Devon Archer (helt til venstre) på golfbanen med Joe og Hunter Biden samt en fjerde person. Foto: Twitter.

Etter tre utsettelser av vitnemålet fra Devon Archer ventes nå Hunter Bidens forretnings­forbindelse og tidligere bestevenn å vitne for kontroll­komiteen i Represetantenes hus mandag i neste uke.

Archer, som satt i styret for det ukrainske energi­selskapet Burisma sammen med Hunter, skal mange ganger ha bevitnet at denne ringte faren mens de satt i møter med utenlandske forretnings­partnere.

Hunter skrudde på høyttaleren, slik at den daværende vise­presidenten kunne presenteres for møte­deltagerne, skriver Miranda Devine i New York Post.

I henhold til en Twitter-post fra kontroll­komiteen, ble Hunter ved en anledning bedt spesielt om å ringe faren av to Burisma-topper.

Om forspillet til denne samtalen skriver Devine:

Et av disse møtene fant sted i Dubai sent om kvelden fredag den 4. desember 2015 etter et styremøte i det ukrainske energi­selskapet Burisma, som betalte Hunter 83.000 dollar i måneden som styremedlem.

Archer, som også var styremedlem, forventes å vitne at han og Hunter etter en middag med Burisma-styret ved Burj Al Arab Hotel, dro ti kilometer nordover til Four Seasons Resort Dubai ved Jumeirah Beach for å ta en drink med en av Hunters venner.

Mens de satt utendørs i baren ringte Vadym Pozharskyi, en av topplederne i Burisma, og spurte hvor de var, for Burismas, Mykola Zlochevsky, hadde et presserende behov for å snakke med Hunter.

Kort tid etterpå sluttet de to ukrainerne seg til Hunter og Archer ved Four Seasons-baren, og Pozharskyi spurte Hunter: «Kan du ringe faren din?» Det var da tidlig på fredags­ettermiddagen i Washington D.C.

Hunter ringte deretter faren, skrudde på høyttaleren, satte telefonen på bordet og presenterte ukrainerne for Joe Biden som «Nikolai og Vadym».

Archer, som ellers risikerer fengsels­straff for innblanding i millionsvindel, skal ha vært vitne til lignende samtaler mellom far og sønn Biden i forretnings­sammenheng mer enn tjue ganger.

Anklagene står stikk i strid med Joe Bidens konsekvent gjentatte påstand om at han aldri har hatt kjennskap til sønnens forretninger utenlands.

Kontrollkomiteens leder James Comer forventer at Archer vil fortelle om disse samtalene – som også forretnings­partneren Tony Bobulinski tidligere har vist til – under høringen.

Siden det ble kjent at Archer skulle vitne, har familien hans mottatt dødstrusler og advarsler mot å si noe, skriver New York Post.

 

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.