President Joe Biden, foto fra Youtube. 

Joe Biden har lenge vært skånsomt behandlet av de store USA-mediene. Men kaoset i Afghanistan har fått selv tidligere støttespillere i mediene til å gå åpent ut med kritikk av presidenten.

Talibans forbausende raske maktovertakelse i Afghanistan har fått de store mediene i USA til å legge bort sin vanligvis ukritiske og vennligsinnede tone overfor president Joe Biden.

Fria Tide skriver om saken, og refererer blant annet til Fox News.

Till och med de mest vänsterliberala tv-husen, CNN och MSNBC, luftar nu öppet kritik mot Joe Biden, skriver Fria Tider.

Dette er medier mange opplever har fungert mer eller mindre som en del av Joe Bidens personlige PR-apparat det siste året.

Fria Tider skriver:

CNN:s Jake Tapper inledde programmet «State of the Union» på söndagen med att kalla situationen en «tragisk utrikespolitisk katastrof» som får regeringen att framstå som «plattfotad».

– När amerikanska diplomater nu ägnar sig åt att hastigt strimla ambassadhandlingar och fly, framstår det som chockerande att president Biden kunde ha haft så fel, sade Jake Tapper.

Mediene har også tatt opp Bidens forsikring fra 8. juli om at scenene fra Saigon i 1975 med panisk helikopter-rømning fra USAs ambassade, absolutt ikke skulle gjenta seg.

Dette var en forsikring som ikke viste seg særlig mye verdt, og selv ikke Bidens nærmeste venner i pressen klarte å late som ingenting. Nå er det rett og slett av med silkehanskene:

Fria Tider siterer en artikkel der tidligere vennligsinnet presse nå vender seg mot Biden:

Tidskriften The Atlantic har publicerat en artikel med en rubrik om «Bidens svek mot afghanerna», medan flera bedömare som CNN:s Tim Naftali har jämfört situationen i Afghanistan med Saigons fall.

Også flere, store venstreliberale medier er med på dette stemningsskiftet overfor president Biden:

New York Times skribent David E. Sanger konstaterar att Biden kom till Vita huset med «med mer utrikespolitisk erfarenhet än någon president i mannaminne» men att han ändå redan har lyckats fläcka sitt anseende genom fiaskot i Afghanistan.

«Biden kommer att gå till historien, rättvist eller orättvist, som den president som ledde den förnedrande slutakten till det amerikanska experimentet i Afghanistan», skriver Sanger.

Men ikke all kritikken mot Biden kommer like overraskende:

Donald Trump har inte heller missat tillfället att kritisera sin efterträdare på presidentposten. Han uppmanar rent av Biden att avgå på grund av det inträffade.

Mange spør seg om hvor lenge den tilsynelatende nokså svekkede 78-årige Biden vil makte å sitte i stillingen, om han ikke lenger er omgitt av en beskyttende og velvillig presse til enhver tid.

Det er bred enighet om at det kreves en god rygg og ikke minst en sterk psyke for å stå i den mediestormen eksempelvis president  Trump ble utsatt for.

Les også:

Biden innrømmet ingen feil, og svarte ikke på spørsmål

 

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Bli medlem, og få tilgang til alt vårt stoff straks det publiseres:

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.