Devon Archer ankommer Capitol Hill i Washington D.C. den 31. juli 2023. Foto: J. Scott Applewhite / AP / NTB.

Devon Archer, en tidligere forretnings­forbindelse av Hunter Biden som mange ganger har bivånet Joe Bidens rolle i sønnens forretninger, ankom mandag Kongressen i Washington for å avlegge et potensielt knusende vitnemål mot Biden-familien.

I forbindelse med granskningen som kontrollkomiteen i Representantenes hus har igangsatt av Hunter Biden, ventes Archer, som satt i styret for det ukrainske energiselskapet Burisma sammen med Hunter, å avlegge sitt vitnemål mandag bak lukkede dører, melder CNN.

Republikanerne håper at Archer vil dele de kompromitterende opplysningene om Joe Bidens innblanding i Hunter forretninger, som han alltid har benektet kjennskap til, skriver New York Post.

“He has an opportunity to be a hero,” Oversight Committee Chairman James Comer (R-Ky.) said Sunday.

But one of the panel’s leading Democrats, Rep. Dan Goldman (D-NY), told reporters Monday that he wanted to “figure out how this is connected at all to President Biden.”

The interview is expected to last approximately five hours and will be led primarily by committee staff members, with Republicans and Democrats given alternating one-hour blocks of time.

Den alvorligste anklagen består i at Hunter minst tjue ganger skal ha ringt sin far mens han satt sammen med forretningsforbindelser, og skrudd på høyttaleren slik at Joe Biden kunne delta i samtalene. Minst en av samtalene skal ha funnet sted fordi ukrainske forretningsforbindelser av Hunter bad ham spesielt om å ringe faren.

Archer, som er dømt i en svindelsak og venter på å sone, har også kjennskap til forbindelser Hunter har hatt i Russland:

Archer also was involved in Hunter’s courtship of two Russian billionaires, including former first lady of Moscow Yelena Baturina, whose mysterious transfer of $3.5 million in February 2014 to a Hunter Biden- and Archer-linked account became an issue in the 2020 presidential election.

Archer besvarte ikke spørsmål fra pressen på vei inn til høringen, opplyser Fox News.

Offentlighetens tiltro til at Joe Biden aldri har snakket med sønnen om hans forretninger, er dalende, og republikanere i Kongressen har en tid antydet at en riksrettssak mot Biden senior kan være nært forestående.

 

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller e-bok!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.