Steve Bannon ser ut som han sover under broene, men utseendet bedrar. Han er sylskarp.

Hverken Biden-kampanjen eller familien har bestridt at e-postene på laptopen er ekte. Biden sitter med andre ord på en vulkan. Han vet hva som kommer. Han har ikke villet kommentere avsløringene om familiens korrupsjon. Det er ingen vinnerstrategi.

Biden vet at Trump kommer til å la ham gjennomgå i debatten torsdag, og han har selv bedt om det. Biden har hele tiden sagt at han ikke visste noenting om Hunters forretninger. E-postene og bilder viser noe helt annet. De lar seg ikke bortforklare.

Hvis Biden skulle vært på høyde med utviklingen, måtte han svart på spørsmålene som selv hans lojale medier har stilt. Et par journalister har våget, og Biden har snudd ryggen til ved ordet «FBI» og svart uforskammet tilbake til en annen: – Jeg visste du skulle stille det spørsmålet. Det er en svertekampanje, og det er typisk deg.

De andre journalistene lo av kollegaen. Men latteren kommer til å bli sittende fast i halsen deres.

Selv Biden-vennlige medier som AFP har begynt å undre seg over hva som foregår: Biden tok fri lørdag. Han var ute og spiste is søndag. Men så tar han fri tre dager for å forberede seg til debatten. Ingen seriøs kandidat disponerer dyrebar tid slik, og spørsmålet blir: Vil Biden overleve? Han vet at selv om han skulle bli valgt, hvilket blir stadig mindre sannsynlig, kommmer ikke skandalene til å forsvinne. Hans politiske motstandere sitter på materialet som kompromitterer ikke bare Hunter, men hele familien.

Amerikanske medier har forsøkt å drepe storyen(e). Men med motstandere som Steve Bannon og Rudy Giuliani er det håpløst. Se intervjuet med Bannon på SkyNews Australia. Bannon kommer ikke til å la disse menneskene unnslippe denne gangen, og med det mener han ikke bare Bidens, men FBI-sjef Christopher Wray.

Wray har sittet på laptopen og harddisken siden desember 2019. Wray visste at han kunne stanset riksrettssaken mot Trump ved å fortelle hva som var på laptopen: Hunter hadde vært sendebud for Burisma, og Burisma hadde vært på uoffisielt besøk i Det hvite hus. Noen måneder senere fikk Biden sparket riksadvokaten i Ukraina ved å true med å holde tilbake en milliard dollar. Noe for noe. Quid pro quo. Akkurat det Demokratene anklaget Trump for.

Den som forsøker å bedra noen, faller dypt når han blir avslørt. Bedrageren er i dette tilfelle ikke bare landets visepresident, men også sjefen for det føderale politiet. Hans forgjenger lot Hillary slippe å bli stilt for retten, ellers ville Bernie Sanders vunnet. Det holdt på å skje også denne gang, men Biden ble trukket opp av hatten som en kanin.

FBI, CIA og mediene spiller rollen som pretorianergarde, livvakten til romerske keisere, som til slutt var de som bestemte hvem som fikk bli keiser. Slik er Washington blitt. Vi har lært mye om hvordan apparatet fungerer gjennom opprullingen av Obamagate.

Det som er blitt enda tydeligere siden 2016, er at Big Tech tør å kaste masken og si til velgerne: Stopp! Dette får dere ikke se!

Twitter og Facebook hadde ikke våget hvis de ikke følte seg sikre på hvor mektige de er blitt. De utfordrer demokratiet.

Men justisdepartementet svarte tirsdag med å åpne antitrustsak mot Google. Sakene er ikke identiske, men overlappende. Felles er at Big Tech er blitt så mektige at de kan diktere den politiske samtalen og utfallet av valg. De legger heller ikke skjul på sine hensikter.

Biden-skandalene blir en rambukk for dem som vil ramme dette korrupte systemet. Det vil Bannon. Han sier det er på tide å ta av seg hanskene. Demokratene har vært nådeløse. Nå må Trumps Amerika tørre å svare.

Det finnes nok avlsøringer på laptopen og harddriven til å ødelegge enhver karriere. Og avsløringene kommer ikke til å ta slutt selv om Biden skulle bli valgt. Da vil de for alvor kompromittere ham. Hvordan skal han overleve politisk?

Flere av seerne på SkyNews-videoen sier at de bor i USA, men får informasjon i Australia som de ikke får hjemme.

Det er umulig å annullere en story som er sluppet ut. Autoritære mennesker tror det, men historien forteller noe annet.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.