Januar 2018: Joe Biden skryter under et arrangement i regi av Council on Foreign Relations av hvordan han som visepresident fikk en ukrainsk statsadvokat sparket. Stillbilde: GODventures / YouTube.

Dokumentet som kontrollkomiteen i Representantenes hus omsider fikk fravristet FBI, viser at korrupsjons­anklagene mot Joe Biden involverer en ukrainsk forretnings­mann og omfatter bestikkelser på 5 millioner dollar, sier James Comer.

Den sensasjonelle uttalelsen fra kontroll­komiteens republikanske formann ble gitt til det Washington-baserte mediehuset Just The News dagen etter at han selv fikk innsyn i FBI-dokumentet.

“Yes, it is Ukraine,” Comer told the Just the News, No Noise television show when asked what country the alleged bribery involved. “This form 1023 involves a business person from Ukraine, who allegedly sent a bribe, a substantial bribe to then Vice President Joe Biden.”

Den ukrainske forretningsmannen skulle i henhold til anklagene betale Biden-familien 5 millioner dollar i bytte mot en politisk avgjørelse som Joe Biden kunne påvirke.

“When you first read about it, it’s hard to believe,” he said. “It’s hard to believe that a vice president of the United States would try to take a bribe from a from a foreign national, in a company in a country that’s, at the time not noted for anything other than a lot of corruption, and then asked that the money be sent through shell companies and various banks to launder it to where no one would know about it,” he said.

Dokumentet, som er forelagt kontroll­komiteen i en versjon som er ti prosent redigert, inneholder ifølge Comer etterretning fra en høyt betrodd og godt betalt FBI-informant som hadde vært lenge i tjenesten, og gjelder anklager som skriver seg tilbake til 2017, da Donald Trump var blitt innsatt som USAs president.

På spørsmål om korrupsjons­anklagene omfatter den ukrainske oligarken som hyret Joe Bidens sønn Hunter, svarte Comer at navnet var redigert bort og at han bør sende det spørsmålet videre.

Asked whether the allegation involved the Ukrainian oligarch Mykola Zlochevsky, whose Burisma Holdings energy firm first hired Hunter Biden into a lucrative board and consulting job in 2014 when Joe Biden was vice president, Comer carefully demurred. “I probably better punt on that question. The name was redacted,” the powerful House committee chairman answered.

Det er grunn til å tro at FBI aldri etterforsket anklagene mot Biden-familien, mener Comer, som hadde truet FBI-sjef Christopher Wray med en anklage om forakt for Kongressen hvis han ikke utleverte dokumentet.

Den republikanske senator Chuck Grassley anklager amerikanske medier for å ha villedet allmennheten om realitetene rundt FBI-dokumentet.

“Partisan media, most likely in conjunction with the Biden FBI, have misleadingly reported the 1023 is from a tranche of information provided by Rudy Giuliani. News reports last week dispel that notion and make clear the 1023 information that we request is independent of Giuliani,” Grassley stated in a speech given on the Senate floor.

“Those news reports also show that the source who formed the basis of the 1023 is a long-serving FBI source. The source reportedly received numerous validations from the FBI. The source reportedly operated even during the Obama administration. Based on what I’ve been told about yesterday’s meeting, the FBI didn’t contradict these findings,”

Norske systemmedier har ikke dekket saken om det nylig utleverte – og for Joe Biden kompromitterende – FBI-dokumentet.

 

Synes du verden går av hengslene? Vil du forstå hva som skjer og kanskje stritte imot? Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok her og som ebok her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.