New York-politiet har fått enda en grusom drapssak i hendene. Foto:  AP Photo/John Minchillo.

To svarte tenåringer er pågrepet for å ha drept Steven Amenhauser, 53, ved å sette fyr på ham i hans hjem i New York, USA. Saken er knapt nevnt i de store mediene.

Det er nå oppsiktsvekkende stor forskjell på menneskers verdi i USA. Blir svarte personer drept av hvite, blir det fort en stor medie-sak, med «rasisme» som fortegn.

Men dette ser kun ut til å gå én vei. Når hvite er ofre, er det langt mindre interessant for kobbelet av pressefolk på jakt etter «gode historier» de kan bruke i sin politiske agenda. Da omtales sakene vanligvis i form av notiser, og knapt noen journalister er opptatt av å sette hendelsen inn i noen slags politisk kontekst.

Et eksempel på dette ser man i en stygg drapssak fra delstaten New York i USA. En tilsynelatende tilfeldig hvit mann på 53 ble på brutalt og sadistisk vis drept av to svarte ungdommer. Han ble rett og slett brent i hjel.

Saken er i all hovedsak omtalt i form av mindre oppslag, og for det meste i perifere medier (med et hederlig unntak for Fox News).  De øvrige (og politisk korrekte) mediene har åpenbart annet å de ønsker å slå stort opp.

Fria Tider forteller:

De två pojkarna – som är 14 respektive 16 år – anklagas för att ha hällt brandfarlig vätska över Amenhauser medan han satt på en stol i sin lägenhet fredagen den 12 mars, rapporterar Fox News. Sedan tände de på.

Det videre forløpet er hjerteskjærende i all sin grusomhet:

Den brinnande 53-åringen lyckades ta sig ur lägenheten. Han fick andra och tredje gradens brännskador på mer än 70 procent av sin kropp och dog på tisdagen av sina skador.

Selv New York-politiet, som har sett det meste, ble berørt av denne stygge saken:

Den lokala polischefen i Rochester, Frank Umbrino, var synbart skakad när han berättade om att Steven Amenhauser hade levt ensam och inte hade några anhöriga.

Det hele settes inn i en sammenheng der det handler om omsorgssvikt fra foreldrenes side:

Lekeya Lee, mor till den ene misstänkte och Adriel Riley Sr, far till den andre, misstänks nu för brister i vårdnaden av sina barn. Det framkom bland annat att de inte visste var sönerna befann sig när dessa greps för mordet, rapporterar WHEC-TV.

Les også: Løgner om rasisme river samfunn i stykker

Viktig lesning: 

Kjøp bøker fra Document Forlags utsøkte utvalg her!

Finn flere titler på forlagssiden!

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.