Screenshot fra Biden i samtale med Stephen Colbert

En lokal domstol i Ukraina avsa sist måned en kjennelse som gir Joe Biden status som mistenkt for å ha tvunget frem avsettelsen av riksadvokat Viktor Shokin i mars 2016.

In Kiev late last month, District Court Judge S. V. Vovk ordered the country’s law enforcement services to formally list the fired prosecutor, Victor Shokin, as the victim of an alleged crime by the former U.S. vice president, according to an official English translation of the ruling obtained by Just the News.

Dermed har Biden blitt innhentet av sin befatning med Ukraina. En ukrainsk parlamentariker offentliggjorde før helgen et lydopptak med samtaler mellom Joe Biden og John Kerry på den ene siden og president Porosjenko på den andre. Ett av temaene var Obama-administrasjonens krav om at riksadvokat Shokin måtte sparkes. Porosjenko sier klart og tydelig at det ikke er fremkommet noe negativt om Shokin.

Dostolen ga i februar statsadvokaten og økokrim ordre om å etterforske Shokins påstand om at han ble sparket fordi han hadde begynte å granske Burisma, gasselskapet som Joe Bidens sønn Hunter var styremedlem i.

The court had previously ordered the Prosecutor General’s Office and the State Bureau of Investigations in February to investigate Shokin’s claim that he was fired in spring 2016 under pressure from Biden because he was investigating Burisma Holdings, the natural gas company where Biden’s son Hunter worked.

Domstolen fant at det var berettiget grunn til å tro at Shokin ble avsatt som følge av Bidens inngripen. Biden har offentlig skrytt av at han truet med å holde igjen en milliard dollar i amerikansk støtte.

Statsadvokatembetet og økokrim nektet å oppgi navnet på personen de etterforsket og omtalte ham kun som «amerikaner». Nå har dommer Vovk bestemt at navnet skal offentliggjøres.

Vovk ruled that anonymous listing was improper and ordered the law enforcement agencies to formally name Biden as the accused perpetrator.

Biden har innrømmet at han fikk Shokin sparket, men sier det ikke var pga Burisma, men fordi Shokin var ineffektiv i kampen mot korrupsjon.

Shokin holder fast ved at han ble sparket fordi han hadde planer om å innkalle Hunter Biden til avhør. Hva gjelder effektivitet viser han til et brev han mottok fra State Department sommeren 2015 der han roses opp i skyene for sitt anti-korrupsjonsarbeid.

Under høringene i Representantenes hus sist høst kom det frem at man i State Department var ubekvem med at visepresidenten hadde Ukraina som område, samtidig som Hunter satt i styret for Burisma.

 

 

 

 

Ukraine judge orders Joe Biden be listed as alleged perpetrator of crime in prosecutor’s firing
Latest twist in Ukraine impeachment drama could stretch into Biden’s fall campaign as fired prosecutor seeks legal remedy in courts.

Kjøp Klanen her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂