Hunter Biden og Mac-verkstedeieren Isaac, som kan bli farens banemann.

NTB har ikke skrevet noe om avsløringen av Hunter og Joe Biden. Ikke noe om den 87 sider lange senatsrapporten som fortalte at Hunter var involvert i prostitusjon og mottok 3,5 millioner dollar fra kona til borgermesteren av Moskva. Først da Twitter suspenderte kontoer og blokkerte spredning av en artikkel i The New York Post, reagerte NTB: ved å forsvare Twitters sensur.

Men av fremstillingen er det artikkelen som er «kontroversiell». Det er ikke innholdet i artikkelen.

Twitter har nektet brukere å dele en kontroversiell New York Post-artikkel om den demokratiske presidentkandidaten Joe Biden. President Donald Trump er rasende.

Brukere som har forsøkt å dele artikkelen, har fått opp et varsel om at det ikke kan gjøres, fordi Twitter eller selskapets partnere har identifisert lenken som «potensielt skadelig».

Artikkelen er «potensielt skadelig» for Joe Bidens sjanser i valget. Ikke noe sted i NTBs artikkele fremgår det hvor ødeleggende New York Post-storyen er.

NTB reduserer historien til «meninger»:

I artikkelen hevdes det at Bidens sønn Hunter introduserte faren for en ukrainsk forretningsmann da visepresidenten var ansvarlig for USAs forhold til Ukraina.

Videre heter det at Joe Biden skal ha hatt sønnens forretningsinteresser i bakhodet i håndteringen av de diplomatiske relasjonene mellom landene. Hunter Biden har sittet i styret til det ukrainske energiselskapet Burisma.

Ikke noe sted står det om laptopen til Hunter som ble liggende uhentet på et Mac-verksted i Delaware, slik at eieren måtte forsøke å lokalisere eieren. Det viste seg ikke mulig. I stedet fant han ut at eieren var Biden jr. Eieren Isaac er Trump-supporter. Han forsto hvor eksplosivt innholdet var og kontaktet senator Mike Lee, som ikke reagerte. FBI påla ham munnkurv og kom og hentet laptopen i desember. Men da hadde Isaac forstått hva han satt med, og at FBI sannsynligvis ikke kom til å gjøre noe med innholdet.

Amerikanere som følger med, stoler ikke lenger på FBI. Isaac tok derfor en kopi av innholdet. Han fikk hjelp av en mellommann, som han ikke vil si hvem er. Isaac fryktet også for at laptopen kunne gå ut over hans sikkerhet. Det var en av grunnene til at han kontaktet FBI:

Da ikke noe skjedde, kontaktet han Steve Bannon og Rudy Giuliani. Det var disse som fikk ballen til å rulle.

Bannon ble i august i år siktet for underslag av én million dollar. Det kan ha vært en advarsel om ikke å lekke innholdet på Hunters laptop.

Men e-postene som viser at Burisma-topper besøkte Joe Biden i Det hvite hus, er så eksplosive at intet lokk er sterkt nok til å holde dem hemmelige.

Rettferdiggjør sensur

NTB rettferdiggjør at Twitter og Facebook sensurerer en straight nyhetsstory. Det er jo noe man bør merke seg.

Joe Biden avviser hardnakket alle påstandene, og hevder at han ikke snakket med sønnen om hans forretninger. Også eksperter sier at påstandene er usanne, og det er blitt stilt spørsmål ved opphavet deres.

Twitters avgjørelse om å blokkere delingen av artikkelen ser ut til å være en del av nettplattformens innsats mot misvisende informasjon fram mot presidentvalget neste måned.

Også Facebook sier de begrenser deling av artikkelen fram til den er blitt faktasjekket. (NTB)

Hvilke eksperter er det DPA-AFP har snakket med? Misvisende informasjon? Dette er latterlige bortforklaringer.

Lyver med glatt ansikt

I autoritære stater lyver myndighetene med glatt ansikt. Det er hva Facebook, Twitter og NTB gjør:

Twitter har skrevet en tråd der de forklarer hvorfor de har innført tiltak mot deling av artikkelen. De skriver blant annet at artikkelen inneholder privat informasjon som e-postadresser og telefonnumre, noe som er i strid med deres retningslinjer.

I tillegg har artikkelen innhold som er innhentet på måter som står i strid med Twitters retningslinjer mot hacking, heter det (NTB)

Det virker ikke som om det er noen skandale som er for grov til at mediene ikke forsøker å dekke over den.

At de forsvarer sensur av en historie som er helt ødeleggende for Demokratenes kandidat, slik de gjorde med Hillary i 2106, gjør at de selv går med i dragsuget.

 

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


 

 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.