Landsbyen Dolton i Illinois har stemt for en resolusjon om å ansette tidligere Chicago-ordfører Lori Lightfoot til å etterforske sin egen leder, Tiffany Henyard.

Henyard som er ordfører i byen er anklaget for misbruk av skattebetalernes penger og annen korrupt praksis. Hun kaller seg selv for Doltons «Super Mayor» – superordfører.

Lightfoot, som tapte sitt gjenvalg i fjor, sa at hun var beæret over å få oppgaven med å etterforske Henyard. Hun var Chicagos første svarte, kvinnelige og åpent homofile borgermester, skriver New York Post.

Kun 16,4 prosent av innbyggerne stemte på henne.

Lightfoot sa i en uttalelse at hun vet hvor viktig det er å opprettholde tilliten til dem du tjener og ta beslutninger i deres beste interesse, for et godt styresett var fundamentet i hennes karriere i offentlig tjeneste:

– Innbyggerne i Dolton fortjener intet mindre enn en regjering som er fullt ut ansvarlig, tilgjengelig, transparent og som forvalter skattebetalernes penger på en effektiv måte.

– Lightfoot sa at hennes erfaring med å lede Chicago ville bidra til å gi funn og anbefalinger uten partiskhet.

Lightfoot vil få i oppgave å gi bystyret jevnlige oppdateringer om etterforskningen av Henyards påståtte forseelser og overdådige forbruk, og legge frem en omfattende rapport når den er avsluttet.

Ifølge Fox 32, får hun betalt 400 dollar i timen – som er 4 342 norske kroner i dagens kurs.

Henyard er anklaget for å ha misbrukt skattebetalernes penger til overdådige reiser og middager, misbrukt føderale midler fra covid-19-hjelpen, for å ha ansatt entreprenører uten å innhente anbud, for å ha overbetalt leverandører uten styrets godkjennelse og for å ha tatt imot store kampanjebidrag fra leverandører valgt av ordføreren. Minor stuff.

Styret har også beskyldt Henyard for å dekke over personlige utgifter hun har betalt med byens penger og hun nekter å gi dem innsyn i sin økonomi.

What happens in Vegas, stays in Vegas

I tillegg er Henyard og hennes administrasjon anklaget for å ha dekket over alvorlige anklager om seksuelle overgrep etter en reise til Las Vegas. En tidligere Dolton-ansatt har anklaget en styremedlem for overgrep mens de var i «syndens by». Dette var også en av reisene som Henyard skal ha misbrukt skattefinansierte midler.

– At vi finner ut hva som skjedde i Vegas, er ekstremt viktig for innbyggerne, sa Brittney Norwood, medlem av Doltons styre, til The Post.

Henyards velgere har også klaget over ordførerens massive reklametavler med ansiktet hennes over hele byen og militariseringen av det lokale politiet mot hennes politiske motstandere.

FBI etterforsker angivelig også Henyards misbruk av skattebetalernes penger, blant annet de hundretusener av dollar som landsbyen skal ha betalt i overtid for Henyards personlige sikkerhetsvakter, og beskyldninger om at hun skal ha holdt tilbake lisenser til visse virksomheter.

Henyard har gjentatte ganger nektet å trekke seg.

Chicagos ordfører Lori Lightfoot i gjenvalg: Knusende nederlag

Kjøp «Europas underlige død» her.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.