Trumps besøk i East Palestine var åpenbart en stor nyhet for den som interesserer seg for slikt. Fox farer med harelabb over besøket. Fox fremhever heller en ny måling som viser at velgerne har mer sans for en omkamp mellom Biden og Trump, og at utfallet kan bli fotofinish på målstreken.

Lyder dette plausibelt? Det skal være Bidens tale om rikets tilstand som skal ha ført til økt oppslutning. Virkelig? Er dette sannsynlig, eller lever meningsmålerne og Fox i en fantasiverden?

De gjør det, men de deler den med USAs mektigste elite. De har pengene og mediene til å skape seg en slik fantasiverden, og de gjør det.

https://www.foxnews.com/politics/democratic-support-biden-2024-rises-republicans-grow-skeptical-trump-poll

Deres problem er at den er kontraproduktiv.

Biden har ført en politikk fra dag én som skader vanlige mennesker: Han slapp løs inflasjonen og invasjonen i sør. I tillegg kom den ydmykende og katastrofale retretten fra Afghanistan. Dette er ikke Amerika.

Hva er viktig for Biden-regimet? Seksuelle perversjoner som nå også får innpass i skolebøkene. Skolebarn som blir opplært i onani, kjønnsskifte er blitt en lønnsom industri for sykehusene, Biden satte grensen ved åtte år i valgkampen. Den ene tragedien etter den andre. Jenter som fjerner brystene og livmoren og aldri kan få barn. Gutter som blir ødelagt av kjemikalier.

Det samme rammer befolkningen i East Palestine. De to fenomenene har noe til felles: En total mangel på respekt for menneskeverd og menneskeliv.

Biden-regimet representerer et angrep på selve fundamentet i Amerika, det som har bygget landet. Han har sluppet løs kaoskreftene: Matvarefabrikker begynner på mystisk vis å brenne, kyllinger legger ikke egg, tog sporer av, og flytrafikken er kaotisk.

Alt er kaotisk.

Da gjør det seg med en tur til Ukraina og Polen.

Men amerikanerne lar seg ikke lure lenger.

Heller ikke av Fox News, som vil fortelle dem at Trumps popularitet er synkende.

Motivet er for åpenbart.

Amerikanere som har bevart forstanden, ser at Biden-reginet omgir seg med syke mennesker. Selvfølgelig måtte Biden innsette en transe til å ta vare på atomavfallet. Sam Brinton er imidlertid så sprø at han måtte avsettes. Brinton er den eneste i Biden-regimet som har fått sparken. Han stjal bagasje fra transportbåndet på flyplasser. Ikke én gang, men mange ganger.

Dette er de folkene Biden-regimet velger til ansvarsfulle jobber.

Transideologien er blitt dominerende blant amerikansk elite fordi barna deres har omfavnet den. Det er essensen av anti-hvithet, anti-maskulinitet, anti-amerikanisme: Du kan skifte kjønn, identitet. Du trenger ikke lenger være det du var født som: amerikaner.

Vanlige folk forstår at det betyr slutten på Amerika.

De vil stemme på Trump.

Fox og Rupert Murdoch tror det er mulig å etablere et alternativ uten Trump. De støtter Nikki Haley eller Ron DeSantis. Alt for å unngå Trump.

De vet at skulle Trump komme tilbake, kan sannheten om 2020-valget komme for en dag. Murdoch og Fox News har svin på skogen som de forsøker å skjule gjennom å legge skylden på Trump. Det var han som laget bråk, helt uten grunn, derfor må han hindres i å stille til valg.

Men hva om sannheten er den motsatte? At han hadde grunn til å bråke? Da ligger Murdoch tynt an.

Dominion Voting Systems har anlagt sak mot Fox og krever dem for 1,6 milliarder dollar. Deres side har lekket dokumenter fra rettssaken, bl.a. hva Murdoch skrev i internposter:

– Virkelig galskap. Og ødeleggende, skrev Murdoch i en e-post til Fox News’ mediesjef Suzanne Scott i november 2020. Anledningen var en pressekonferanse der Trumps advokater Rudy Giuliani og Sidney Powell fremmet påstanden om fusk.

– Forferdelige ting som gjør skade på alle, frykter jeg, skrev Murdoch i en annen e-post.

I dokumentene fremgår det at Murdoch jevnlig ga uttrykk for bekymring over Fox News’ dekning av valget. Dominion mener Murdoch burde grepet inn. (NTB 23.02.23)

Selvsagt ville Murdoch kalle det galskap at noen stilte spørsmålstegn ved valget, hans eget nettverk ga Biden seieren i Arizona før utfallet var avgjort. Kan fordømmelsen av Trump skyldes at de hadde svin på skogen? Den mistanken har mange amerikanere.

De ser og vet at mediene meler sin egen kake. De sitter i politisk korrupsjon opp til halsen. Trump og 17 delstater fikk aldri prøvd sin sak i noen instans. De ble avvist på teknikaliteter. Demokratene viste en grenseløs arroganse når de også i 2022 turde å behandle Republikanere som dritt da 30 prosent av valgmaskinene i Maricopa county i Arizona ikke virket på valgdagen.

Når du har hatt mange slike opplevelser – som at foreldre på skolen stemples som terrorister –, vet du at dette ikke er Amerika lenger.

I Norge spinner NTB konsekvent nyhetene negativt for Trump. Ingen tvil om hvilken side NTB står på: Dominions side.

Men i sin iver skriver de ting som følgerne til Tucker og Laura Ingraham vet ikke stemmer.

17. februar 2023:

Ansatte hos Fox News snakket offentlig om valgfusk under presidentvalget i 2020, men på bakrommet hadde de flere alvorlige bekymringer rundt påstandene fremmet av Donald Trump og hans allierte.

Det viser rettsdokumenter fra søksmålet som Dominion Voting Systems, en av de største produsentene av stemmeutstyr i USA, har anlagt mot Fox News på 1,6 milliarder dollar for ærekrenkelser.

Det skriver flere amerikanske medier, blant annet nyhetsbyrået AP, NBC og The New York Times.

Dokumentene er hentet fra intern kommunikasjon hos Fox News-ansatte involvert i valgdekning og inneholder kommentarer og sitater som avslører at produsenter, ledere og profiler i mediehuset visste at påstandene om valgfusk var falske.

– Tror ikke et sekund på det

Selv om kjente tv-verter som Tucker Carlson og Sean Hannity flere ganger omfavnet konspirasjonsteorier om valgfusk på skjermen for Fox News, var bildet et helt annet når kameraene ble slått av, ifølge rettsdokumentene.

– Sydney Powell lyver om å ha bevis for valgfusk. Hun er en utstyrt rakett og farlig, fortalte Tucker Carlson en produsent 16. november, 13 dager etter valget.

Powell er en advokat som saksøkte flere amerikanske delstater der Joe Biden hadde vunnet, i håp om å hindre at valgresultatet ble godkjent. Dominion saksøker også Powell for ærekrenkelser.

Advokaten var også gjest på programmet til Sean Hannity i dagene etter valget.

– Hele den fortellingen som Powell fremmer, tror jeg ikke et sekund på, sa han til en annen Fox News-ansatt.

Powell har ikke ønsket å kommentere dokumentene overfor de amerikanske mediene.

Utsatt mål

Dominion har vært et hyppig mål for konspirasjonsteoretikere som feilaktig hevder at tidligere president Donald Trump vant presidentvalget i 2020.

Søksmålet inkluderer hundrevis av sider som dokumenterer gjentatte tilfeller der mediehuset har fremsatt falske anklager mot selskapet, blant dem at stemmemaskinene var rigget mot Trump, eller at selskapet var hemmelig eid i Venezuela.

Etter valget fant til og med Fox’ interne faktasjekkere at påstandene om valgfusk var grunnløse og at «det ikke finnes bevis for utbredt valgfusk», skriver NBC.

I søksmålet argumenterer Dominion for at tv-kanalen bevisst spredte falske påstander som «hensynsløst ignorerte sannheten og skadet Dominions omdømme», i jakt på høyere seertall.

– Et angrep på den frie pressen

I et motkrav sendt inn torsdag skriver Fox at Dominion ikke har noen bevis til støtte for sitt svimlende erstatningskrav og hevder at Trumps påstander «utvilsomt var nyhetsverdige».

– Fox News-seere visste at det som ble rapportert, var påstander, heter det i kravet fra Fox.

Mediehuset argumenterer også med at Dominions søksmål tar sitater fra dekningen ut av kontekst.

– Søksmålet er et angrep på den frie pressen. Det lages mye støy og forvirring av Dominion og dets opportunistiske eiere, men kjernen i denne saken handler fortsatt om pressefrihet og ytringsfrihet, som er grunnleggende rettigheter i grunnloven, skriver Fox. (NTB)

Artikkelen er hjelpeløs. Fox-stjernene turde ikke si at valget var stjålet. De hadde store problemer med sin fremtreden. Hannity tapte mye på dette. Han sviktet Trump. Tucker og Laura holdt igjen. Laura var tydelig forlegen. Tucker er den som klarest har markert at han mener valget ble stjålet. Han har gjort det drypp-drypp. Men i den senere tid har han flere ganger flettet inn at «ingen tror på at valget var rettferdig» eller at gamlingen fikk 15 millioner stemmer mer enn rockestjernen Obama.

Det er en grunn til at Tucker er USAs mest berømte politiske tv-vert.

Det handler om tillit. Folk stoler på det han sier.

Mens norske mediers viktigste kilde – CNN – kneler.

De norske har bare ikke oppdaget det enda.

Også de er på vei ned.

Krigen er deres store sjanse til å reise kjerringa.

Det gjør ikke inntrykk på amerikanerne, som ser hvor pengene deres går.

Men det har større virkning på europeere som føler at krigen er nærmere og at den kan komme hit.

Det gjør mediene sårbare. Hvis de lyver for mye, kan det hende at europeerne lukter lunta – av rent overlevelsesinstinkt.

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.