Datoen er 6. januar 2009, Joe Biden er nylig blitt valgt til USAs visepresident, og ankommer her Capitol Hill i Washington sammen med sønnen Hunter. Foto: Charles Dharapak / AP / NTB.

Hunter Biden introduserte en toppsjef hos et energiselskap i Ukraina som han jobbet i, for sin far Joe Biden i 2014 – året før USAs daværende visepresident presset ukrainske myndigheter til å avskjedige en statsadvokat som etterforsket det samme selskapet.

Det viser lekkede e-poster til Hunter Biden som New York Post har fått innsyn i.

The never-before-revealed meeting is mentioned in a message of appreciation that Vadym Pozharskyi, an adviser to the board of Burisma, allegedly sent Hunter Biden on April 17, 2015, about a year after Hunter joined the Burisma board at a reported salary of up to $50,000 a month.

Pozharskyi var svært takknemlig for at Hunter Biden introduserte ham for sin far visepresidenten:

“Dear Hunter, thank you for inviting me to DC and giving an opportunity to meet your father and spent [sic] some time together. It’s realty [sic] an honor and pleasure,” the e-mail reads.

En annen e-post viser at Pozharskyi på et tidligere tidspunkt hadde bedt Hunter om å bruke sin innflytelse til å hjelpe selskapet:

An earlier e-mail from May 2014 also shows Pozharskyi, reportedly Burisma’s No. 3 exec, asking Hunter for “advice on how you could use your influence” on the company’s behalf.

Korrespondansen synes å motsi Joe Bidens påstand om at han aldri har snakket med Hunter om sønnens forretninger i Ukraina.

E-posten er dukket opp i en datamaskin som ble levert til service, muligens av Hunter Biden selv, uten noen gang å bli hentet igjen. Datamaskinen ser ut til å inneholde flere ting som er kompromitterende for unge Biden:

Other material extracted from the computer includes a raunchy, 12-minute video that appears to show Hunter, who’s admitted struggling with addiction problems, smoking crack while engaged in a sex act with an unidentified woman, as well as numerous other sexually explicit images.

Datamaskinen ble beslaglagt av FBI i desember, opplyser New York Post. Men innehaveren av serviceverkstedet gav en kopi av harddisken til Rudy Giulianis advokat, og det er Giuliani selv som har stilt materialet til disposisjon for den amerikanske avisen.

Joe Biden selv skrøt i 2018 at han hadde presset ukrainske myndigheter til å sparke den angjeldende statsadvokaten i 2015, mens han var amerikansk visepresident.

Less than eight months after Pozharskyi thanked Hunter Biden for the introduction to his dad, the then-vice president admittedly pressured Ukrainian President Petro Poroshenko and Prime Minister Arseniy Yatsenyuk into getting rid of Prosecutor General Viktor Shokin by threatening to withhold a $1 billion US loan guarantee during a December 2015 trip to Kiev.

“I looked at them and said: I’m leaving in six hours. If the prosecutor is not fired, you’re not getting the money,” Biden infamously bragged to the Council on Foreign Relations in 2018.

“Well, son of a bitch. He got fired.”

FBI har ikke villet bekrefte at den har datamaskinen i sin besittelse.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.