Senator Chuck Grassley avslørte i Senatet mandag at en FBI-informant sa at den ukrainske oligarken involvert i korrupsjon og bestikkelse med Joe og Hunter Biden hevdet å ha 17 opptak av samtalene han hadde med presidenten og sønnen hans.

Jerry Dunleavy i Washington Examiner skriver om saken.

A top Senate Republican revealed Monday that an FBI informant said the Ukrainian oligarch involved in an alleged “criminal bribery scheme” with Joe and Hunter Biden also claimed to have 17 recordings of his conversations with the president and his son.

Den republikanske senatoren sa at disse opptakene ble angivelig oppbevart som en slags forsikringspolise for oligarken, i tilfelle han havnet i en vanskelig situasjon.

The Republican senator said, “These recordings were allegedly kept as a sort of insurance policy for the foreign national in case he got into a tight spot.”

Mykola Zlochevsky, Hunter Biden og Joe Biden. Foto: Svetlana Pashko cc by-sa 4.0 / Wikimedia Commons –  Patrick Semansky og Manuel Balce Ceneta / AP / NTB.

Mykola Zlochevsky, den ukrainske eieren av Burisma, var den utenlandske statsborgeren involvert i kriminelle bestikkelser beskrevet i FBI-dokumentet FD-1023, som brukes til å dokumentere informasjon fra konfidensielle informanter.

The Examiner har snakket med kilder kjent med FBI-saken og skriver at Zlochevsky omtalte Joe Biden som the big guy under en samtale flere år før juni 2020-datoen på FD-1023-dokumentet.

Mykola Zlochevsky, the Ukrainian owner of Burisma, was the «foreign national» involved in the alleged «criminal bribery scheme» detailed in the FBI form, and Zlochevsky referred to Joe Biden as the “big guy” during a conversation several years before the June 2020 date of the bureau document, according to sources familiar with the FBI record who described its contents to the Washington Examiner.

Grassley la til mandag at, ifølge FD-1023, har Mykola Zlochevsky 15 lydopptak av telefonsamtaler mellom ham og Hunter Biden og to lydopptak av telefonsamtaler mellom ham og visepresident Joe Biden.

Senatoren sa også at FBI-dokumentet også viser at daværende visepresident Joe Biden kan ha vært involvert i at Burisma ansatte Hunter Biden.

Grassley added Monday that, according to the FD-1023, “the foreign national possesses 15 audio recordings of phone calls between him and Hunter Biden” and “two audio recordings of phone calls between him and the-Vice President Joe Biden.”

The senator also said the FBI record “also indicates that then-Vice President Joe Biden may have been involved in Burisma employing Hunter Biden.”

Dunleavy skriver videre at U.S.A. Attorney’s Office i Delaware håndterer den pågående føderale etterforskningen av Hunter Biden. Det er angivelig opp til regjeringsadvokat David Weiss, utnevnt av Donald Trump, å bestemme om presidentens sønn skal tiltales. I februar 2021 ba Joe Biden alle regjeringsadvokater utnevnt av Trump om deres oppsigelse, med Weiss et sjeldent unntak.

Grassley spurte hva regjeringsadvokat Weiss har tenkt å gjøre med disse Joe og Hunter Biden-opptakene som er høyst relevante i bestikkelsen.

“What is U.S. Attorney Weiss doing with respect to these alleged Joe and Hunter Biden recordings that are apparently relevant to the high-stakes bribery scheme?” Grassley asked Monday.

Kilder fortalte tidligere til Washington Examiner at Burisma-eieren diskuterte en påstått bestikkelse på 5 millioner dollar til Joe Biden og 5 millioner dollar til Hunter Biden. Ifølge den betalte FBI-informanten hadde han hørt dette fra Zlochevsky selv. Kildene sa også at Zlochevsky mente det ville være vanskelig å avdekke bestikkelsen i minst 10 år på grunn av antallet bankkontoer som var involvert.

Sources previously told the Washington Examiner that the Burisma owner discussed an alleged bribe of $5 million to Joe Biden and of $5 million to Hunter Biden, according to the paid FBI informant who said he heard this from Zlochevsky. The sources said Zlochevsky said he believed it would be difficult to unravel the alleged bribery scheme for at least 10 years because of the number of bank accounts involved.

En forretningsforbindelse av Hunter Biden refererte til the big guy i 2017, men da handlet det om forhandlinger med kinesiske forretningsmenn. Dunleavy påpeker at Zlochevskys henvisning til Joe Biden som the big guy fremstår uavhengig av den Kina-relaterte referansen som skjedde i en e-post fra mai 2017 som ikke ble offentliggjort før i oktober 2020.

Zlochevsky’s alleged reference to Joe Biden as the “big guy” appears independent of the apparent reference to the now-president as the “big guy” by a Hunter Biden business associate during negotiations with Chinese intelligence-linked businessmen. The China-related reference occurred in a May 2017 email not made public until October 2020.

Eksistensen av den Ukraina-relaterte FD-1023 ser ut til å ha blitt avslørt for Grassley av varslere i 2022, og senatoren ba justisdepartementet og FBI i oktober om å overlevere all data inkludert FD-1023-dokumenter som handler om Mykola Zlochevsky, Hunter Biden, James Biden og Joe Biden.

The existence of the Ukraine-related FD-1023 appears to have been revealed to Grassley by whistleblowers in 2022, and Grassley told the Justice Department and FBI back in October to hand over “all records,” including “FD-1023” documents that “reference Mykola Zlochevsky, Hunter Biden, James Biden, and Joe Biden.”

Republikanerne i Huset sa at bestikkelsen var relatert til Joe Bidens innsats som visepresident for å presse den ukrainske regjeringen til å sparke den ukrainske riksadvokaten Viktor Shokin og at FBI-dokumentet indikerte at den var for å forhindre en korrupsjonsetterforskning.

House Republicans said the alleged bribery scheme was related to Joe Biden’s efforts as vice president to pressure the Ukrainian government to fire Ukrainian prosecutor Viktor Shokin. Republicans said the FBI form indicated the alleged bribes were aimed at shaking off a corruption investigation.

Etter at FBI-direktør Christopher Wray ble stevnet av representant James Comer fikk House Oversight Committee gjennomgå FD-1023-dokumentet, men versjonen de fikk se var betydelig sladdet. Dette viser oss respektløsheten FBI har for kongressen, sa Grassley, da direktør Wray sladdet et dokument som allerede er uklassifisert.

So Director Wray placed redactions on a document that is already unclassified. More than that, the FBI made the Congress review a redacted unclassified document in a classified facility. That goes to show you the disrespect that the FBI has for Congress.”

Burisma ble et hot button problem da president Donald Trump refererte til det i en samtale med Ukrainas president Volodymyr Zelensky i juli 2019. Samtalen førte til en til en varsler-klage, som utløste demokratisk ledet riksrettssak i Kongressen. Demokratene benektet at Shokin virkelig hadde etterforsket Burisma og republikanere hevdet at han hadde gjort det.

Burisma became a hot-button issue when President Donald Trump referenced it in a July 2019 call with Ukrainian President Volodymyr Zelensky. The call spurred a whistleblower complaint, which sparked Democratic-led impeachment proceedings in the House, where Democrats denied Shokin had truly been investigating Burisma and Republicans argued he had been.

Trump og hans republikanske allierte hevder at Joe Biden brukte sin posisjon som visepresident for å presse Ukraina til å sparke Shokin for å beskytte sønnen mot en etterforskning av Burisma. Demokratene benekter dette og hevder at fokuset på Burisma var en del av et forsøk på sverte Joe Biden.

Trump and his Republican allies claim Joe Biden improperly used his position as vice president to pressure Ukraine to fire Shokin to protect his son from an investigation into Burisma. Democrats deny this and argue the focus on Burisma was part of an effort to dirty up Joe Biden.

Joe Biden sa at bestikkelser anklagene var «en haug med nonsense» da han ble spurt om dem torsdag etter at han først spøkte: «Hvor er pengene? Jeg tuller.»

Joe Biden said the bribery allegations were “a bunch of malarkey” when asked about them Thursday after he first quipped, “Where’s the money? I’m joking.”


Ukrainske tjenestemenn sa i juni 2020 at de ble tilbudt 5 millioner dollar i bestikkelser for å avslutte etterforskningen av Burisma og la Zlochevsky, som bodde i utlandet, returnere til Ukraina. De sa at dette ikke var knyttet til Joe og Hunter Biden.

Ukrainian officials said in June 2020 that they were offered $5 million in bribes to shut down criminal investigations into Burisma and allow Zlochevsky, who has been living abroad, to return to Ukraine. They said this was unconnected to Joe and Hunter Biden.

Forbes Breaking News: Ted Cruz Explodes On Top FBI Official Over Biden ‘Bribery Scheme’ Allegations.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Kjøp Paul Grøtvedts bok!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.