Alexander Smirnov var betrodd FBI-informant i en årrekke som ble betalt for informasjonen han leverte. Blant annet kunne han fortelle at pappa Joe og sønnen Hunter presset gasselskapet Burisma for 5 millioner dollar hver mot at Biden fikk sparket riksadvokat Viktor Shokin.

Disse opplysningene fremgår av et FBI-dokument som senator Chuck Grassley fikk utlevert og som ble kjent i juli 2023.

Sen. Grassley released the FD-1023 in July 2023 that can be read at this link.

I rapporten omtales Smirnov kun som CHS, confidential human source.

Sist torsdag tok spesialetterforsker David Weiss og en storjury ut to tiltaler mot Smirnov for falsk forklaring.

Burisma og Hunter Bidens rolle i selskapet har vært gjenstand for mye oppmerksomhet etter påstander uten bevis fra ekspresident Donald Trump og andre om at Joe Biden hjalp sønnen med forretningene i Ukraina da han var visepresident.

Biden og Det hvite hus har avvist alle påstandene. Om Smirnov blir dømt, risikerer han opptil 25 år i fengsel.

Satt i styret

I tiltalen heter det at Smirnov i 2020 løy da han fortalte om to møter i 2015 eller 2016 der ledere tilknyttet med Burisma fortalte ham at de hadde hyret Hunter Biden for å «beskytte oss, gjennom sin far, fra alle slags problemer».

Smirnov anklages også for å ha løyet om at Burisma-ledere hadde betalt 5 millioner dollar hver til Joe Biden og Hunter Biden da førstnevnte var visepresident, slik at sønnen kunne «håndtere alle disse sakene gjennom faren sin», med henvisning til en etterforskning av energiselskapet som ble ført av Ukrainas daværende riksadvokat. (NTB)

NTB kjøper Bidens versjon når de skriver at Hunter Bidens rolle i Burisma skjedde i samarbeid med visepresidenten. Det er ubestridelig at Hunter fikk 80.000 dollar i måneden for bare å være veggpynt. Det har han selv innrømmet. Det er likeledes ubestridelig at pappa Joe satt i Council of Foreign Relations og skrøt av at han hadde fått riksadvokaten sparket. Den tjenesten som innkasserte ham 5 millioner dollar.

«Uten bevis», skriver NTB.

23. januar 2018 sitter Biden og skryter av at han fikk Shokin sparket.

Historien begynner ved 52 minutter.

Viktor Shokin var ikke korrupt. Det var visepresidenten som var det.

Biden har løyet hele sitt voksne liv og løgnene er ved å innhente ham.

Smirnov har hyret et lag av stjerneadvokater og har tenkt å ta opp kampen. Ifølge James Comer finnes det ytterligere bevis for at Bidens tjente penger på korrupsjonen i Ukraina.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.