Illustrasjonsfoto: Fredrik Sandberg / SCANPIX / 

Forholdene i Sverige blir verre og verre. Her forteller en far i Helsingborg om ranet av sin unge datter, og fortvilelsen han føler over det samfunnet hans barn må vokse opp i.

Det er en hjerteskjærende historie fra hverdagen, om den virkeligheten vanlige svenske familier nå lever i:

– Detta är min lilla tjej som för bara några år sedan hade gosedjur i sängen och ville att jag skulle pussa henne godnatt. Nu blir hon påhoppad av en främmande människa som håller fast henne, hotar henne och förnedrar henne, forteller faren til Helsingborgs Dagblad.

Det startet med at datteren ble stanset av en mann da hun var på vei til skolen. Han krevde å få hennes mobil. Faren hadde lært henne hvordan hun skulle opptre om noe slikt skjedde, så hun ga den bare fra seg uten videre.

– Tragiskt nog så har jag coachat alla våra barn om risken för att detta kan inträffa och att de inte ska ha sina mobiler framme när de går till och från skolan, samt att om det ändå skulle ske så ska de bara lämna ifrån sig exempelvis mobilen till rånaren.

Men raneren ble rasende da han oppdaget at mobilen var låst med kode:

– Han tog tag i min dotter som bara är 12 år och höll fast henne. Han begärde att hon skulle ge honom koden. Vettskrämd gjorde hon så.

Da faren senere fikk høre om dette, var det hans tur til å bli rasende. Han ønsket å finne raneren og lære ham en lekse.

– … jag hämtade baseballträet i källaren och gick ut och satte mig i bilen. Då ringer min dotter mig igen och ber mig att inte slå honom för att hon inte vill att jag ska hamna i fängelse. Hon känner tydligen sin pappa bra och hörde hur arg jag blev.

Han hørte på sin datter og valgte å anmelde saken til politiet i stedet. Han forteller at han likevel mener vanlige svensker burde stå opp mot utviklingen:

– … jag kan inte låta bli att fundera … Om alla hade reagerat med att banka skiten ur rånare, så hade vi troligtvis inte haft dessa problem.

Han har nemlig liten tro på at politiet kommer til å foreta seg noe av betydning i saken.

– Deppigt nog har påfallande många upplevt samma sak, liknande eller värre. Jag får i princip samma kommentarer från alla: ”De kommer inte göra något. De kommer säga att de vet vem det är, men att de behöver mer kött på benen innan de griper någon, forteller han.

Det er et inntrykk som trolig deles av mange foreldre også her i Norge, når deres barn utsettes for slikt. Hendelsen har naturlig nok gjort sterkt inntrykk på 12-åringen, og hun er blitt redd for å gå ut.

– Nu är min dotter rädd att gärningsmannen ska vänta på henne och ge sig på henne igen. Hon har ångest över att gå till och från skolan, beretter han videre.

Som far gjør han seg sine tanker i ettertid. Han misliker å være passiv når slikt skjer:

– Jag vet inte hur det är för andra föräldrar, men det är mot min natur att inte personligen agera handgripligt när sådant här inträffar. Jag är ganska övertygad om att de flesta föräldrar tänker och känner likadant, sier den fortvilede faren.

Nå krever han at byens myndigheter, politiet og skolen iverksetter tiltak. De må sikre svenske barns trygghet på en helt annen måte enn de har gjort til nå:

– Om detta eller något liknande skulle hända oss igen, så kommer jag hålla barnen hemma från skolan tills vi får presenterat en handlingsplan, avslutter den svenske 12-åringens oppgitte far.

Denne typen «hverdagsran» og overfall skjer nå daglig rundt om i Sverige. Ofrene er både barn, ungdom og voksne. Noen skades fysisk, andre «slipper unna» med redsel og inngrodd angst som kan vare i årevis.

Det svenske politiet er mer eller mindre handlingslammet. Det skorter neppe på viljen til å gjøre noe, men de har for tiden mer enn nok med å forsøke å oppklare bombeattentater, gjengkrig, alvorlig mishandling og drap. Per i dag finnes det knapt ressurser overhodet til å ta tak i slik «mindre grov kriminalitet» som rammer befolkningen over hele landet.

Det «nya Sverige» som politikere og medier i årevis har lovprist, er blitt en smertefull realitet vanlige innbyggere må leve med. De må betale prisen i form av økende utrygghet og fremmedgjøring i sitt eget land.

Kanskje kan de finne trøst i at både svenske og norske politikere, pressefolk, kulturpersonligheter og venstreorienterte synsere forsikrer om at den nye «mångkulturen» langt fra er noen trussel. Den er en fantastisk berikelse vi må omfavne.

Forhåndsbestill boken her til spesialpris!

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.