Nytt tema for woke-demonstranter? Illustrasjonsfoto: Foto: Vidar Ruud / NTB

Det dukker opp stadig nye grupper som føler seg som «ofre» og krever rettferdighet. Nå er det de venstrehendte som vil ta et oppgjør med «undertrykking og diskriminering» i samfunnet, og det er selvsagt «strukturelt».

Det såkalte woke-universet rommer fra før et utall «offergrupper». Det er ikke grenser for hvor mange som føler seg diskriminert, og som nå krever rettferdighet og oppreisning.

I stor grad har det handlet om rase, hudfarge, etnisitet, kjønn og legning. Men det stopper ikke der. Det er så mange flere det er synd på.

Man må nesten lure på om man skal ta alle slike absurd-nyheter på alvor, men her er uansett én til. Nå er det de venstrehendte vi alle skal gråte en skvett for, og gi oppreisning for all undertrykking de visstnok har vært utsatt for.

De har virkelig måttet lide, forstår vi.

Som så mye annet av dette kommer også den gryende venstrehåndsaktivismen fra USAs akademiske miljøer. Der har man åpenbart ikke så mye annet å foreta seg for tiden. Fria Tider forteller om disse nye «ofrene»:

University of North Carolina betalade en aktivist motsvarande 35.000 kronor för att hålla en föreläsning om hur vänsterhänta blir strukturellt diskriminerade av högerhänta, rapporterar Campus Reform.

Dette vokste raskt til å bli en omfattende sak mange mener er svært viktig:

När bilder från föreläsningen spreds på sociala medier i oktober väckte det stor uppståndelse.

Mångfaldsexperten Christina Parle bjöds in av University of North Carolina-Chapel Hill för att föreläsa om det förtryck som hon anser att vänsterhänta, och andra grupper, dagligen utsätts för, skriver Fria Tider.

Også her handler det om hvordan noen grupper og enkeltpersoner settes i skyggen av andre, mer «privilegerte» grupper:

En bild från föreläsningen visar hur Parle lanserade begreppet «högerhäntas privilegier» och pratade om hur vänsterhänta på olika sätt diskrimineras i vardagen.

Det fremstilles som om det pågår en systematisk konspirasjon mot de stakkars venstrehendte ofrene verden over:

Av power point-presentationen framgick att «världen är organiserad för högerhänta» och att dessa har «fler möjligheter» och «fler fördelar» än vänsterhänta.

Aktivisten fikk bra betalt for sitt spesielle utspill om venstrehendtes grusomme situasjon:

Campus Reform har fått fram avtalet gällande föreläsningen, och där framgår att Christina Parle fick 4.000 dollar, motsvarande 35.000 kronor, av University of North Carolina för att hålla föreläsningen.

Men ballen ruller selvsagt videre, og den samme aktivisten har nå kastet sine rettferdighetssøkende øyne på nok en gruppe som fortjener rettferdighet:

Christina Parle pratade också om hur kortväxta blir «förtryckta» genom att de inte når högst upp på hyllorna i butiker.

Man kunne være fristet til å tro at det var snakk om satire. Men dessverre er det alvor.

Les mer om hva vi kan ha i vente:

– Kampen mot kritisk raseteori er bare i startfasen

Bestill den nye utgivelsen fra Document Forlag:

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

Bestill også høstens store boknyhet:
Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.