Tidligere pressesekretær i Det hvite hus, Jen Psaki, oppfordrer MSNBC-seerne til å «tenke igjennom hvilken fare» det ville representere om vi ikke sensurerer sosiale medier, skriver The Daily Caller.

– Hvis du kjører en lokal politisk kampanje med annonser på TV, og du sier noe ukorrekt om motstanderen din, gjett hva som skjer? Annonsen blir tatt av, sa Psaki. 

Høring om Twitter-sensur

– Disse plattformene har et annet sett med regler, og folk henter mer informasjon fra dem enn fra noen annen mediekilde. Tenk på faren ved det.

House Oversight Committee holdt i forrige uke en høring om Twitters sensurpraksis. Fokus var Twitters handlinger da New York Post trykket en rapport 14. oktober 2020 som tok for seg innholdet på en bærbar datamaskin Hunter Biden hadde forlagt.

Beskyttet Biden-familien 

Twitter stengte flere kontoer for å ha delt historien med henvisning til deres retningslinjer for hacket materiale, blant andre New York Posts og daværende pressesekretær i Det hvite hus, Kayleigh McEnanys personlige konto.

– Som Alexandria Ocasio-Cortez sa tillater de hatytringer og rasisme. La oss heller ikke glemme unøyaktige opplysninger om vaksiner og hvordan de kan redde ditt liv. De løper løpsk på disse plattformene, sa Psaki.

Under høringen beskrev den republikanske representanten Nancy Mace bivirkninger av covid-vaksine da hun avhørte tidligere Twitter-ledere om sensur av påstått «feilinformasjon» om covid 19.

Professorer utestengt

Blant dem som ble «skyggebanned» av Twitter var Stanford Universitys professor i helsepolitikk, Dr. Jay Bhattacharya, som sa at nedstengninger skadet barn. Dr. Andrew Bostom, en tidligere akademiker ved Brown University, ble  suspendert  i fem måneder for påstått «medisinsk feilinformasjon».

– Det disse republikanerne gjør er i hovedsak – bare for å bryte ned all ordsalaten fra igår – er å forsvare utbredelsen av unøyaktig, farlig informasjon på plattformer som folk flest mottar informasjon fra. Dette er rasistisk, farlig, det påskyndet 6. januar og oppfordrer folk til ikke å vaksinere seg. Det er det de forsvarer, sa Psaki.




Jen Psaki forlot jobben som Bidens pressesekretær i mai ifjor og sluttet seg til MSNBC som TV-vertinne og politisk kommentator.

 

Ytringsfriheten bekymret også vår egen Gro Harlem Brundtland som var redd for å miste kontrollen over hva folk blir fortalt. Skjermdump fra Dagsavisen 15. desember 2018


Les også
at en spesialkomité i den amerikanske Kongressen har innkalt toppsjefene i Alphabet (som eier Google), Amazon, Apple, Meta (som eier Facebook) og Microsoft til høringer om hvordan de modererer innhold på sine plattformer:

Big Tech-topper innkalles til Kongressen for å forklare seg om moderering

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» her!  Du kan også kjøpe den som e-bok her.

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok her og som ebok her!


Document bringer nyheter andre fortier. Støtt oss!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.