Ikke så veldig farget, likevel: Skuespiller Anya Taylor-Joy. Foto: NBC via AP/NTB.

For venstreorienterte medier er det nå om å gjøre å fremheve mennesker som er alt annet enn «hvite». Det kan gi seg absurde utslag, som da den populære skuespilleren Anya Taylor-Joy ble fremstilt som «farget».

Venstresiden og ikke minst venstreorienterte medier (det vi si de aller fleste) er nå manisk opptatt av å sette det meste inn i en sammenheng som har med rase å gjøre.

Menneskers hudfarge har aldri vært viktigere enn nå, takket være aksjonister som i utgangspunktet mente at nettopp rasebakgrunn ikke skal ha noen betydning for noe som  helst.

Fria Tider skriver om et nokså komisk eksempel på denne underlige kampanjen som foregår, der målet er å fremheve og forherlige mennesker med andre hudfarger enn hvit.

Anya Taylor-Joy, känd från tv-serien «The Queen’s Gambit» på Netflix, är en «färgad kvinna». Åtminstone om man ska tro vänstertidningen Variety Magazine.

Gjennom den store suksessen med serien «The Queen’s Gambit» ble Taylor-Joy plutselig berømt verden over. ikke minst ble hun populær blant unge som ser henne som et forbilde på å det å kjempe og lykkes når man har alle odds mot seg.

Dette ble det en uimotståelig fristelse for venstresidens medier å skyve henne frem i den «rasekampanjen» de er så opptatt av.

Men det ble et gedigent mageplask, som så mye annet fra den politisk korrekte venstresiden:

Tv-serien «The Queen’s Gambit», som hade premiär på Netflix i oktober förra året, tog hem två priser i årets Golden Globe Award. Dels fick den pris som bästa miniserie, dels pris för bästa skådespelerska i Anya Taylor-Joy som i miniserien spelar schackgeniet Beth Harmon, skriver Fria Tider.

Dette fikk da følgende omtale i venstrepressen:

Argentinaren Taylor-Joy är den första färgade kvinnan som vinner kategorin sedan Queen Latifah 2008 och bara den femte färgade kvinnan som vinner priset totalt sett sedan 1982, då kategorin infördes, slog Variety fast i en artikel där Taylor-Joys vinst uppmärksammades.

Farget kvinne? Dette fikk mange til å stusse:

Men räknas Anya Taylor-Joy verkligen som färgad kvinna? var det många som frågade sig i sociala medier.

Anya Taylor-Joy är född i Florida i USA. Hennes mamma Jennifer Marina Joy är född i Zambia i Afrika, men är vit och har brittisk-spanskt ursprung. Anyas pappa Dennis Alan Taylor kommer från Argentina, men har sitt ursprung i Skottland. Själv kallar sig Anya Taylor-Joy för «vit latinamerikanska».

Det hele fremsto rett og slett som latterlig i manges øyne:

Inte minst är det många latinamerikaner som gör sig lustiga över Varietys klassificering av Anya Taylor-Joy som «färgad» och menar att det är ett resultat av politisk korrekthet.

–  Lustigt för jag tycker inte direkt att hon är svart eller ens brunett. Men eftersom hon är latinamerikanska så ledde tidningens politiska korrekthet dem till att sätta etiketten ‘färgad’ på henne, kommenterar en man på Facebook.

Etter å ha fått store doser av besk kritikk for sitt bomskudd, har Variety nå endret sin artikkel.

Denne er du nødt til å lese: 

Kjøp Kents bok her!

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.