Hunter Biden forlater retts­lokalet i Wilmington, Delaware, etter et retts­møte i straffe­saken mot ham den 26. juli 2023. Foto: Julio Cortez / AP / NTB.

Norske regimemedier har vært mer enn påfallende tilbake­holdne med å omtale de alvorlige anklagene mot Biden-familien som er kommet frem de siste månedene, og blant de største unnlatelses­syndene er den manglende dekningen av FBI-dokumentet som ble frigitt i juni, der Joe Biden knyttes til bestikkelser på flere millioner dollar fra Ukraina.

En som står sentralt i granskningen av Biden-familien – og dermed i det amerikanske mediebildet – er James Comer, lederen for kontroll­komiteen i Representantenes hus i Kongressen. NTB, som står for meste­parten av utenriks­stoffet i de fleste norske aviser, har ikke nevnt ham ved navn siden februar, og knapt omtalt ham indirekte.

James Comer under en høring med to varslere fra skatteetaten i Washington D.C: den 19. juli 2023. Foto: Stephanie Scarbrough / AP / NTB.

Nå som Joe Bidens sønn Hunter omsider står tiltalt ved en føderal domstol, har imidlertid NTB registrert saken. Og det første man har gjort der på huset, er å bagatellisere Biden juniors bravader og trekke anklagene mot president­sønnen i tvil.

Onsdag formiddag, et halvt døgn før straffe­saken mot Hunter kom i gang i USA, kunne over­skriften i en NTB-melding forkynne at han står overfor nye «påstander» om «misligheter».

Det første ordet viser for ordens skyld til edsvorne erklæringer, mens det andre ordet, som altså betyr «utilbørlige forhold», gjelder straffbare handlinger.

At det rent faktisk handlet om en straffesak og at Hunter Biden risikerer fengsels­straff for forbrytelser, ble ikke nevnt, bare at han «er i ferd med å inngå en avtale med påtale­myndig­heten om skatte- og våpen­overtredelser» – altså igjen et maksimalt bagatelliserende ord.

Avtalen, som gikk i vasken allerede da saken kom i gang, bestod i at Hunter skulle tilstå noen av de mindre alvorlige anklage­punktene i saken, og med det slippe fengsels­straff. Republikanerne var allerede da denne avtalen ble kjent, svært kritiske til at de alvorligste anklagene, blant annet om grovt skattesvik, ble droppet.

Det er et åpent spørsmål om påtale­myndig­hetene kommer til å droppe disse anklagene når det kommer til stykket, men tvilen om hvorvidt det kan komme flere tiltaler mot Biden junior, var uansett avgjørende for til at tilståelses­avtalen ikke ble noe av.

NTB fremstiller det som om Hunter nærmest er fritt vilt:

Og republikanerne på Capitol Hill fortsetter sin jakt på Hunter Biden.

NTB viser deretter til omstendigheter de ikke dekket da de skjedde for en ukes tid siden:

Den republikanske lederen i kontrollkomiteen i Representantens hus (som altså heter James Comer, red.) gikk onsdag til det skritt å anlegge et tilleggssøksmål der dommeren i den pågående saken blir bedt om å vurdere vitnemålet til to varslere fra den amerikanske skatteetaten IRS.

IRS-etterforskerne Gary Shapley og Joseph Ziegler avlegger ed fremfor kontrollkomiteen i Representantenes hus i Washington D.C. den 19. juli 2023. Foto: Jacquelyn Martin / AP / NTB.

Det aktuelle vitnemålet – som ble gjort under ed i Kongressen, hvilket betyr at det er straffbart å lyve – ble gitt av de erfarne IRS-granskerne Gary Shapley og Joseph Ziegler, og viste til en protokoll­ført uttalelse (som NTB ikke nevner) fra stats­advokat David Weiss der han i vitners nærvær hadde sagt at han ikke uavhengig kunne bestemme tiltalen.

Den konteksten mangler idet NTB fortsetter:

I disse vitne­forklaringene blir det hevdet at Justis­departementet har grepet inn i saken i Hunter Bidens favør. Denne anklagen er allerede avvist av den fremste påtale­advokaten (som altså heter David Weiss, red.), som i sin tid ble utnevnt av tidligere president Donald Trump.

Når noen har gjort edsvorne erklæringer, er det altså bare noe de har «hevdet», som om det like gjerne kunne ha vært fyllerør.

Samtidig underslås to viktige fakta: Avvisningen fra David Weiss skjedde før vitnemålet fra Shapley og Ziegler, som fant sted onsdag i forrige uke. Weiss har ikke uttalt seg om dette vitnemålet under ed, noe Wall Street Journal på lederplass har oppfordret ham til å gjøre.

At tjenestepersonene som mistenkes for å ha lagt press på Weiss for å få ham til å droppe alvorligere tiltale­punkter mot Hunter, ble utnevnt av Joe Biden, får du heller ikke vite av NTB.

La det ikke være noen tvil om at du blir lurt. Av og til er ingen informasjon er bedre enn selektiv informasjon.

 

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.