Da nyheten om Hunter Bidens laptop ble kjent i 2020, ble den opprinnelig avfeid som russisk desinformasjon. Nå blir den brukt som offisielt, legitimt bevis i Hunters føderale rettssak i Delaware.

Fox News har sett på de mest oppsiktsvekkende tilfellene der laptopen fra helvete ble avvist som illegitim.

Politico var først ute med brev fra topper i amerikansk etterretning

Kort tid etter at Hunter Biden-historien ble publisert av New York Post den 14. oktober 2020, var medier raskt ute med å antyde at laptopen var en del av en kompleks operasjon fra Russland for å påvirke det amerikanske presidentvalget.

Medienes narrativ stammet delvis fra et åpent brev skrevet av 51 tidligere topper i amerikansk etterretning, som hevdet at laptopen hadde alle de klassiske kjennetegnene på en russisk informasjonsoperasjon. De antydet at e-postene på laptopen kan ha blitt hacket og endret av Kreml for å inkriminere Hunter.

Brevet ble først rapportert og sirkulert av Politico, som hadde overskriften:

– Hunter Biden-historien er russisk desinformasjon, sier dusinvis av tidligere etterretningstjenestemenn.

Blant underskriverne var tidligere direktør for nasjonal etterretning James Clapper – nå CNN-analytiker, tidligere CIA-direktør John Brennan og tidligere CIA-stabssjef Jeremy Bash, som begge er MSNBC-analytikere. Clapper tok senere avstand fra brevet.

Politico og toppene som signerte brevet, er under fornyet gransking etter at laptopen tidligere denne uken ble lagt inn som bevismateriale og bekreftet legitim av FBI som en del av Hunters føderale rettssak i Delaware, skriver Fox.

Da Fox ba om en kommentar fra Politico, understreket de at artikkelen gjorde det klart at påstandene om russisk innblanding var meningene til de tidligere toppene i etterretningen, og ikke til Politico.

Twitter bruker sin makt, blokkere laptop-historien og straffer New York Post

Da New York Posts «bombshell report» først ble publisert noen uker før valget i 2020, var Twitter raskt ute med å begrense eller blokkere deling av historien i en koordinert aksjon uten sidestykke, skriver Fox. Tidligere Twitter-sjef Jack Dorsey har også innrømmet at det var feil av plattformen å gripe inn i Hunter Biden-saken.

Twitter, gikk langt for å forhindre at New York Posts historie ble delt, og hevdet at den stammet fra «hacket » informasjon, noe som var usant.

Teknologigiganten hindret alle i å tvitre artiklene eller dele dem privat via direktemeldinger. Twitter blokkerte til og med The Post sin konto og fortalte at den bare kunne låses opp igjen hvis de slettet tweets som promoterte reportasjen. The Post nektet, og fikk til slutt tilgang til kontoen sin igjen.

60 Minute-intervju fra «helvete»

En av de mest minneverdige samtalene om Hunters laptop var intervjuet med Trump på CBS’ «60 Minutes» kort tid etter at NYP avdekket saken, skriver Fox. Trump kalte hendelsen for en av de største skandalene han noen gang hadde sett, men Stahl insisterte på at det ikke var mulig å konkludere med at laptopens innhold var ekte.

– Unnskyld meg, de fant laptopen, Lesley, sa Trump, mens Stahl gjentatte ganger sa at den ikke kunne verifiseres.

Stahl avviste også Trumps antydning om at Hunter var innblandet i en skandale.

Stahls arbeidsgiver, CBS News, bekreftet i 2022 via sin egen rettsmedisinske undersøkelse at laptopen og dens innhold var ekte. Innrømmelsen fikk mange Trump-allierte til å sverte Stahl, og Hunter Bidens rettssak har gitt ny næring til kritikken mot den erfarne journalisten.

NPR kaller laptop-historien for en distraksjon

National Public Radio (USAs svar på NRK) publiserte en kommentar om saken den samme dag som Joe Biden og Donald Trump skulle delta i den andre presidentdebatten. NPR hadde frem til da ignorert skandalen rundt Hunters laptop.

NPRs administrerende redaktør Terence Samuel skrev:

– Vi ønsker ikke å kaste bort tiden vår på historier som egentlig ikke er historier, og vi ønsker ikke å kaste bort lytternes og lesernes tid på historier som bare er rene distraksjoner. Og for å være helt ærlig, det var vår beslutning, dette var … en politisk drevet hendelse, og vi bestemte oss for å behandle det på den måten.

Kommentaren kom som svar til en NPR-radiolytter som ikke kunne forstå hvorfor historien hadde blitt ignorert.

NPR fortsatte senere med å antyde at laptopen var diskreditert av amerikansk etterretning og i uavhengige undersøkelser av nyhetsorganisasjoner.

Joe Biden: Historien om laptopen var en «haug med søppel»

Under den siste presidentdebatten mot Trump i 2020 sa Biden at historien om laptopen var en «haug med søppel» som «ingen tror på».

– Det er 50 tidligere nasjonale etterretningsfolk som sa at det han beskylder meg for, er en russisk plante.

Kommentarene hans fikk ingen motforestillinger fra debattlederen.

Det hvite hus hadde tidligere blitt advart av amerikanske etterretning om at Rudy Giuliani, Trumps personlige advokat på den tiden, var målet for en russisk operasjon for å gi falsk informasjon til den daværende presidenten.

Giuliani hadde harddisken på laptopen i sin besittelse før den ble overlevert til New York Post.

Den gang og nåværende Biden-medarbeidere Kate Bedingfield, Andrew Bates og Neera Tanden fremmet også påstandene om russisk desinformasjon basert på brevet fra etterretningstjenestene.

– Hunter Biden-historien er russisk desinformasjon, sier dusinvis av tidligere tjenestemenn i etterretningen, skrev Jen Psaki, som senere fungerte som pressesekretær i Det hvite hus, noe som ble retweetet av den nåværende direktøren for innenrikspolitiske råd, Susan Rice.

Etter at president Biden tiltrådte, har flere nyhetsorganisasjoner, inkludert CNN, MSNBC, NBC News, CBS News, The New York Times, The Washington Post, Politico og NPR, til en viss grad bekreftet legitimiteten til laptopen.

Fox News har kontaktet Twitter, Facebook, 60 Minutes og NPR for en kommentar.

Biden labels Hunter Biden laptop scandal a ‘Russia plant’.

Kjøp «Europas underlige død» her.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.