Etter at Trump forlot USAs fremste scene, har TV-kanalen CNN hatt betydelig mindre å snakke om. Mye av de tidligere så engasjerte sendingene går nå på tomgang. Derfor forlater seerne kanalen i rekordfart.

Daglig, kritisk rapportering om president Donald Trump har de seneste årene vært et hovedtema for den store TV-kanalen CNN. Men det tok brått slutt da Joe Biden inntok Det hvite hus.

For den nye presidenten og hans administrasjon har nærmest vært fritatt for kritisk mediefokus, ikke minst fra CNN.

Da ble det plutselig svært mye mindre stoff å fylle sendeflatene med, og man har hatt inntrykk av at det går mer eller mindre på tomgang for kommentatorene i den ellers så engasjerte kanalen. Hva i alle dager skal de nå sitte sammen og analysere og snakke om hele dagen? Hvem skal de nå kritisere, granske, angripe og latterliggjøre?

 

President Donald Trump og CNN var ikke bestevenner. 

Under den nye administrasjonen har USA opplevd en massiv flyktningestrøm fra Mexico, økende inflasjon, svake arbeidsmarkedstall, drivstoffmangel og en rekke tabber og forsnakkelser fra president Biden. Dette er ikke noe CNN brenner etter å dekke særlig inngående.

Denne utviklingen har åpenbart TV-seerne fått med seg, og nå forlater de CNN i strie strømmer. Fallet er dramatisk.

Fria Tider omtaler saken:

Vänsterkanelen CNN har sett sina tittarsiffror rasa efter att Donald Trump lämnat över makten till Joe Biden, rapporterar Daily Caller. Sammanlagt har man förlorat 67 procent av tittarna sedan i januari.

Fria Tider fortsetter, og legger ikke akkurat noe i mellom i sine karakteristikker av CNN:

Under Trumps fyra år i Vita huset förvandlades CNN till en regelrätt propagandamaskin som nästan enbart ägnade sig åt att försöka avsätta den dåvarande presidenten.

Men nu kommer baksmällan – i form av ett rejält tittartapp.

Tallene er mildt sagt urovekkende for det som har vært en av de store og ledende TV-kanalene i USA – og i verden:

Under bästa sändningstid (klockan 20 till 23) har CNN förlorat 65 procent av tittarna sedan i januari, enligt Daily Caller. I den viktigaste åldersgruppen, 25-54 år, är minskningen på hela 71 procent både under dagtid och på bästa sändningstid.

Det er imidlertid ikke bare CNN som har mistet seere etter Trumps avgang. Også en rekke andre kanaler har opplevd at publikum synes det er generelt mindre interessant å følge nyhetene under den nye Biden-administrasjonen. Verst har det gått utover kanalene på venstresiden, men også andre har merket nedgang:

Den så kallade Trump-effekten har drabbade de flesta stora amerikanska nyhetskanaler, men hårdast har den slagit mot de mer vänstervridna nätverken.

Vänsterextrema MSNBC har tappat 49 procent av tittarna mellan januari och maj, medan motsvarande siffra för konservativa Fox News är 12 procent.

Også for norske medier har dekningen av USA blitt markant mindre engasjert og undersøkende. Mange opplever at der er blitt  påfallende tamt.

Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.