En av utallige demonstrasjoner mot hatkriminalitet overfor diverse grupper i USA de seneste år, her fra Chicago. Foto: AP Photo/Shafkat Anowar.

Omfanget av saker med såkalt hatkriminalitet har økt kraftig i USA. Men et stort antall av anmeldelsene viser seg å være falske. Folk finner rett og slett på historier med seg i hovedrollen som offer.

Hatkriminalitet er et hett tema for justismyndighetene i mange land. Men nå viser det seg at dette i mange tilfeller handler om fake og ikke fakta. I hvert fall ser det slik ut i USA, der det nå avsløres stadig flere falske anmeldelser.

Fria Tider skriver:

USA har haft 800 fejkade «hatbrott» på fem år, och nu varnar forskare för att föreställningen om «vita privilegier» och «strukturell rasism»ligger bakom det stora antalet falska anmälningar.

Avisen går nærmere inn på temaet, og refererer til et typisk eksempel:

En av de mer omskrivna fejkade hatbrotten är en anmälan från den amerikanska skådespelaren Jussie Smollet, som påstod sig ha blivit brutalt misshandlad i en rasistisk och homofobisk hatattack.

Misstankarna vändes dock snabbt mot honom själv – och han anklagades för att ha iscensatt händelsen och ljugit för polisen. Därpå åtalas stjärnan och dömdes för falsk polisanmälan och förargelseväckande beteende.

Fria Tider beretter om Frank Furedi, professor emeritus i sosiologi ved University of Kent i Canterbury, som skriver i en artikkel i RT at mange flere har servert tilsvarende bløffhistorier. Han mener det hele begynner å minne om en epidemi:

– Att försöka konstruera en offerstatus är inte ovanligt, påpekar Furedi och tar ett exempel från september 2017, då fem svarta studenter «hittade» rasistiska slagord skrivna på sina dörrar under en utbildning inom det amerikanska flygvapnet.

Men en utredning avslørte at en av de svarte studentene selv sto bak hendelsen. Det var en bløff. Frank Furedi setter fenomenet inn i en større sammenheng, det handler nærmest om en slags trend:

…..viser til en hänvisar till en sammanställning som gjordes i boken «Hatbrottsbluffen: Hur vänstern säljer in sitt fejkade raskrig» (2019).

I boken utredde författaren Wilfred Reilly över 100 fall av hatbrott som inte inträffat. Underlaget växte sedan till 608 unika hatbrottsbluffar och totalt mer än 800 individuella incidenter som involverade minst en hatbrottsbluff.

Furedi tror denne utviklingen skyldes at mediene fremstår som besatte av temaer som «hvite privilegier» og «strukturell rasisme». Det lager alt de kna v saker om det, og blåser opp bagateller til «alvorlige hendelser».

Han mener dette har skapt en kulturell grobunn for nettopp å «dikte opp» hatforbrytelser med en selv i en offerrolle, for å få  sympati og støtte.

Les også:

«Hvite privilegier» er en myte

 

NYUTGIVELSE! Bestill nå: 

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

 

Spennende og relevant fra første side, for alle som er interessert i politisk historie: 

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.