Joe Biden flyter på at han skal klare å avskrekke pressen fra å grave. Men velgerne tier ikke stille og Biden endrer story fra dag til dag. Dette bildet er nok til å torpedere hans versjon: Far og sønn Biden sammen med Burisma-folk på golf i USA: Foto: Tucker Carlson.

Sønnen Hunters styreplass i det ukrainske gasselskapet Burisma begynner å plage Joe Biden. Han sier nå at han ikke visste noe om Hunters rolle før han var fratrådt. Hans medarbeidere unnlot å informere ham, sier Biden i et intervju med National Public Radio.

Det er bare det at hans medarbeidere tidligere har forklart at de informerte visepresidenten.

Former Vice President Joe Biden claimed in a new interview that when his son Hunter was a board member of Ukrainian energy company Burisma Holdings while he was in office, no one informed him that it could pose a problem.

Biden insisted again that Hunter did nothing wrong, but this time appeared to fault his staff for not cluing him in that there could be concerns about his son’s involvement with the foreign company that had been under investigation while Biden was in office and dealing with Ukraine policy.

«Nobody warned me about a potential conflict of interest. Nobody warned me about that,» Biden told NPR in a story posted Monday.

 

Biden går tilbake og ser bort fra opplysninger han selv eller hans egne medarbeidere har gitt. Det underbygger en følelse av at han ikke forteller sannheten. I helgen gikk han verbalt løs på en publikummer på et valgsmøte som stilte spørsmål om Burisma. Biden eksploderte. Det var ikke ett gram sannhet i det mannen sa, ifølge Biden. Det lød ikke overbevisende.

Nå har han gitt et intervju til Mike Allen i Axios. Biden vil helst ikke ha noen spørsmål om Burisma. Hans kampanje har tidligere skrevet til mediene og sagt at de ikke skal slippe til Rudy Giuliani fordi han ikke er etterrettelig.

Men hvis det er Biden som ikke er etterrettelig slår et slikt utspill tilbake.

Biden skjøv sønnen Beau foran seg. Beau var dødssyk av hjernekreft og hans stab ville neppe bry ham om Hunter, reflekterte Biden.

“Nobody warned me about a potential conflict of interest. Nobody warned me about that,” Joe Biden said, before suggesting that staffers were unwilling to broach the subject because, at the time, his oldest son Beau was losing his battle with brain cancer. “Well, my son was dying, so I guess that’s why… But … they should have told me.”

Men Obamas spesialutsending for engeri, Adam Hochstein, advarte Biden i desember 2015, på tampen av et nytt besøk til Ukraina. Biden var utpekt til spesialutsending til Ukraina. Hochstein ville advare ham.

Joe Biden’s claim of ignorance, however, is undercut by statements Amos Hochstein, once a top adviser to the former vice president, made in the past. Hochstein, who served as the Obama administration’s special envoy energy affairs, told The New Yorker in July that he had broached the subject of Hunter Biden and Burisma with the former vice president in December 2015.

As “Joe Biden prepared to return to Ukraine, his aides braced for renewed scrutiny of Hunter’s relationship with Burisma,” the magazine noted. “Amos Hochstein, the Obama Administration’s special envoy for energy policy, raised the matter with Biden, but did not go so far as to recommend that Hunter leave the board.”

I den samme artikkelen blir Hunter sitert på at han tok opp Burisma med faren.

“Dad said, ‘I hope you know what you are doing,’ and I said, ‘I do,’” the younger Biden told the magazine.

Joe Biden ser ut til å ane at Burisma-storyen kan ødelegge hans sjanser til å bli nominert. Derfor blånekter han. Men å blånekte på ting som allerede er kjent, er neppe noen klok strategi.

Motivet for å ta Hunter inn i styret er opplagt:

A Ukrainian official with strong ties to Zlochevsky admitted in October the only reason that Hunter Biden was appointed to Burisma’s board was to “protect” the company from foreign scrutiny. The claim has credence given that at the time, Joe Biden, as the sitting vice president, was tasked with leading the Obama administration’s policy towards Ukraine in response to Russia’s invasion of Crimea.

Å anerkjenne et slikt faktum – at målet var å influere visepresidenten – ville ødelegge Bidens sjanser.

Saken blir enda mer betent fordi Biden satt på et podium i Washington og skrøt av at han truet Ukraina til å sparke riksadvokat Viktor Shokin som gransket Burisma. Biden sa han truet med å holde tilbake en milliard dollar. Ukraina ga etter og Biden skrøt av det.

Blånekte gjør også tidligere utenriksminister John Kerry.

Han påsto i helgen at han aldri hadde hørt om Burisma. Hvor sannsynlig er det? Kerrys stesønn gjorde forretninger med Hunter:

This, despite Kerry’s stepson Christopher Heinz reportedly notifying two of Kerry’s aides after Hunter Biden became a Burisma board member. Heinz and Hunter Biden had been business partners, co-owning the private equity firm Rosemont Seneca. According to the Washington Examiner, an email from Heinz to Kerry’s aides distanced Heinz from Burisma, saying «there was no investment by our firm in their company,» and claiming ignorance as to why Hunter became involved in the Ukrainian firm.

Hverken Biden eller Kerry synes å fornemme at folk ikke lar seg avspise med løgner. De slår tilbake.

 

 

 

 

 

Joe Biden Contradicts Top Adviser, Claims Was Never Warned About Burisma