Tidligere president Donald Trump taler på CPAC-konferansen nylig. Foto: AP Photo/John Raoux

En undersøkelse viser at et flertall av amerikanere mener Russland ikke hadde våget å gå inn i Ukraina om Trump var amerikansk president.

Fria Tider melder om undersøkelsen, som først ble rapportert i The Hill.

Enligt mätningen från Harvard Center for American Political Studies (CAPS)-Harris anser 62 procent av de tillfrågade att någon invasion inte hade skett ifall Donald Trump varit president, skriver Fria Tider.

Dette kommer naturlig nok klarest til uttrykk blant republikanske velgere, hele 85 prosent av dem gir uttrykk for et slikt synspunkt. Blant demokratiske velgere er det 38 prosent som sier seg enige.

Det ble også spurt hvorfor man mener dette, og et flertall uttrykker at Biden oppleves som en svak person i stillingen som president i USA:

Sammanlagt 59 procent av väljarna anser att den ryske presidenten Vladimir Putin bestämde sig för att invadera Ukraina eftersom han vittrat svaghet hos Biden.

Bara 41 procent uppger de inte tror att detta spelade någon roll i Putins beslut.

Konkret pekes det på hvordan Biden opptrådte i tiden forut for krigen, og at han ga Putin signaler som bidro til at beslutningen om invasjon ble tatt:

Trumps efterträdare, Joe Biden, har anklagats för att mer eller mindre ha gett Vladimir Putin «grönt ljus» att gå in i Ukraina genom sina uttalanden inför invasionen.

Men etter at invasjonen var et faktum, holdt så president Biden en tale mange i den internasjonale opinionen opplever som både klar og tydelig, ord som «tordentale» ble da benyttet i de karakteristikker som ble gitt.

Les også: 

Biden fortsetter nedturen på meningsmålingene

Bestill fra Document forlag i dag:

Kjøp Kents bok her!

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!


Vi setter stor pris på et bidrag til vårt arbeid, bruk Vipps eller konto:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.