Illustrasjonsfoto fra Statement Festival, «en musikfestival där endast kvinnor, transpersoner och icke-binära är välkomna». Foto: Frida Winter/TT / NTB scanpix

Den 18-årige skolejenta dristet seg til å mene at det kun finnes to kjønn, mann og kvinne. Slikt sier man ikke i «åpne og tolerante» Sverige. Nå hetses hun grovt av aktivister ved Stockholms universitet. Raseriet mot Klara har tatt helt av.

Det er Fria Tider som beretter om hvordan det gikk da den 18-årigen gymnasiasten Klara Rakic deltok i en debatt ved Stockholms universitet. Hun er svært politisk interessert, og tilknyttet ungdomsorganisasjonen til partiet Moderaterna.

«Hon är engagerad i Moderat skolungdom, förbundsstyrelseledamot i Konservativa förbundet och har tidigare varit aktiv i Moderata ungdomsförbundet»,skriver Fria Tider.

I den aktuelle debatten ble blant annet kjønns- og identitetsspørsmål berørt. Dette er betente temaer i et land der alt handler om at ingen skal bli «krenkad». Her var det denne 18-åringen gjorde sin «store feil», ved å uttrykke et syn som per i dag er å anses «forbudt» i det politisk korrekte Sverige:

«Jag företrädde Konservativa partiet och gjorde ett uttalande om att det bara finns två kön, och då var det väldigt många som blev chockade över det», beretter hun til Fria Tider.

Det å mene at det bare finnes to kjønn er ifølge Fria Tider svært kontroversielt ved universitetet. I praksis er det rent kjetteri.

«Den 18-åriga studentskan anklagas nu bland annat för att ha en «transfobisk retorik»».

Men dette får enda større konsekvenser, hun har  virkelig tirret på seg et vepsebol av rasende svensker som brenner for «toleransen»:

«Det har tagits initiativ till namninsamlingar för att protestera mot henne. Hundratals påstås ha skrivit på de olika protestlistor som cirkulerar på internet. Exakt hur många det rör sig om, är svårt att avgöra eftersom det handlar om protestlistor och upprop som sprids i slutna kretsar och sällskap.»

Underskiftskampanjer, protester og opprop og et kokende sinne, mot en 18-årig skolejente som har «fått det for seg» at mann og kvinne utgjør de kjønnene vi har her i verden. Så mye for det svenskene kaller «mångfald», én eneste mening er tillatt.

Det har gått så langt at en del aktivister har engasjert seg personlig i en hets-kampanje mot denne jenta:

«Det är olika privatpersoner som har tvingat olika organisationer att ta avstånd ifrån mig offentligt», berättar Klara Rakic.

Ikke uventet kommer mye av hetsen fra miljøer som har gjort det å mobbe bort all debatt i slike spørsmål til sin «livsoppgave»:

«Den som kanske allra mest engagerat sig i kampen mot Klara Rakic är den transsexuelle aktivisten och Instagram-profilen Pontus Skattberg. Enligt uppgift har han samlat ihop omkring 800 namnunderskrifter i protest mot Klara Rakics påstående att det bara finns två kön. Att döma av de namn från listan som offentliggjorts har personer från hela landet skrivit på.»

Man kunne kanskje tro at andre partier og miljøer ville rykke massivt ut og støtte Klaras rett til egne meninger. Ikke minst ville det være naturlig at man forsvarte en ung jente mot slik stygg mobbing. Men Sverige er Sverige, og her skjedde det motsatte. Alle partier unntatt De Konservativa har bare kastet seg med i hetsen mot Klara:

«I fredags gick samtliga kårpartier på Stockholms universitet, förutom Konservativa partiet, ut i ett gemensamt protestuttalande med anledning av Klara Rakics kätterska påstående om att det bara finns två kön. Initiativtagare till uttalandet var S-studenter i Stockholm.

«Vi tar gemensamt starkt avstånd från diskriminering och de transfobiska uttalanden om könsidentiteter och könsuttryck som uttryckts under SUS kårval 2020», heter det i det gemensamma utspelet som avslutas: «Transfobiska uttalanden hör inte på något sätt hemma i Stockholms universitets studentkår och vi tolererar ingen diskriminering.»

Det er intet mindre enn skammelig – og bunnløst ynkelig.

Klara selv lar seg imidlertid ikke bringe ut av fatning av den hysteriske hetsen:

«Jag tycker att en öppen debatt alltid är bra, men jag tycker det är synd att det har skapat en sådan häxjakt».

Hun står fast på sitt syn om at det bare finnes to kjønn. Spørsmålet er om hun kan fortsette å bo, studere og ferdes i Stockholm, med den type «farlige holdninger».

Man har egentlig sluttet å la seg sjokkere av nyheter fra vårt naboland. Hvordan kunne det bli slik?

Risikerer vi samme utvikling her i Norge?

Les mer om denne typen vanvidd: 

Kjøp boken til Kjell Skartveit her!


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Støtt Document – det er enkelt med Vipps: 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.