Hunter Biden forbereder seg på sin første straffesak, men den føderale våpensaken er bare en av flere juridiske utfordringer presidenten sønnen står overfor, skriver Brooke Singman i Fox News.  Samtidig vekker Joe Biden oppsikt med overraskelsesbesøk hjemme hos Hallie Biden, en av vitnene i saken.

Biden erklærte seg ikke skyldig i den føderale domstolen i US District Court for Delaware etter at spesialetterforsker David Weiss siktet ham for flere anklager i forbindelse med kjøp og besittelse av skytevåpen.

Han er blant annet anklaget for å ha løyet om sitt narkotikamisbruk på føderale papirer – en forbrytelse som har resultert i fengselsstraff i andre saker.

Hvis Biden blir funnet skyldig i alle tiltalepunktene kan han risikerer å få opptil 25 år i fengsel. Hver tiltale har en maksimal bot på $ 250 000, etterfulgt av tre års overvåket løslatelse. Rettssaken starter mandag med at juryen skal velges.

Men Biden står også overfor andre føderale anklager, skriver Singman.

Weiss siktet også Hunter Biden i en føderal domstol i California for tre forbrytelser og seks forseelser vedrørende 1,4 millioner dollar i skyldig skatt som siden har blitt betalt. Biden erklærte seg ikke skyldig i disse anklagene

Weiss hevdet at presidentens sønn hadde gjennomført et «fire år langt opplegg» der han ikke betalte føderal inntektsskatt fra januar 2017 til oktober 2020, samtidig som han også leverte inn falske skattemeldinger.

Denne straffesaken skulle starte 20. juni, men Bidens advokater ba om å utsette rettssaken. Dommer Mark Scarsi tok side med advokatene, og flyttet skattesaken til 5. september.

I tillegg er Hunter Biden også anklaget for å ha kommet med falske uttalelser til Kongressen. Republikanerne i Representantenes hus har innhentet informasjon som de mener beviser at han løy under ed flere ganger under sin forklaring i Kongressen tidligere i år.

I forrige måned sa budgetkomiteen i Huset – House Ways and Means Committee – at Biden løy minst tre ganger under sin forklaring. Bidens advokat Abbe Lowell sa i en uttalelse at republikanerne griper etter halmstrå og vrir Hunters vitnesbyrd for å prøve å gjenopplive en riksrettssak som var en fullstendig fiasko.

Men komitéleder Jason Smith advarte om at å lyve under ed er en forbrytelse som Justisdepartementet har tiltalt en rekke personer for de siste årene, og det amerikanske folket forventer samme behandling for sønnen til USAs president.

Republikanerne i Representantenes hus hevder at Biden løy om sin rolle i firmaet sitt, Rosemont Seneca, og at han kontrollerte bankkontoer som han i sin forklaring hevdet at han ikke gjorde.

De sa også at Biden hevdet at han ikke hjalp en utenlandsk statsborger med å få visum, men komiteen sier at e-poster mellom ham selv og hans tidligere medarbeider Devon Archer viser at han hjalp en mann ved navn Miguel Aleman med søknadsdokumenter.

Komiteen pekte også på Bidens påstand om at han sendte en tekst til feil «Zhao» på grunn av at han var påvirket av narkotika, men WhatsApp-meldinger viser at Biden bare snakket med én Zhao – Henry Zhao fra det kinesiske energiselskapet CEFC.

Republikanerne i Representantenes hus har ennå ikke tatt skritt for å holde Hunter Biden ansvarlig for løgnene, eller tatt noen formelle skritt for å anklage ham for å ha kommet med falske uttalelser til Kongressen, skriver Singman til slutt.

Joe Biden vekker oppsikt med overraskelsesbesøk

Hunter Biden ble med sin far om bord på Air Force One fredag, én dag etter at Donald Trump ble dømt i New York, og tre dager før Hunter selv stilles for retten i Delaware, skriver New York Post.

President Biden og Hunter har tilbrakt mye tid sammen i forkant av rettssaken, og Joe Biden har vakt oppsikt etter at han var på et overraskelsesbesøk hjemme hos sønnen Beaus enke, Hallie Biden, forrige søndag.

Hallie var sammen med Hunter etter at broren døde, og skal vitne i rettssaken.

Hallie kastet Hunters pistol i en offentlig søppelcontainer dager etter kjøpet. Pistolen testet senere positivt for kokain. I sin memoar i 2021 innrømmet Hunter at han brukte stoff samtidig som han nektet for narkotikabruk på skjemaet for våpenkjøp.

Kjøp «Europas underlige død» her.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.