Fra tidligere opptøyer i området omkring Johannesburg i Sør-Afrika. Foto: Lise Åserud / NTB (FRB).

De sør-afrikanske demonstrantene gikk amok og brente ned butikker og bensinstasjoner. Nå er det mangel på både mat og drivstoff, og det snakkes om kannibalisme.

Nå er det akutt mangel på både mat, drivstoff og brensel i deler av Sør-Afrika, etter opptøyene den siste tiden.  Det har vært omfattende plyndring og ildspåsettelser, beretter  New York Post.

Også Fria Tider har omtalt situasjonen:

Tusentals sydafrikaner har de senaste dagarna deltagit i plundringarna, som har lämnat köpcentrum och fabriker sönderslagna och i lågor. Polisen har inte mäktat med att stoppa våldet. Viktiga genomfartsleder har blockerats och utbrända bilvrak kantar vägarna.

Dette har fått noen følger de demonstrerende massene ikke hadde tenkt så nøye igjennom på forhånd:

Nu har sydafrikanerna börjat inse vilka konsekvenser det får när det inte längre finns några butiker, fabriker eller fungerande vägar: Akut mat- och bränslebrist har drabbat i synnerhet mångmiljonstaden Durban på landets östkust, men även Johannesburg.

Det er snakk om at dette kan føre til helt groteske situasjoner:

– Vi håller på att äta upp varandra, säger en boende i en förort till Johannesburg till Financial Times.

Enligt en rapport finns det risk för kannibalism i de värst drabbade områdena när folk inte har mat att äta. Över hundra människor har redan dött i kaoset.

Politi og militære styrker har sin fulle hyre med å forsøke å holde kontroll over den rasende mobben:

Tusentals sydafrikaner köar till det fåtal större butiker och köpcentrum som, ofta tack vare sin stora personalstyrka, lyckats hålla plundrarna och vandalerna borta. Men med begränsade matlager och utan nya leveranser är det långt ifrån alla som får köpa mat.

Regeringen har satt in 25.000 soldater för att få stopp på våldet, men kritiker menar att det är för lite för sent. Den omfattande förödelsen är redan ett faktum.

Document har tidligere omtalt den militære innsatsen mot demonstrantene.

Den situasjonen som nå utspilles i Sør-Afrika kan faktisk minne om de lovløse forfallstilstandene i en del demokratisk styrte byer i USA, som Portland, Minneapolis og andre.

Der har det vært voldsomme opptøyer, med branner, plyndring og vold. Dette har vært heiet frem av den marxistiske, såkalte BLM-bevegelsen og den primitive pøbelgruppen Antifa, med indirekte støtte fra de store, venstreorienterte mediene.

FOX News er ett av få amerikanske medier som rapporterer om det reelle og sjokkerende omfanget av dette i USA. De andre prøver desperat å bagatellisere det, eller finne en eller annen vinkling der Donald Trump, høyresiden eller «hvite» kan få skylden.

De som følger store norske aviser og TV-kanaler, har knapt fått med seg at det har skjedd noe slikt i USA i det hele tatt.

Bestill gode bøker fra Document i sommer:

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Kjøp Halvor Foslis bok her!

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Husk å støtte Document også i sommer:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.