Nesten tre fjerdedeler av amerikanske velgere (72 %) anser Joe Bidens håndtering av graderte dokumenter som en skandale. Det viser en Rasmussen-undersøkelse i forrige uke, skriver Miranda Devine i New York Post.

Det inkluderer 55 % av Demokratene, 59 % av svarte velgere og 65 % av latinamerikanerne. Nesten halvparten av alle velgere sier det er en «stor skandale», ifølge den nasjonale undersøkelsen.

Men enda mer ubehagelig for presidenten er det at 60 % av de spurte mener det er sannsynlig at informasjon fra de hemmeligstemplede dokumentene ble brukt av Bidens sønn, Hunter Biden, i utenlandske forretningsavtaler. Hele 44 % mener det er svært sannsynlig:

Blant demokratene mener 36 % at det er sannsynlig at Hunter brukte farens graderte dokumenter, og mer enn én av fem sa at det er «svært sannsynlig». Uavhengige velgere har et enda mørkere syn på Biden og hans sønn, med nesten to tredjedeler (62 %) som sa at det er sannsynlig at Hunter brukte den graderte informasjonen, og 46 % sa at det er «svært sannsynlig.»

Det er ikke et godt tegn for presidentens sjanser til gjenvalg i 2024, mener Devine.

Det lover heller ikke godt for presidenten at 59 % av de spurte mener at Biden-familien har drevet med påvirkningshandler i et tiår, og 46 % mener det er «svært sannsynlig». Mer enn en tredjedel av Demokratene (37 %) er enige, og nesten én av fem er helt enig.

Hunter Biden kan ha solgt hemmeligstemplet informasjon til utlandet

Det har gått mer enn to år siden The Post først publiserte historien om Hunter Bidens «Laptop from Hell», skriver Devine. Hun skrev bestselgeren med samme navn. Historien ble sensurert av Twitter og Facebook, og ignorert av resten av media. Men selv etter en samordnet dekkoperasjon fra etterretningstjenestene, FBI og Big Tech, har likevel sannheten sivet ut, selv til Demokratene.

Det er flere ledetråder på den bærbare datamaskinen som tyder på at Hunter kan ha solgt hemmeligstemplet informasjon til sine utenlandske arbeidsgivere, fortsetter Devine. Hvis spesialetterforsker Robert Hur bryr seg om å sjekke innholdet med dokumentene som er funnet på fem forskjellige steder i presidentens hjem og garasje, samt hans kontor i Delaware ved University of Pennsylvania.

Forrige uke publiserte New York Post en e-post om Ukraina skrevet av Hunter Biden i 2014 som senator Ron Johnson sa ser veldig mistenkelig ut, som om den var basert på gradert informasjon. – Legg merke til de strategiske detaljene, skriver Devine på Twitter.

Senator Ron Johnson sa at e-posten fra til Hunters forretningspartner Devon Archer den 12. april 2014 ligner dokumenter som utenriksdepartementet gir medlemmer av Senatet når de reiser utenlands. Han pekte spesielt ut den svært detaljerte informasjonen når det gjelder Ukraina.

Hunter skrev til Devon at meldingen med 22 punkter var hans tanker etter å ha gjort litt research. Disse «tankene» inkluderer de forutseende spådommene om at Petro Porosjenko ville bli valgt til Ukrainas president den påfølgende måneden, og at en slags desentralisering sannsynligvis vil skje i øst.

Hunter skriver i detalj om at russerne kan fortsette destabiliserings­kampanjen som kan føre til en fullskala overtakelse av den østlige regionen – spesielt kritisk er Donetsk og den strategiske verdien av en landbro for Russland til Krim.

E-posten på 1300 ord er langt mer detaljert og lengre enn noe annet som ble funnet på Hunters bærbare pc, og viste også til visepresident Joe Bidens planlagte reise til Ukraina, skriver Devine.

Johnson bemerket at e-posten ble skrevet på samme tid som Devon Archer og Hunter Biden prøvde å komme inn i styret i det ukrainske energiselskapet Burisma, og dermed sikre en lønningsdag verdt 3,4 millioner dollar.

Tre dager senere møter Biden Devon Archer i Det hvite hus, så drar visepresidenten til Ukraina og er da utpekt som Obama-administrasjonens høyre hånd i Ukraina:

– Three days later, Vice President Biden meets with Devon Archer in the White House, he said. – Then [Joe Biden] goes to Ukraine and is listed as the face of the Obama administration in Ukraine.

Hunter Bidens lugubre historie er fylt med slibrigheter og korrupsjon

Johnson mener det er åpenbart at Hunter Biden solgte tilgang til informasjon, men legger til at vi enda ikke vet om det har noe med Joe Bidens graderte dokumenter å gjøre. – Jeg vet ikke, men det ser utrolig mistenkelig ut, sa senatoren.

En tjenestemann med kunnskap om etterretningssaker i Ukraina hånet imidlertid forestillingen om at e-posten kan ha blitt hentet fra gradert informasjon, og sa til The Post sent onsdag at det ser ut som noe han fikk fra Wikipedia eller et YouTube-intervju.

Hunter Biden og Devon Archer ble begge utnevnt til Burismas styre, der presidentens sønn fikk betalt så mye som 83.000 dollar i måneden, tilsvarende en million dollar i året. Til tross for at ingen av dem hadde noen erfaring i energibransjen, ifølge informasjon lagret på hans beryktede bærbare pc.

Johnson, som sammen med senator Chuck Grassley har undersøkt Hunter Bidens kontroversielle utenlands­forretninger, la til at de jobber med å sy sammen en luguber historie om slibrighet og korrupsjon:

– We’re starting to stitch together this sordid story of sleaze and corruption.

Etter at Joe Biden forlot vervet som visepresident, ble Hunters lønn redusert, og i april 2019 trakk han seg fra styret i Burisma, da hans forretnings­forbindelser begynte å komplisere farens presidentvalgkamp.

Devine skriver at da The Post avslørte eksistensen av Hunter Bidens bærbare pc i 2020, fant de at han introduserte faren sin for en toppsjef i Burisma i 2015.

En e-post viste også at Vadym Pozharskyi, som var sakkyndig i selskapets styre, ba Hunter Biden om råd om hvordan han kunne bruke sin innflytelse på Burismas vegne.

 

Kjøp bøker fra Document Forlag!

 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.