Ukrainas tidligere riksadvokat, Viktor Shokin, kom i et intervju med Fox News, natt til søndag, med kraftige anklager mot USAs president, Joe Biden.

I intervjuet kommenterer Shokin for første gang beskyldningene om at han skulle ha vært korrupt, slik Biden og andre har hevdet.

– Jeg har sagt gjentatte ganger i mine tidligere intervjuer at Poroshenko sparket meg på oppfordring fra den daværende visepresidenten Biden fordi jeg etterforsket Burisma,» sa Shokin i intervjuet.

– [Poroshenko] forsto, og det gjorde også visepresident Biden, at hvis jeg hadde fortsatt å overvåke Burisma-etterforskningen, ville vi ha funnet fakta om de korrupte aktivitetene de var involvert i. Det inkluderte både Hunter Biden og Devon Archer og andre. (Fox News)




 

I den eneste saken i NTBs arkiv vi kan finne om Biden-familiens forretninger hvor Viktor Shokin er nevnt, fra 27. september 2019, omtales saken slik:

Joe Biden, som selv spilte en sentral rolle i flere av reformene i Ukraina, ba om Shokins avgang som følge av svake resultater i kampen mot korrupsjon. Trump og hans advokat Rudy Giuliani har anklaget Joe Biden for å ha kommet med forespørselen for å beskytte sønnen Hunter. Men også EU og Det internasjonale pengefondet (IMF), i tillegg til en rekke ukrainske aktivister, ba om at Shokin skulle gå av. Flere anklaget Shokin for tilsløring av korrupsjonssaker og sabotasje av ukrainske reformer. (NTB)

Denne sommeren har det vært en rekke kongresshøringer, der blant annet Hunter Bidens tidligere forretningspartner Devon Archer har kommet med opplysninger som implisitt viser at den daværende visepresident Biden drev «business», ikke politikk, da han fikk sparket Viktor Shokin.

Det er ventet at Republikanerne i Kongressen nå vil intensivere presset mot Joe Biden på andre måter enn et krav om riksrett, som ikke vil kunne få det nødvendige flertall i Senatet, som kontrolleres av Demokratene.

Former Ukraine prosecutor makes explosive claims against Joe and Hunter Biden in new interview (Fox News)

Les også:

Bidens beriket seg på Joes stilling som visepresident

Norgeshistoriens mest misforståtte fisketur. Den største torsken var Joe Biden

Doc-TV International: US Hurricane Season has started, Biden watch out!

 

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.