Vi kan lage et nytt fyndord: Si meg hva du mener om Trump, og jeg skal si deg hvem du er. I det minste politisk. Mediene har helt side 2016 gjort Trump til et være eller ikke være. Han er syretesten: Tilhører du oss eller «de andre»? Hillary kalte dem deplorables, Erna kalte dem sammensurium.

Dette er ikke komplimenter. Likevel vinner Trump. Dét er motstandernes store problem. De skal tross alt forklare verden, men prognosene deres holder ikke stikk.

Heller ikke virkelighetsbeskrivelsene, og det er her mediene får problemer.

De spår – i likhet med VGs Per Olav Ødegård – at det blir kaos hvis Trump kommer tilbake.

Gjør dette inntrykk på velgere som har levd med Bidens kaos i tre år?

Men mediene i Skandinavia vil ikke innrømme at det har vært kaos. De har bevisst undertrykket bildene av invasjonen som Biden bevisst slapp løs fra dag én. Ingen vet hvor mange som har strømmet inn over grensen – 9,5 millioner, 12 millioner eller enda flere. Én ting er sikkert: Biden vil ha flere penger til Ukraina og til å la strømmen fortsette. Det forandrer USA for alltid, og dét er også meningen.

Parallellene til Vest-Europa er store, for også her strømmer det på. Det har gått jevnt og trutt. I tillegg kommer familiegjenforeninger. Alt bidrar til å øke strømmen. Også Gaza brukes for at vi skal bli mer sjenerøse.

Men folks romslighet er i ferd med å ta slutt. Ukrainerne sprenger helsetjenestene i kommunene. Det fins grenser, ikke bare fysiske, men også ressursmessige. Det vet folk.

Men ikke Bidens folk. De øker strømmen. I desember kom 300.000. De får gratis flybillett til hvor som helst i USA. De bor på fine hoteller med kost og alt gratis. Kapasiteten er sprengt. Skoler må evakueres. De ligger på flyplasser som ser ut som flyktningleirer.

Det er de dårligst bemidlede amerikanerne dette går ut over. Demokratene har i alle år stolt på at de har svarte og latinos i lommen. Men det er de som blir skviset av den massive illegale innvandringen. Derfor vil stadig flere av dem stemme på Trump. Demokratene klarer ikke å kontrollere hodene deres.

En interessant ting fra New Hampshire: Rettssakene som justisdepartementet og Det hvite hus har anlagt mot Trump, har bare gjort velgerne rasende. De har fordoblet sin støtte til Trump. De finner seg ikke i at systemet – nok en gang – brukes til å avgjøre et valg på forhånd.

Dette får du ikke vite av skandinaviske medier. De vil ikke beskrive vreden blant vanlige mennesker.

Vanlige mennesker er nemlig ikke dumme. Biden har sluppet løs inflasjonen ved å øke statsgjelden fra 28.000 milliarder dollar til 34.000 milliarder. Samtidig har han gått til krig mot karbon, åpnet grensene og pumpet langt over 100 milliarder dollar inn i Ukraina.

Biden er både svak og hensynsløs. Han involverer USA i kriger.

Trump er den eneste presidenten de siste 72 årene som ikke har involvert USA i krig. Tenk over det tallet. Det amerikanske folk er trette av disse krigene, som sluker ufattelig store summer og gjør deres sønner og døtre til vrak.

Patriotisk prat à la Nikki Haley går ikke hjem slik som før. Folk lukter uærligheten og falskheten.

Derfor sier halvparten av Trumps velgere at skulle Haley blir Republikanernes kandidat, vil de bli sittende hjemme valgdagen; for dem er det utenkelig å stemme på henne. Dét vil ikke FOX News forstå. Den erfarne kommentatoren Brett Hume tror ikke på dem.

Han vet at han lyver.

Den største konflikten i amerikansk historie kan ikke omtales på en ærlig måte via det som liksom er en konservativ kanal. Det er status for dagens Amerika.

Og det er likedan i Skandinavia.

De viktigste tingene blir ikke sagt.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.