Den lovgivende forsamling, Kongressen, må vike for de nye lovgiverne: Facebooks Marc Zuckerberg og Twitters Jack Dorsey.

Twitter fastholder at New York Post ikke får gjenåpne sin twitterkonto før tweetene som refererer til artiklene om Biden-familien er slettet. Facebook vil la det nye overprøvingsorganet der Helle Thorning Schmidt er med, sjekke sannhetsgehalten i storyene. Dermed har Facebook opprettet et organ skal overprøve medienes innhold og i realiteten sette grensene for ytringsfriheten.

Facebook har innsatt sitt eget organ til å kontrollere hva en stor avis som New York Post skriver. For å kunne gjøre det fullt ut må man kjenne avisens kilder og Facebook vil støte an mot kildevernet som norsk presse ellers holder høyt. Facebook tilraner seg en posisjon som påtalemyndighet og domstoler har. Ingenting illustrerer tydeligere hvilke ambisjoner Facebook har om å styre samfunnet.

Big Tech har parallelt med Trump-revolusjonen avslørt seg som utilslørt politiske. Twitters Jack Dorsey sa i fjor at det ikke lenger er mulig å være nøytral.

Twitter CEO Jack Dorsey told Sam Harris during a podcast last year, “I don’t believe that we can afford to take a neutral stance anymore.”

Twitter utfordrer åpent den politiske makt i USA. Twitter diskriminerer Republikanere. Ved å godta det bidrar Demokratene til polarisering: Ytringsfrihet for oss, men ikke for dere.

Senator Ted Cruz fikk denne beskjeden da han ville formidle New York Post-storyen om Bidens og Kina:

Vil Senatet finne seg i å bli herset med på denne måten?

Twitters angrep er mer omfattende enn som så: Selskapet blokkerte kontoen til Trumps talskvinne Kayleigh McEnany, til Trumps valgkampanje og til og med kontoen til justiskomiteen i Representantenes hus. Jim Jordan forsto at han ville bli blokkert om han brukte sin egen twitterkonto og brukte heller justiskomiteens. Også den ble sperret.

In the space of about 24 hours, Twitter has not just blacked out hugely important reporting from a major media outlet, it has censored or suspended the accounts of White House Press Secretary Kayleigh McEnany, the Trump campaign’s official account, and the account for House Judiciary Committee ranking member Rep. Jim Jordan, which published the Post story on its own website to get around Twitter’s censorship, prompting Twitter to block a link to the committee’s webpage.

Tilsidesetter første grunnlovstillegg

På amerikansk kalles dette power grab, tilraning av makt. Big Tech har to og en halv uke før valget grepet inn og bestemt hva velgerne skal få vite. Hvis dette blir stående, er ikke lenger USA et demokrati. Det første grunnlovstillegget er satt ut av kraft.

Det skjer under dekke av å skulle beskytte ytringsfriheten. Alle autoritære systemer innføres for å «beskytte» borgerne. At det har skjedd så fort i et land hvor First Amandment har vært en bæresøyle, sier noe om at noen ikke har gjort jobben sin. Disse «noen» er Kongressen. Tucker Carlson har nevnt senator Mike Lee fra Utah som en som har vært i lomma på Big Tech. At Demokratene er det, er en ting, men Republikanerne har ikke vært stort bedre. De snakker, men gjør ikke noe.Tucker sa denne uken at de en dag vil offentliggjøre navnene på Republikanerne som har latt Big Tech etablere sin overherredømme. Uten deres passive medvirken ville det ikke vært mulig.

Nye organ

Demokratene er helt med på Zuckerbergs ide om at det skal opprettes egne organ som skal bestemme ytringsfrihet. Zuckerberg presenterer dette som en demokratisk nyvinning. Nå skal det bli slutt på vilkårlig sletting. Nå vil et ansvarlig organ treffe avgjørelsene. Når man ser på hvem som sitter i Facebooks domstol forstår man slagsiden. Leder er en aktivist-professor. Dette er Obama, Hillary, Gates, Google-folk, radikal akademia.

Faktasjekk

Faktasjekk er blitt et politisk fenomen. Vi har vårt eget faktisk.no som gjentatte ganger har lagt for dagen en politisk agenda, mest grelt i sitt forsvar for Kina. Faktisk.no er helt for den type sensur som nå sprer seg. De er selv faktasjekkere for Facebook.

Når man vet at faktisk.no er stiftet og eid av store norske medier som VG og NRK, er det ikke vanskelig å dra konklusjonen: Mediene sitter med bukten og begge endene.

Også hos oss er Stortinget helt passivt. Kulturministeren har nedsatt en ytringsfrihetskommisjon som. har som mandat å begrense ytringsfriheten.

Derfor vil ikke norske medier rykke ut til forsvar for New York Post, Ted Cruz, Jim Jordan eller Trumps kampanje.

Også i Europa demonteres ytringsfriheten i rasende tempo. Her lever vi i skyggen av Big Tech, reguleringsivrige politikere og sharia.

 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.