Lou Dobbs dro på årene, men det var ingenting å si på hans mentale evner. Han var 29 år i CNN, og her intervjues han av Bill O’Reilly for Fox i 2009. To år senere begynner han i kanalen. Nå har Fox kvittet seg med ham. Foto: Kathy Willens/AP/NTB

Lou Dobbs er en av de tøffeste programlederne i Fox News. Han er befriende direkte i sin stil, og seerne liker det. Når Fox News fredag fjernet ham fra sendingen, kan det vanskelig kalles annet enn et gigantisk selvmål. Dobbs er ingen vanlig programleder. Han er en institusjon.

Dobbs begynte sin karriere som økonomijournalist i CNN på 80-tallet. Han kom til Fox i 2011. Når Fox nå «økser» Dobbs, fyrer de opp under spekulasjoner om at kanalen er på vei bort fra det konservative grunnfjellet.

Fox News confirmed Friday evening that Dobbs’ program Lou Dobbs Tonight would be canceled, even though it is the highest-rated show on the network. Dobbs began his career at CNN in 1980 and moved to Fox Business in 2011.

Disse seerne har allerede forlatt Fox i hopetall etter at Fox valgnatten var først ute med å utrope Biden til vinner av Arizona, før opptellingen var ferdig. Men signalene om omlegging kom lenge før. Ett tegn var da Newt Gingrich fikk beskjed om at «vi snakker ikke om George Soros». Gingrich trodde ikke sine egne ører og spurte vantro: Er det verboten nå?

Fox ble saksøkt av Dominion Voting Systems torsdag for astronomiske 2,7 milliarder dollar fordi bl.a. Dobbs har anklaget dem for valgsvindel. Flere medier har trukket saker og innslag som har utpekt Smartmatic fordi selskapet har truet med eller gått til søksmål.

Men spørsmålet er om Fox kan overleve å kaste sine mest populære programledere til ulvene.

Spørsmålet reiser seg nå om skjebnen til Tucker Carlson, Sean Hannity og Laura Ingraham. Uten disse tre vil det ikke være noe igjen av Fox.

Trump sendte ut en støtteerklæring:

“Lou Dobbs is and was great,” Trump wrote in a statement. “Nobody loves America more than Lou. He had a large and loyal following that will be watching closely for his next move, and that following includes me.”

Her er NTB-AFP-APs flatterende omtale av Dobbs:

Siden presidentvalget i november i fjor har Dobbs konstant videreformidlet Trumps grunnløse påstander om valgfusk til fordel for Joe Biden.

Som gjest på programmet inviterte han blant andre Sidney Powell, en av Trumps advokater, som uten dokumentasjon hevdet at stemmemaskinene var programmert til å endre Trump-stemmer til Biden-stemmer.

75 år gamle Dobbs var også en tidlig tilhenger av konspirasjonsteorien om at Barack Obama ikke var født i USA, og derfor ikke kunne være president på lovlig vis. (NTB)

 

 

Kjøp Oriana Fallacis bok her


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂