Twitter-sjef Jack Dorsey. Foto: Francois Mori / AP / NTB.

Justiskomiteen i det amerikanske Senatet har til hensikt å stevne Twitters toppsjef Jack Dorsey til å vitne for komiteen den 23. oktober om selskapets blokkering av artikler fra New York Post om e-postene til Hunter Biden som setter hans far og presidentkandidat Joe Biden i et dårlig lys.

Det melder Wall Street Journal.

Artiklene det er tale om, vedrører e-poster der Vadym Pozharskyi, en av toppsjefene i det ukrainske energiselskapet Burisma, takket Hunter Biden, som selv arbeidet i selskapet, for et møte med Joe Biden som fant sted før den daværende amerikanske visepresidenten presset ukrainske myndigheter til å avskjedige en statsadvokat som etterforsket Burisma.

Den republikanske senator Ted Cruz reagerer sterkt på Twitters sensur, og mener det er tale om lovstridig innblanding i valgkampen:

“This is election interference, and we are 19 days out from an election,” Sen. Ted Cruz (R., Texas), a committee member who discussed the subpoena with Senate Judiciary Committee Chairman Lindsey Graham (R., S.C.), told reporters. “Never before have we seen active censorship of a major press publication with serious allegations of corruption of one of the two candidates for president.”

Facebook blokkerte ikke for deling av New York Post-artiklene, men flagget dem på en måte som gjør det mindre sannsynlig at de dukker opp i brukernes nyhetsstrøm.

Den republikanske senator for Missouri, Josh Hawley, har da også invitert både Twitter-sjefen og Facebook-sjef Mark Zuckerberg til en høring i en av Senatets underkomiteer for å forklare sine respektive selskapers inngripen overfor sakene fra New York Post.

Repulikanske senatorer beskylder Twitter for dobbeltmoral, gitt at ingenting er blitt gjort for å blokkere påstander som er skadelige for Donald Trump, for eksempel beskyldninger om samrøre med Russland som det aldri har vært grunnlag for.

South Carolinas republikanske senator Lindsey Graham sier at de sosiale mediene har fått så mye makt at det er farlig, skriver Fox News.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂