T.v. John Kerry, t.h. Hunter Biden. Foto: Cliff Owen og Julio Cortez – via AP / NTB.

Hunter Biden hadde et venn­skapelig forhold til utenriks­minister John Kerry mens hans far Joe Biden var vise­president i Obama-administra­sjonen – det viser e-post­korres­pondanse som Fox News har fått innsyn i.

Utenriks­ministerens stabssjef David Wade skrev høsten 2013 en e-post til andre utenriks­tjeneste­menn om at Hunter gjerne ville at studentene hans ved Georgetown University, der Biden junior foreleste, skulle møte Kerry under et besøk i utenriks­departementet.

I e-posten blir Hunter av Wade omtalt som en god venn av Kerry, og stabs­sjefen ber sine under­ordnede om å ordne med at denne oppgaven kommer inn i utenriks­ministerens program.

Wades e-post var skrevet i en departements­intern kode, der Kerry ble omtalt som «S», en forkortelse for Secretary of State, som er den offisielle tittelen til USAs utenriks­minister. Departements­bygningen omtales som «HST», en forkortelse som gjenspeiler at utenriks­departementet holder hus i Harry S. Truman-bygningen – oppkalt etter presidenten som satt fra 1945 til 1953.

«Just spoke with Hunter Biden, good friend of S, who teaches a class at Georgetown on advocacy,» Wade wrote. «He’d like S to speak to his class on 3/18. If S is here, he’ll for sure want to do this. Class would come here to HST.»

«Can we pencil this in, pls, pending S travel? (Hunter knows that with travel, plans could change.) It’ll be an hour somewhere in the 5-730 window, depending on what works best for S,» Wade added.

Senere korrespondanse viser både at administrasjonen jobbet med saken, og deretter at den bekreftet Kerry ville komme.

Alt dette fant sted mindre enn et halvt år før Hunter og hans tidligere venn og forretnings­partner Devon Archer ble medlemmer i styret for Burisma, og omtrent samtidig var de to i kontakt om det ukrainske energiselskapet.

John Kerrys stesønn Chris Heinz var på denne tiden forretnings­partner med både Hunter og Archer, og sistnevnte møtte Kerry få uker før den ukrainske riksadvokat Viktor Shokin ble sparket på initiativ fra USAs daværende vise­president Joe Biden – noe Archer har sagt skjedde på forespørsel til Obama-administrasjonen fra Burisma og Hunter.

In July, however, Archer said in a closed-door interview with the House Oversight Committee that, amid pressure from Shokin’s office and other entities investigating Burisma, company leaders turned to Hunter for help.

Archer added that Hunter and Burisma executives «called D.C.» in December 2015, just days before the vice president’s trip to Ukraine, to ask the Obama administration to help get Shokin fired.

Kerry er ikke den eneste høye tjeneste­mannen Hunter møtte under Obamas presidenttid. I juli 2015 traff han daværende stats­sekretær i utenriks­departementet, i dag utenriks­minister, Anthony Blinken. Hunter ville ha råd av Blinken:

«Have a few minutes next week to grab a cup of coffee?» Hunter asked Blinken in May 2015. «I know you are impossibly busy, but would like to get your advice on a couple of things.»

Hunter omgikkes også Blinkens kone Evan Ryan, skriver Fox News – som forgjeves har forsøkt å innhente kommentarer fra både Hunter, Wade og departementet.

 

Les også:

Joe Biden brukte fiktive navn da han var visepresident

 

Synes du verden går av hengslene? Vil du forstå hva som skjer og kanskje stritte imot? Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok her og som ebok her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.