Nicholas McQuaid ble 21. januar utnevnt til ny leder av Criminal Division i justisdepartementet, en stor avdeling. McQuaid kommer fra advokatkontoret Latham & Watkins. Der hadde han en partner som het Christopher Clark. Clark ble i desember i fjor advokat for Hunter Biden.

Det var Peter Schweizer som, på spørsmål om hvem som var den mest korrupte familien i amerikansk politikk, uten å nøle svarte: Bidens. Hunters melking av farens navn i Russland, Ukraina, Kazakhstan og Kina var ingen svakhet i øyeblikket, det er snakk om en systematisk utnyttelse av sin posisjon til egen vinning over lang tid. At Biden turde fortsette med dette, og åpent skrøt av at han fikk riksadvokaten i Ukraina sparket da han ble for nærgående mot Hunters selskap Burisma, viser noe annet: Biden er sikker på at han ikke blir tatt, at Washington vil beskytte ham.

Hvordan kan han være så sikker på dét?

Det fikk vi bevist tre uker før valget, da New York Post avslørte eksistensen av Hunters laptop. Kun Fox News brakte storyen, og selv der var og er det rivninger internt. Men de fem – Laura, Sean, Tucker, Lou Dobbs og Jessie Waters – nølte ikke. Tucker brakte Hunters forretningspartner Tony Bobulinski til den andre tv-duellen og laget en egen sending bare med Bobulinski. Bobulinski gjorde et meget troverdig inntrykk.

Historien om laptopen truet Joes sjanser. Da var det Twitter og Facebook tro til og fjernet alle referanser og suspenderte kontoer med linker til New York Post-artikkelen. NY Posts egen konto ble suspendert. Amerika hadde aldri sett noe lignende. Det var en maktdemonstrasjon av private selskaper, en innblanding i valget – uten sidestykke. Presidenten var Republikaner, men maktesløs. Trump kunne bare være tilskuer til at Big Tech åpenlyst grep inn mot ham, for det var dét de i realiteten gjorde. Ingen skulle være i tvil om hvem som var boss.

Derfor fikk Joe Biden rett: Han kunne si hva han ville og gjøre hva han ville. Han ville ikke bli hengt ut. Han kunne inngå avtaler med kineserne om titalls millioner dollar. Han kunne dele kontor med kineserne i Swedish House i Washington uten at noe skjedde. Grunnen er enkel: Mediene var på Bidens side.

Mediene har vært Bidens og Demokratenes viktigste våpen mot Trump. Uten deres utrettelige kampanje ville Biden aldri hatt en sjanse.

Da tampen begynte å brenne tre uker før valget, dro mediene og Big Tech i bremsen. Normalt skulle en åpenlys sensur ha utløst ramaskrik fra mediene. Men det motsatte skjedde: De spilte lydig med.

Mediene har gnålt om «Russia» i fire år. Det er nå blitt standardsvaret når noe ubehagelig dukker opp. Femti tidligere e-folk skrev under på et brev om at det trolig var russisk desinformasjon.

Ingen tror på disse påstandene, men mediene har drillet dem så lenge inn i hodet på en tredel av befolkningen at de tror på dem.

Dette er vanligvis metoder som vi ikke forbinder med et demokrati. Men USA er ikke lenger hva det var. Det er blitt et korrupt land.

I korrupte land vet man på forhånd hvem som kommer til å vinne et valg.

Ut fra det vi vet om den dype statens metoder i tiden før valget av Trump og under hele hans periode, virker det ikke usannsynlig at det var slik: Valget var avgjort på forhånd. Selv om Trump fikk ti millioner flere stemmer enn i 2016, hjalp det ikke. Demokratene hadde sørget for å ha så mange faktorer på sin side at de ikke kunne tape.

Mange av disse faktorene kjenner vi, og flere vil komme for en dag.

I mellomtiden kan vi følge med på Bidens manøvrer.

Hva han har sagt før valget, betyr ingenting. Biden sa at han ikke ville styre per dekret, det gjør man ikke i et demokrati. Nå har han rukket å undertegne 40 stykker.

I et korrupt land avslører korrupsjonen seg selv på mange nivåer:

Tucker Carlson kunne i natt fortelle at justisdepartementet under justisminister Merrick Garland har utnevnt Nicholas McQuaid til ny leder av Criminal Division i justisdepartementet, en stor avdeling.

McQuaid kommer fra advokatkontoret Latham & Watkins. Der hadde han en partner som het Christopher Clark. Clark ble i desember i fjor advokat for Hunter Biden. To måneder senere blir hans partner utnevnt til leder av avdelingen som leder etterforskningen av Hunter. Slike utnevnelser gjør man hvis man ikke bryr seg om hvordan ting tar seg ut eller hva andre sier.

Disse  «andre» er det ikke så mange igjen av. Mediene er blitt spindoktorer og klakører. Republikanerne, som etter forfatningen skulle ytt motstand, har på rekordtid godkjent Bidens nominasjoner. De samme folkene i Obama-administrasjonen som oppfant og pushet Russia collusion i fire år, og slapp unna med det, er nå tilbake i posisjon. Det er en frekkhet uten sidestykke. En arrogant maktdemonstrasjon. Ingen var sterk nok til å stille den til ansvar.

Byråkratiet, e-tjenestene, justisdepartementet, FBI og State Department har beskyttet Obama-administrasjon og deres ugjerninger. I virkeligheten har det pågått en stille maktkamp mellom noen få ærlige representanter/senatorer/tjenestemenn/journalister og dette mangehodede monsteret.

Deres innsats har ikke vært forgjeves. Takket være Devin Nunes (R-CA), Chuck Grassley, Ron Johnson, Jim Jordan, John Ratcliffe, Richard Grenell og de fem i Fox og frilansere som Lee Smith og John Solomon, vet vi hva som skjedde.

Men det har ikke fått noen konsekvenser for noen av dem som misbrukte sin makt.

Bidens har som Washington-insider visst at han kunne tillate seg hva som helst uten at det ville få konsekvenser.

La oss legge til en historie som setter prikken over i-en.

Tucker rapporterte at en journalist i Florida ved navn Douglass Mackey hadde fått besøk av FBI-agenter kl. 7 om morgenen og blitt ført bort. Han er tiltalt for å ha påvirket velgere utilbørlig før valget i 2016 gjennom sin virksomhet på sosiale medier.

Vi går inn på justisdepartementets side, der vi oppdager at den øverste ansvarlige for saken mot Douglass Mackey er ingen ringere enn Nicholas McQuaid:

A Florida man was arrested this morning on charges of conspiring with others in advance of the 2016 U.S. Presidential Election to use various social media platforms to disseminate misinformation designed to deprive individuals of their constitutional right to vote.

Douglass Mackey, aka Ricky Vaughn, 31, of West Palm Beach, was charged by criminal complaint in the Eastern District of New York. He was taken into custody this morning in West Palm Beach and made his initial appearance before U.S. Magistrate Judge Bruce E. Reinhart of the Southern District of Florida.

“According to the allegations in the complaint, the defendant exploited a social media platform to infringe one the of most basic and sacred rights guaranteed by the Constitution: the right to vote,” said Nicholas L. McQuaid, Acting Assistant Attorney General of the Justice Department’s Criminal Division. “This complaint underscores the department’s commitment to investigating and prosecuting those who would undermine citizens’ voting rights.”

“There is no place in public discourse for lies and misinformation to defraud citizens of their right to vote,” said Seth D. DuCharme, Acting U.S. Attorney for the Eastern District of New York. “With Mackey’s arrest, we serve notice that those who would subvert the democratic process in this manner cannot rely on the cloak of Internet anonymity to evade responsibility for their crimes. They will be investigated, caught and prosecuted to the full extent of the law.”

“Protecting every American citizen’s right to cast a legitimate vote is a key to the success of our republic,” said William F. Sweeney Jr., Assistant Director in Charge of the FBI’s New York Field Office. “What Mackey allegedly did to interfere with this process – by soliciting voters to cast their ballots via text – amounted to nothing short of vote theft. It is illegal behavior and contributes to the erosion of the public’s trust in our electoral processes. He may have been a powerful social media influencer at the time, but a quick Internet search of his name today will reveal an entirely different story.”

The complaint alleges that in 2016, Mackey established an audience on Twitter with approximately 58,000 followers. A February 2016 analysis by the MIT Media Lab ranked Mackey as the 107th most important influencer of the then-upcoming Election, ranking his account above outlets and individuals such as NBC News (#114), Stephen Colbert (#119) and Newt Gingrich (#141).

As alleged in the complaint, between September 2016 and November 2016, in the lead up to the Nov. 8, 2016, U.S. Presidential Election, Mackey conspired with others to use social media platforms, including Twitter, to disseminate fraudulent messages designed to encourage supporters of one of the presidential candidates (the “Candidate”) to “vote” via text message or social media, a legally invalid method of voting.

For example, on Nov. 1, 2016, Mackey allegedly tweeted an image that featured an African American woman standing in front of an “African Americans for [the Candidate]” sign.  The image included the following text: “Avoid the Line. Vote from Home. Text ‘[Candidate’s first name]’ to 59925[.] Vote for [the Candidate] and be a part of history.”  The fine print at the bottom of the image stated: “Must be 18 or older to vote. One vote per person. Must be a legal citizen of the United States. Voting by text not available in Guam, Puerto Rico, Alaska or Hawaii. Paid for by [Candidate] for President 2016.”

The tweet included the typed hashtags “#Go [Candidate]” and another slogan frequently used by the Candidate. On or about and before Election Day 2016, at least 4,900 unique telephone numbers texted “[Candidate’s first name]” or some derivative to the 59925 text number, which was used in multiple deceptive campaign images tweeted by the defendant and his co-conspirators.

Social Media Influencer Charged with Election Interference Stemming from Voter Disinformation Campaign

Defendant Unlawfully Used Social Media to Deprive Individuals of Their Right to Vote.

Tiltalen kommer fra en administrasjon som ble valgt ved utstrakt bruk av poststemmer, uten kontroll. Her går man etter en person som foretok seg noe på Twitter foran forrige valg. Det som Hillary tapte. Det er ingen tvil om at det var hennes velgere Mackey forsøkte å villede. Hun kan ha tapt noen stemmer. Kanskje. Folk vet vanligvis at man ikke kan stemme per tekst.

Mackey er journalist. Det var det Tucker valgte å fokusere på. Men saken får en ekstra dybde når man vet at det er en tidligere partner til Hunter Bidens advokat som leder etterforskningen.

Slik blir USA et sted vi ikke gjenkjenner.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.