Donald Trump taler under et valgmøte ved flyplassen i Des Moines, Iowa, den 14. oktober 2020. Foto: Charlie Neibergall / AP / NTB.

Twitter har torsdag suspendert den offisielle kontoen til Donald Trumps valgkampanje i forbindelse med presidentvalget i USA.

Bakgrunnen er en Twitter-post hvor Team Trump omtaler motkandidaten Joe Biden som en løgner, foruten å poste en video om sønnen Hunter Bidens forretninger, skriver Fox News.

Trumps valgkampmedarbeider har selv kunngjort suspensjonen fra sin personlige Twitter-konto:

Selskapet begrunner det hele med at Trump-leiren postet privat informasjon uten å ha spurt om tillatelse. Twitter ser imidlertid ikke ut til å ha suspendert kontoer som har omtalt Trumps skatteforhold.

Team Trump nøler ikke med å kalle det hele for innblanding i valgkampen:

«This is election interference, plain and simple. For Twitter to lock the main account of the campaign of the President of the United States is a breathtaking level of political meddling and nothing short of an attempt to rig the election,» Trump campaign communications director Tim Murtaugh told Fox News.

Murtaugh sammenligner Twitters opptreden med kommunistregimene i Kina og Cuba:

«Joe Biden’s Silicon Valley pals are aggressively blocking negative news stories about their guy and preventing voters from accessing important information. This is like something from communist China or Cuba, not the United States of America.”

Også Trumps pressesekretær har fått sin Twitter-konto blokkert i forbindelse med Hunter Biden-saken:

Twitter also blocked White House Press Secretary Kayleigh McEnany for sharing the New York Post report on Hunter Biden on her personal account.

Suspensjonen av valgkampanjens konto kommer til tross for at Twitter-sjef Jack Dorsey har innrømmet at selskapet gjorde galt i å hindre sine brukere i å spre New York Posts avsløring av Hunter Bidens e-poster.