Kevin McCarthy. Foto: J. Scott Applewhite / AP / NTB.

Speaker i Representantenes hus, republikaneren Kevin McCarthy, har søndag anklaget Joe Biden for korrupsjons­kultur og sagt at en riks­retts­etter­forskning av den sittende amerikanske presidenten ville være et naturlig neste skritt.

Takket være det republikanske flertallet i Huset har det vært mulig å finne ut at Biden fortalte usannheter i presidentvalgkampen, sa McCarthy søndag til Fox-journalisten Maria Bartiromo.

Speakeren peker også spesielt på Biden-familiens utenlandske pengetransaksjoner:

«Vi har nå oppdaget at familien opprettet 20 skallselskaper mens han satt som visepresident.»

Penger som disse selskapene mottok, gikk videre til ni familiemedlemmer, hevder McCarthy.

Etter at Hunter Bidens tidligere bestevenn og forretningspartner Devon Archer nylig vitnet for Husets kontrollkomité, anklages Joe Biden også for å ha løyet gjentatte ganger om sitt angivelig manglende kjennskap til sønnens forretninger mens han har sittet som president.

Under sitt vitnemål fortalte Archer, som satt i styret til det ukrainske energiselskapet Burisma sammen med Biden junior, hvordan Hunter pleide å ringe faren og sette på telefonens høyttaler under møter med sine forretningsforbindelser. Det hvite hus’ pressetalskvinne Karine Jean-Pierre har siden unnlatt å kommentere disse uttalelsene fra Archer.

Den gunstige tilståelsesavtalen som Hunter hadde inngått med føderale amerikanske påtalemyndigheter i straffesaken mot ham for brudd på skatte- og våpenlovgvingen, en avtale dommeren siden forkastet, føyer seg inn i det som fremstår som et gjennomgående mønster av korrupsjon, mener republikanerne.

I det republikanske partiet har flere representanter, blant andre Marjorie Taylor Greene, lenge tatt til orde for riksrett mot Joe Biden. Og med den siste uttalelsen fra McCarthy ser det altså ut til at det går den veien.

Fox News: Speaker McCarthy says Biden turned US politics into a ‘culture of corruption’ as impeachment inquiry inches

 

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.