Klimaaktivist Greta Thunberg i ett av sine hyppige utbrudd.  Foto: Erik Simander/TT via AP

En sint Thunberg angriper Biden, hun mener han ikke gjør nok for klimaet. Da blir det vanskelig for de politisk korrekte, for hvem av dem skal de støtte?

Både Greta Thunberg og Joe Biden en slags frontfigurer for de politisk korrekte. Biden var jo den flotte, staute og ufeilbarlige kandidaten som skulle «rydde opp» etter Trump

Biden skulle raskt få sving på det meste i USA, alt fra økonomi til klima, rasemotsetninger og ikke minst pandemien. Nå skulle det bli andre boller, bare vent.

En samlet «utvidet venstreside» som strakk seg langt inn i tidligere konservative partier (som norske Høyre), sluttet helhjertet og ukritisk opp om Biden. Ikke kom med noe negativt her, takk!

Men entusiasmen har avtatt noe i takt med at Biden har vist seg seg som kanskje tidenes største skuffelse i presidentstolen. Noen direkte kritikk har det imidlertid vært lite av, man velger heller å ikke si så mye om det som skjer.

Det har senket seg et teppe av ikke-omtale over den fomlende, stotrende og lett forvirrede figuren som nå opptrer som USAs president.

De samme grupper som jublet frem Biden, har også gitt uforbeholden, nesegrus støtte til den hissige, svenske tenåringen og klimaaktivisten Greta Thunberg. Jenta som ikke engang har fullført videregående skole.

Men god hjelp av ukritiske medier har en lett hysterisk ungjente blitt et slags ikon og en ubestridt kunnskapsbase innen det kompliserte feltet klimavitenskap. Det er som hentet fra et absurd revynummer, men like fullt er det sant.

Så oppstår litt av et dilemma: For plutselig retter Greta Thunberg et av sine mange raserianfall mot nettopp Joe Biden.

Hun mener han, i likhet med så å si alle andre hun vet om, ikke «gjør nok» med den klimakrisen hun påstår finner sted.

Fria Tider skriver om saken, og viser til nyhetsmediet RT.:

Klimataktivisten Greta Thunberg, 18, riktar nu hård kritik mot att USA:s president Joe Biden beskrivs som en «klimatledare».

I en intervju med Washington Post fördömer Greta Thunberg att utbyggnaden av infrastruktur för fossila bränslen i USA fortsätter under Joe Biden – trots presidentens ambitiösa så kallade klimatmål.

Ifølge Thunberg er Biden alt annet enn en den «klimalederen» mange har fremstilt ham som.

– Alltså, det är konstigt att folk ser på Joe Biden som en klimatledare när man ser vad hans administration gör, säger Greta till tidningen.

Nå er det etter Thunbergs mening opp til tenåringer, som henne, å få skikk på klimaet på jorda:

Hon konstaterar vidare att det tycks vara upp till «aktivister och tonåringar som bara vill gå i skolan» att öka «medvetenheten» och flagga för det faktum att «vi faktiskt står inför en nödsituation».

For de politisk korrekte både på venstresiden og andre steder blir da det vriene spørsmålet:

Hvem skal man støtte i en slik sak? Favorittpresident og «mr. Perfect», Joe Biden, eller den unge klimafrelser Greta Thunberg?

Det er rett og slett svært vanskelig. Løsningen er antagelig å ikke snakke om det, ikke nevne at det overhodet finnes noen slik uenighet. Da kan begge de to fortsatt være ubesudlede helter, som før.

De politisk korrekte mediene har allerede opparbeidet seg god erfaring i å la «uønskede» saker forsvinne sporløst, som om de aldri har skjedd.

Les også: 

Jeremy Clarkson mener Greta trenger «en omgang ris på baken»

em>Støtt oss, gi bort et abonnement:

Bestill høstens suksessbok:

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Bestill også:

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Vi setter stor pris på et bidrag til vårt arbeid, bruk Vipps eller konto:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.