En gang var Aftenposten en seriøs avis. Nå har den politiske fanatismen tatt fullstendig over, ikke minst på klimafeltet. Siste utgave av A-magasinet fremstår som propaganda helt uten hemninger, på nesten hver eneste side. Det minner om en brosjyre for MDG. Er det dette abonnentene betaler for å få servert?

I Aftenpostens hovedutgave har den såkalte klimasaken vært et hovedtema i mange år. Men i det ukentlige A- magasinet har man til nå hatt et nokså variert innhold. Stoff om reiseliv, mat, vin og samliv har vært faste innslag mange har funnet det verdt å lese.

Kanskje har dette magasinet bidratt til å holde på en del av de leserne som etter hvert er gørr lei av den politisk korrekte misjonering Aftenposten bedriver i de daglige utgavene?

Uten hemninger

Men denne uken tok det en helt ny vending også for A-magasinet. Utgaven som ble publisert sist fredag, er i sin helhet viet klimaet. Her er det en sammenhengende rad av «klimaartikler», med de mest bisarre og oppkonstruerte vinklinger. «Det er ikke så nøye, bare det er om klimaet», ser ut til å være instruksen fra redaksjonen.

Bortsett fra kryssordet og én sak om løping, handler hver bidige sak om klimaet. Til og med de faste spaltene om mat, vin og reiseliv har fått «klimainnhold».

Enda mer absurd er det at man har greid å vinkle samlivsspalten inn på hvordan det er å leve med en partner som ikke har «de rette holdninger» i klimasaken…

Leserne får også servert en bortimot ubegripelig pinlig tegneserie om barn og klima, forfattet av Aftenpostens egen «klimajournalist», Ole Mathismoen». Det er gjennomført klisjefylt og banalt, og  basert på den type slagordpregede og useriøse påstander den såkalte klimajournalisten har etablert sin merkelige posisjon i Aftenposten på.

 

Psykiatri til stryk

Magasinet rundes av med at psykiater og professor Finn Skårderud har en artikkel om Greta Thunberg.  Joda, mange kunne nok ønsket seg en faglig analyse av denne stakkars jentas psyke, etter at hun i lang tid har vært utsatt for systematisk hjernevask og politisk misbruk av kyniske voksenpersoner.

Men professor Skårderud er dessverre ikke kapabel til å gi et slikt interessant perspektiv på Greta-sirkuset. Hans ukritiske, nærmest patetiske bidrag blir nok en lovprisning av hvordan jentungen Greta skal frelse oss alle. I den forbindelse presterer Skårderud å trekke paralleller mellom filosofen Hegel og denne svenske tenåringen! Er dette skrevet i fullt alvor, av en professor i psykiatri? Hvor dypt kan en akademiker synke for å klamre seg til sin ekstrainntekt som spaltist i Aftenposten?

Hvordan kunne det gå så galt med Aftenposten?

Avisens politisk korrekte, venstrevridde misjonering griner mot leserne hver dag, innenfor alle felter av politikk og samfunnsliv.

I Oslo fungerer Aftenposten som en tilnærmet PR-avdeling for det rødgrønne byrådet. Det har knapt vært spor av kritisk søkelys etter 4 år med vanstyre og grov pengesløsing fra byrådet. Derimot mangler det ikke på saker der Aftenposten stiller velvillig som mikrofonstativ for de rødgrønne i Oslo Rådhus, og da spesielt avisas favoritter i ekstremistpartiet MDG.

Hallo? Er det noen voksne til stede?

Men klimasaken er visstnok ekstra viktig for avisen. Her har «klimajournalist» Ole Mathismoen av uante grunner fått frie tøyler til å spre sine personlige, til dels infantile meninger om temaet. Hvordan er det mulig?  Finnes det ingen voksne mennesker i avisen som reagerer på dette?

En seriøs redaksjon ville selvsagt aldri tillatt at én eneste person fikk lov å styre hele mediets profil i en slik sak. At denne personen nærmest bobler over av «engasjement» (fanatisme) og personlig overbevisning, gjør avstanden til profesjonell journalistikk enda større. Det har rett og slett sporet helt av for Aftenposten, hvilket antagelig sier noe om dem som har sittet i ledelsen de seneste år. Det er faktisk ganske trist, Norge hadde trengt en seriøs avis på borgerlig side. I stedet har vi «klimaavisen» Aftenposten.

Er det ingen intern debatt om denne ensrettingen i Norges største avis? Kan redaksjonen virkelig stille seg bak slik enøyd misjonering og et slikt faglig forfall? I så fall står det skremmende dårlig til med profesjonaliteten i norsk presse.

Man må også spørre seg: Har denne avisen et styre? Når hadde i tilfelle de sist et våkent øyeblikk?

 

 
 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂