Anat Kimchi, bilde fra Facebook.  

Den unge kvinnen fra Israel ville bevise at USAs rettssystem er rasistisk mot «unge, svarte menn». Så ble hun selv myrdet på gaten i Chicago av en svart mann.

Den tragiske historien utspilte seg i den demokratisk styrte byen Chicago, der kriminaliteten har løpt fullstendig løpsk. Den BLM-inspirerte og svært radikale, svarte borgermester Lori Lightfoot har gått i bresjen for påfunn som nedbygging av politiet ( defund the police). Byen rapporteres å være nærmest i oppløsning med hensyn til alminnelig lov og orden.

Borgermester Lightfoot er blant annet kjent for å ikke ville la seg intervjue av hvite journalister.

Fokuset hos de store mediene er likevel ikke på kriminaliteten, og på konsekvensene av å redusere politiet dramatisk. Man er mest opptatt av å snakke om «rasisme mot de svarte».

Dette var også temaet for den unge, israelske kriminologen Anat Kimchi, 31. Hun hadde fått ideen om å forske på det hun opplevde som rasisme i USAs rettssystem.

Men prosjektet fikk en utgang knapt noen kunne forstilt seg. Fria Tider har omtalt saken:

En 31-årig israelisk doktorand i USA riktade in sin forskning på att visa att det amerikanska rättssystemet är rasistiskt mot svarta. Nu har hon blivit mördad av en svart man i Chicago.

Fria Tider fortsetter, og beretter hvordan kvinnen ble brutalt angrepet bakfra mens hun gikk på fortauet, og ble hugget med kniv i ryggen:

Kriminologen Anat Kimchi, 31, attackerades på Loop street i Chicago. Hon gick på trottoaren när en man dök upp och började knivhugga henne i ryggen.

Kvinnan togs till sjukhus men hennes liv gick inte att rädda.

Det er ennå ikke gjort pågripelser i saken. Politiet i Chicago er sterkt redusert, og har knappe ressurser å sette inn i denne og de utallige andre drapssaker som nå tårner seg opp i byen.

Man har et tydelig signalement av gjerningsmannen:

Mördaren uppges vara på fri fot. Det rör sig om enligt polisen om en «smal svart man med långa dreadlocks som hade på sig en röd bandana och ett blått linne», skriver CWB Chicago.,

Dermed fikk forskerkarrieren til den unge kvinnen en brå og stygg slutt:

Anat Kimchi var israel men doktorerade i kriminologi vid University of Maryland. I en studie publicerad 2019 försökte hon leda i bevis att rättssystemet i USA är rasistiskt mot «unga svarta».

Hon är också listad som medarbetare i en forskargrupp som undersäker straffrättsliga frågor i en förort till Washington, DC.

Kimchi ble nok et offer for grov og meningsløs vold i en by der tryggheten er i fritt fall. Mange mener skylden i stor grad ligger hos politikere som den demokratiske borgermester Lori Lightfoot. Under hennes ledelse opplever byen den verste kriminaliteten på mange tiår.

Saker som denne omtales normalt ikke i store, norske medier.

Bøker til sommerferien: 

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.