Senator Ron Johnson. Foto: Toni Sandys / Washington Post via AP / NTB.

Lederen for det amerikanske Senatets komité for nasjonal sikkerhet, republikaneren Ron Johnson fra Wisconsin, ber i et brev til FBI om svar på en rekke spørsmål vedrørende datamaskinen med kompromitterende informasjon om Joe Bidens sønn Hunter Biden.

Johnson vil blant annet vite om FBI rent faktisk sitter på materiale fra Hunter Bidens datamaskin, og i så fall hvordan etaten fikk den i sin besittelse og om materialet vurderes som autentisk, melder Fox News.

FBI har plikt til å informere om disse tingene, sier Johnson henvendt til FBI-sjef Christopher Wray – uansett om maskinen er Bidens egen eller et produkt av en svertekampanje, eller sågar russisk desinformasjon.

Allerede da han fikk nyss om Hunter Bidens datamaskin den 24. september, bad Johnson forgjeves etaten om å bekrefte det som var et rykte inntil New York Posts nylige avsløring av e-poster som tyder på korrupt samrøre mellom Joe Biden og ledelsen for det ukrainske energiselskapet, hvor Hunter arbeidet.

Johnson noted that staff immediately asked the FBI to confirm certain details in order to validate the claim, but the bureau said they would not confirm or deny any of the information included in their request.

Det er av stor betydning å vite hva FBI visste og når, sier Johnson, som spør seg hvorfor FBI bare er blitt sittende på det hele uten å foreta seg noe.

“Why did they sit on it? Are they covering up just because Hunter Biden might be engaged in things that also maybe should have been investigated and possibly prosecuted? Do we have two systems of justice: one for Democrats and one for Republicans? One for the well-connected versus one for the rest of the Americans?” he asked.

I et intervju med Sky News Australia anklager Donald Trumps tidligere sjefstrateg Steve Bannon FBI for å beskytte Joe Biden. Han hevder også at Hunter Bidens advokat bad verkstedet om å få igjen harddisken da det ble klart at en avsløring var i gjære.

E-postene fra adokvaten vil ved behov bli offentliggjort, sier Bannon. Hunter Biden har panikk, hevder han.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂