Tobias Hübinette er en rasistisk, venstreradikal raseforsker som også har drevet med kritiske hvithetsstudier, voldskriminalitet og historieforfalskning. Nå fremstiller han seg selv som et offer for rasisme. Foto: Wikipedia

Den venstreradikale «raseforskeren» Tobias Hübinette (49), som blant annet grunnla det venstreekstreme magasinet Expo sammen med Stieg Larsson, slår alarm etter at han gjentatte ganger har blitt utsatt for rasistiske angrep fra unge menn med innvandrerbakgrunn.

Han beskriver angrepene som  «rasistiska verbala attacker på grund av hans «materiell-visuella gestalt» som asiat». I et innlegg på Facebook skriver han:

«Så händer det igen, det som händer om och om igen, och antagligen då jag bor och arbetar i samt även rör mig i och befinner mig i miljonprogramsområden som domineras av invånare med utomeuropeisk bakgrund».

Hübinette antyder at angrepene skyldes at han nylig lot seg intervjue om såkalt anti-asiatisk rasisme, og at innvandrere syns at asiatiske menn ikke oppfyller de kjønn- og genusnormene som er gjeldende i de innvandrertette drabantbyene, og oppfattes som feminine og homsete.

Det kan også skyldes en forakt overfor asiatiske kvinner, som ved å bli kjærester med hvite mennesker går til sengs med fienden. Han mener innvandrerungdommen har latt seg påvirke av lignende trender i USA.

Därtill är dessa personer antagligen också ”fullpumpade” med den västerländska populärkulturens negativa (ras)stereotyper av nordost/sydostasiater samt inte minst djupt påverkade av amerikanska attityder till nordost/sydostasiater – i USA är det då tyvärr alltför socialt accepterat att se ned på och håna nordost/sydostasiater i de icke-vita ”ghettona”.

Tobias Hübinette har en interessant forhistorie. I 2019 ble han tildelt 3,9 millioner kroner for å forske om raser. I presentasjonen på sin egen hjemmeside skrev han den gangen:

Sveriges och svenskarnas attityder till och relationer till frågor som rör ras och rasism, inklusive hur orden används och förstås, är på många sätt exceptionella i en internationell jämförelse.

Det finns ett djupt förankrad tabu i Sverige mot alla typer av rasliga kategoriseringar och rasliga benämningar som sträcker sig till att ens prata om och använda ordet ras och vilket gör att det går att tala om existensen av det svenska r-ordet. I den meningen kan Sverige betecknas som ett både anti-ras-inriktat och ett färgblint samhälle.

Dette til tross for at han er straffedømt en rekke ganger.

Hübinette er adoptert, og har koreansk bakgrunn. Han har en fortid som aktivist på ytterste venstreside, og ble  dømt til fengsel for blant annet hærverk og sabotasje. Raseforskeren ble også dømt for drapstrusler mot politikere fra Sverigedemokratene, men slapp unna med bøter siden domstolen mente Hübinette led av psykiske forstyrrelser.

I tillegg er han dømt for mordbrann mot blant annet en tidligere kjæreste og dennes nye partner. Forbrytelsene skjedde over mange år, i perioden 1992 til 2008. Hübinette har dessuten kalt den hvite rase underlegen, og uttrykt ønske om rasistisk folkemord.

”Att känna eller t.o.m. tycka att den vita rasen är underlägsen på alla upptänkliga plan är naturligt med tanke på dess historia och nuvarande handlingar. Låt den vita rasens västerland gå under i blod och lidande.”

I tillegg har han innrømmet systematisk bruk av vold som politisk virkemiddel.

”Jag började helt enkelt attackera och mer eller mindre misshandla personer som betedde sig rasistiskt i min närhet. Det kunde röra sig om allt från fullfjädrade skinheads, till barn i skolåldern eller äldre herrar och damer.”

Dessuten har han selv anklaget hvite menn som er gift med asiatiske kvinner for å lide av «gul feber» som henter hjem «flerkulturelle maskoter» og har «pedofile tilbøyeligheter». Han ble også avslørt som historieforfalsker etter utgivelsen av boken Svenskarna som stred för Hitler.

Selvsagt er Hübinette godt innsatt i «kritiske hvithetsstudier», nok en av disse idiotfagene som spres rundt på de vestlige universitetene.

Men nå skal vi angivelig synes synd på pyromanen, voldsmannen, historieforfalskeren, rasisten og ekstremisten Hübinette?

Fria Tider
Samnytt
Resett

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Vi selger bøker av Hege Storhaug! Både enkeltvis og som bokpakke til superpris.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.