikkelen at RFK jr. ligger på om lag 15 prosent på målingene i partiets nominasjonskamp. Ut fra det kan vi regne ut at 20 til 30 millioner velgere ville stemme på den demokratiske presidentkandidaten.

I Kitchen-Døderleins verden er alle disse et sammensurium av anti-myndigheter-bevegelsen, vaksinemotstandere og konspirasjonsteoretikere som tror at immigranter er farlige. Andre tviler på Holocaust, og antisemittismen øker.

Men Kitchen-Døderlein gir seg ikke der. Viken lurer på hvorfor. – Hvordan kan det ha seg at nevøen til den høyt respekterte John F. Kennedy kommer med slike utsagn, og dét svaret tar kaka:

– Det er ikke dette man forventer fra ham, det passer ikke hans profil å komme ut som anti-forskning. Det må enten være et stunt for å ta velgere fra Trump, eller så er han blitt ko-ko.

Til slutt får Kitchen-Døderlein anledning til å komme med det obligatoriske Trump-stikket og sier at det er han som har gjort det akseptabelt å si disse tingene.

De bryr seg ikke, selv om landet går til helvete

USA-eksperten og Nettavisens journalist har gjort dagens jobb og servert sine lesere en hit peace for å sverte en kandidat som utfordrer en senil gammel mann som uten tvil er en av de verste presidenter i USAs historie.

Den radikale aktivismen skinner igjennom, og de bryr seg ikke, selv om landet går til helvete, et land hvor de ikke har stemmerett og heller ikke har noen rett til å dømme hardtarbeidende amerikanere som ligger våkne om nettene fordi de ser et USA som rakner i sømmene.

Det er de som er ko-ko. Jeg oppfordrer dem til å se RFK jr.s kampanjevideo.

De burde skamme seg.

RFK Jr. For President In ’24 (Campaign Ad 2023).

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.