I 2015, da Bidens andre periode i Det hvite hus gikk mot slutten, fikk Hunter en spesiell henvendelse: En av Kinas rikeste menn ønsket å gjøre en stor donasjon til Verdens matvareprogram, World Food Program USA, ledet av ingen ringere enn visepresidentens sønn.

Hvilke kvalifikasjoner Hunter hadde for å bekle en slik stilling, kan man saktens spørre seg. De var vel omtrent like store som kvalifikasjonene som ga ham styrevervet i det ukrainske gasselskapet Burisma.

FAO samler inn penger til å avhjelpe og forebygge hunger. Men FAO er også et glimrende springbrett for folk som er åpne for å gripe andre og mer lønnsomme muligheter.

Det visste kineserne at Hunter var. De hadde kommet til rett person.

But soon, memos gathered by the FBI show, the charitable discussions evolved into an expanding relationship between Hunter Biden and Chinese energy giant CEFC to include business deals that would eventually reap the Biden family millions of dollars.

Veldedighet og business er ideelle partnere hvis formålet er å skjule lyssky transaksjoner. Det er ikke første gang i historien at FN er brukt på denne måten. Sannheten er vel snarere det motsatte: Det er blitt en vane.

Seamus Bruner og John Solomon har snakket med en tidligere visesjef for etterretning i FBI som forklarer hva som skjedde.

The FBI’s former intelligence chief said the Chinese overture to Hunter Biden fits the classic pattern of a foreign influence operation, much like was seen with Democratic congressman Eric Swalwell a few years ago.

“First, you have to understand that China does not donate to American led charities because they are altruistic,” explained former FBI Assistant Director for Intelligence Kevin Brock. “And Chinese intelligence operatives like Christine Fang don’t cozy up to Rep. Eric Swalwell because he’s a fun guy to be around.  Chinese intelligence does what it does in order to steal information and influence American policy makers.”

Christine Fang ble elskerinnen til Eric Swalwell og fikk ham inn i en politisk karriere som endte i Kongressen. Swalwell er ikke spesielt intelligent og hadde neppe klart det på egen hånd.

Han hadde greid å bli medlem av etterretningskomiteen. Da skandalen sprakk, skulle man tro at Nancy Pelosi ville fjerne ham for å redde stumpene. Men nei, Swalwell fikk beholde plassen.

Og Fang? Hun fikk reise hjem til Kina i all stillhet. Slik fungerer dagens USA.

“Things like offers for all expense paid trips to Beijing and inordinate amounts of money in exchange for ill-defined things like consulting services or academic papers are hallmarks of CCP intelligence operations,” Brock added.  “Their methods are subtle and patient, they aim to dirty your hands and make it difficult break free over time.  We don’t know if Hunter Biden provided information useful to the CCP or even if he registered as a foreign agent as required by law. The FBI hopefully will determine that. But it looks clearer every day that he was targeted by Chinese intelligence and it’s not illogical to presume they did so because of his access to high-ranking U.S. officials.”

Hunter trengte ingen undervisning i korrupsjon. Han var utlært da han traff kineserne.

For instance, Hunter Biden would connect his Burisma Holdings colleagues in Ukraine to the food charity. And his father spoke at the charity’s events while also attending a dinner that merged Hunter Biden’s business clients and charity colleagues.

Hunter satt i styret for FAO USA fra 2011 til 2017, og var leder fra 2011 til 2015. Siden han var en Biden, kunne han dra nytte av at faren holdt taler og deltok i middager.

Hunter Biden served on the WFP USA board from 2011 until 2017 and was chairman from 2011 to 2015, according to the non-profit’s annual reports. During that time, he leveraged his connections to the U.N.-affiliated organization and to his father, the vice president (who headlined multiple WFP USA events), to enhance his business relationships with Russian, Ukrainian, and Chinese oligarchs.

Burisma-folk dukker opp i alle sammenhenger, enten det er biolaboratorier eller matforsyning. Det er særlig Vadym Pozharskyi som går igjen.

The Ukrainians were the first to see the potential to capitalize on Hunter Biden’s WFP charitable connections. Documents on the laptop show that on March 16, 2015 Burisma adviser Vadym Pozharskyi wrote to Hunter Biden: “Following our conversation, I would like to let you know that it would be great if we could combine our efforts and do something important together in the area of food safety, as well in other areas of interest for WFP and other UN strategic initiatives.”

Hunter svarer begeistret: – La oss gjøre noe, og et øyeblikk lurer man på om det er ærlig ment.

Fire dager senere skriver Hunter en gjesteliste til sin partner Devon Archer, og denne er som galleriet i en mafiafilm.

Four days later, on March 20, 2015, Hunter Biden emailed a tentative guest list to his long-time business partner Archer, who now awaits sentencing for securities fraud, for a forthcoming dinner that would convene some of Hunter Biden’s most controversial foreign business associates in the secluded “Garden Room” at the Cafe Milano in Washington D.C.

Hunter og vennene hadde hjulpet kona til borgermesteren av Moskva, Jelena Baturina, å åpne en bankkonto og overføre penger til New York. Hun var svartelistet.

Hunter Biden saved “3 seats for WFP people,” another three seats for his Kazakh associates, two seats for former Moscow Mayor Yuri Luzhkov and his wife, Russian oligarch Yelena Baturina — Russia’s wealthiest woman — as well as a seat for a Burisma representative, Pozharskyi.

Hunter insisterte på at Pozharskyi skulle være til stede. Men Baturina og mannen uteble.

Den som derimot dukket opp, var visepresidenten. Selskapet foregikk i en avsondret avdeling av restauranten, men Miranda Devine har dokumentert at han var der.

While Kerry and the Russian oligarchs apparently did not attend the dinner, then-Vice President Joe Biden did. His attendance at a dinner that included several of his son’s foreign business associates directly contradicts the president’s repeated claims that he never met with his son’s business partners.

Washington Posts Glenn Kessler innrømmer at middagen fant sted og at Biden senior var der, men bagatelliserte møtet.

Den 4. oktober 2016 får Hunter et brev fra en konsulent som arbeider for det kinesiske energiselskapet CEFC:

“CEFC China is very interested in exploring humanitarian initiatives of mutual interest to the World Food program USA and discussing investment opportunities with Burnham,” the CEFC consultant wrote, dangling the opportunity for members of the Biden family to come to China for speaking appearances.

“All expenses will be covered as well as speaking engagements,” wrote CEFC’s intermediary.

Burnham er ett av mange advokatkontorer som er front for Bidens.

Eric Schwerin, en av Hunters partnere, skulle gjøre en såkalt due diligence check av CEFC, for å se status og om alt var i orden. Det han ikke fant ut, eller ville finne ut, var at CEFC var knyttet til kinesiske militære.

Schwerin’s due diligence apparently failed to uncover that CEFC was closely linked to the Chinese military, as Senate investigators would later conclude.

Her dukker uventede navn opp og viser Kinas store nettverk: Serbias tidligere utenriksminister Vuk Jeremic satt i styret for  CEFC.

Former Serbian Foreign Minister Vuk Jeremic happened to be on the CEFC advisory board and was a Biden associate. Jeremic contacted Schwerin and pitched him on a CEFC meeting.

“It is interesting that you raised the CEFC Chairman,” Schwerin replied, mentioning the CEFC consultant’s recent overture regarding a WFP USA donation.

“We weren’t sure if it was worthwhile but the fact that he is friends with you makes us feel better about this,” Schwerin said.

Styreformannen het Ye Jianming og tilhørte de innerste sirkler. At det betød at han først og fremst var regimets mann, bekymret ikke sønnen til USAs visepresident.

Jeremic replied that he was very close to and could vouch for CEFC chairman Ye Jianming (whose close ties to Chinese intelligence were a red flag for Republican Sens. Ron Johnson and Charles Grassley and have now been exposed in Peter Schweizer’s best-selling expose “Red-Handed: How American Elites Get Rich Helping China Win“). Hunter Biden’s team informed Jeremic that his referral allayed their reservations and made plans to meet with the CEFC chairman the following week.

I februar 2017 begynte pengene å tilflyte Biden-familien. Tilbudene var ikke til å tro: Ti millioner dollar i året bare for at han lånte ut navnet.

In February 2017, Hunter Biden flew to Miami to meet with CEFC chairman Ye Jianming. There, Ye offered Hunter a three-year deal at $10 million per year for “introductions alone.” To close the deal, Ye gave Hunter a three-carat diamond valued at over $80,000, memos show.

When asked about this fateful meeting in Miami, Hunter Biden told the New Yorker’s Adam Entous he was there for WFP USA charity work when the meeting unexpectedly “turned to business opportunities.”

Hunter ble utsatt for en “operasjon”, som han godtok med åpne øyne. Å kalle det en vanlig bestikkelse treffer ikke helt. Hunter og vennene var partnere med kineserne. De solgte gladelig ut sitt land.

Over the next year, the CEFC money began to flow, and Hunter Biden reaped nearly $6 million from the Chinese energy giant.

In “Red-Handed,” Schweizer detailed his findings about the CEFC chairman’s close ties to Chinese military and intelligence:

At den gamle noen år senere skulle bli kandidat til presidentvervet, er ikke tilfeldig. Det er vanskelig ikke å trekke konklusjonen at det var derfor han ble innsatt.

 

Memos gathered by FBI show pattern of Hunter Biden mixing business affairs with hunger charity
Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.