Det var George Floyd, det var presidentvalg og det var Black Lives Matter i fjor, og hva var vel da mer «naturlig» enn å frata politiet penger? Nå kapitulerer Chicago og San Franscisco for egen «defund the police»-politikk.

Året i fjor var langt på vei innledningen til en katastrofe for USA, og en epoke for «defund the police», BLM, wokisme og syke utspill fra politikere knyttet til demokratene, inklusive Joe Biden, fosset over landet.

At George Floyd-saken gjorde inntrykk på mange er klinkende klart, og den ble brukt politisk av Demokratene og borgerrettighetsgrupper, Antifa og BLM for alt den var verdt.
»
Floyd-saken ble en politisk bombe i USA, og utløste enorme demonstrasjoner, drap, voldshendelser, skadeverk, brannstiftelser og generell uro, som av Demokratenes politikere og deres medspillere i mediene ble formidlet som «Donald Trumps skyld».

Hele byer ble rasert, bydeler ble okkupert av Antifa og BLM, og politiet gikk sjelden eller aldri hardt til verks mot disse grupperingen, men lot seg skjelle ut og spytte på i frykt for å bli koblet til rasisme.

USA ble med ett et tilnærmet lovløst land, der bermen i befolkningen ikke skulle stoppes for noen pris, og der herjingene fikk pågå i månedsvis i enkelte byer.

Les også: Der Demokratene styrer, eksploderer volden og elendigheten

«Defund the police» en katastrofe

Foruten å tillegge Donald Trump skyld for 2020-opptøyene fikk mange politikere i Demokratenes rekker et plutselig klarsyn:

«Det er politiet som drepte George Floyd og andre fargede med eller uten våpen, og følgelig bør politiet får mindre penger til å bekjempe kriminalitet. Pengene bør heller kanaliseres til sosiale tiltak.»

Som sagt så gjort, og en av de virkelige frontfigurene i «defund the police»-kampanjen var Chicagos borgermester Lori Lightfoot (D), som i fjor foreslo å kutte 80 millioner dollar fra byens politibudsjett.

I Chicago nådde antallet skuddofre i år 4270 sist søndag. Det er opp nesten 9 prosent fra de 3930 personene som ble skutt i samme periode i fjor, ifølge politistatistikk innhentet av Chicago Tribune.

Samtidig har drap i perioden økt med 5 prosent, fra 749 til 783, noe som gjør Chicago til den dødeligste byen i nasjonen.

– Akkurat nå er det rett og slett for mange voldelige mennesker som går i gatene våre og skaper kaos i nabolagene våre, sa Lightfoot i en tale mandag denne uka, der hun nå bønnfaller FBI om å styrke rekkene til byens politi, midt i en økning i skyting og drap.

Lori Lightfoot bad i sin offentlige tale riksadvokat Merrick Garland om å sende agenter fra FBIs «Bureau of Alcohol, Tobacco and Firearms» til Chicago for en seks måneder lang kampanje mot ulovlige våpen.

– Vi kan ikke fortsette å tåle nivået av vold som vi nå opplever, sa Lightfoot under sin 40-minutter lange tale, ifølge New York Post.

Les også: Borgermesteren i Chicago vil ikke bli intervjuet av hvite journalister

Liten grad av selvkritikk

Lori Lightfoot sier lite eller ingenting i det offentlige rom, om at hun og det politiske flertallet i Chicago bommet stygt, da de besluttet seg for å frata politiet midler til å bekjempe kriminalitet.

Den økte tilstrømningen av penger til såkalte sosiale reformer har ikke slått til, og som all historie viser «når katten er borte, danser musene på bordet».

Så også i Chicago, der det skytes på åpen gate under høylys dag, folk ranes på gaten, i butikker, i sine hjem og det drepes over en lav sko.

Nå har de kriminelle fått langt friere spillerom med Lightfoot’s defund-politikk, og de kriminelle har utnyttet sine muligheter til det fulle.

I tillegg til å oppfordre FBI om å utplassere flere ATF-agenter i Chicago, sa Lightfoot at flere føderale statsadvokater ville være nødvendig for å håndtere de nye kriminalsakene, som vil bli generert av en mulig føderal innsats.

Lightfoot ba også riksadvokat Garland om å sende amerikanske US-marshals for å hjelpe Chicago-politiet og Cook County Sheriff’s Office med å finne ettersøkte mistenkte.

Idiotforklarer seg selv

Lori Lightfoot, og mange fra hennes eget parti, ønsket underveis i opptøyene i amerikanske byer i fjor etter George Floyd-saken at «ytringsfrihet» skulle ivaretas for disse som demonstrerte, enten de stiftet branner eller plyndret butikker.

Blant annet skulle dette skje ved at Demokratene i visse byer så velvillig på at demonstranter kunne kausjoneres fort ut for å få lov til å ytre seg mer – for dermed å holde trykket oppe mot Republikanerne, og man innførte en utvidet ordning av «ankelbånd» for kriminelle, slik at disse ikke havnet i fengsel.

Nå ber Lori Lightfoot om at dommere umiddelbart slutter å løslate tiltalte kriminelle med «ankelbånd» etter arrestasjoner for voldelige forbrytelser inkludert drap og kidnapping, og Lightfoot kalte det elektroniske overvåkingssystemet «fundamentalt ødelagt.»

Nærmere en idioterklæring av egen politikk er det knapt mulig å levere, enn det Lori Lightfoot nå fremviser.

San Fransiscos defund-flopp tilbakestilles

– Jeg føler at det haster hver dag, sier Lightfoot om å få FBIs hjelp.

Hun er dermed den andre borgermesteren fra Demokratene i en av USAs storbyer, som på få dager i desember i år har kunngjort dramatiske skritt for å gjenopprette lov og orden i og med at kriminaliteten har kommet ut av kontroll.

Et dusin byer over hele USA har allerede sett flere drap enn noen gang i år, melder New York Post, som i motsetning til storebror New York Times har belyst «defund-politikken» som en katastrofe for landet og byene dette har oppstått i.

New York Times, som er notoriske Trump-hatere og Biden-fans, og som oftest siteres i norske medier, har underveis i stedet hyllet de borgermesterne, som har utsatt vanlige innbyggere for farer i sitt daglige liv, ved å frata politiet penger til kriminalitetsbekjempelse i lys av BLM-aktivismen og woke-ismen.

Etter at Black Lives Matter-demonstranter i fjor krevde at byene skulle avfinansiere politiet, holdt San Francisco-borgermester London Breed en pressekonferanse for å kunngjøre at byen hennes ville være en av de første som gjorde akkurat det.

Breed kuttet resolutt 120 millioner dollar fra budsjettene til både San Franciscos politi og sheriffavdelinger. En talsperson for politifolkets fagforening advarte om at kuttene «kan påvirke vår evne til å reagere på nødssituasjoner».

San Franciscos fargede, kvinnelige ordfører London Breed (D) har nå endret holdning til politifinansiering midt i økende kriminalitet, melder New York Post.

Breed vil ha en endring av byens feilslåtte defund-kurs.

En rapport fra San Francisco’s Public Policy Institute of California (PPIC) konkluderer med at drap økte i Los Angeles, Oakland, San Diego og San Francisco med 17 prosent i 2021.

Vinningskriminaliteten i disse fire byene økte med 7 prosent mellom 2020 og 2021, og nådde 25 000 anmeldte saker totalt i oktober. To tredjedeler av økningen skyldes tyveri, hovedsakelig bilinnbrudd (21 prosent) og kjøretøytyverier (10 prosent).

I en tale, behørig kringkastet til San Fransiscos innbyggere, varsler Breed endret kurs for – som hun selv sier «å få avsluttet herredømmet til kriminelle som ødelegger byen vår».

Breed ber bystyret om mer penger til politiet for å støtte en kamp mot all kriminalitet, inkludert den grove kriminaliteten, handel med narkotika, bilinnbrudd og detaljhandelstyveri.

– Jeg er stolt over at denne byen tror på å gi folk en ny sjanse, sa Breed i sin følelsesladede tale og hun legger til:

– Likevel trenger vi også at det er ansvarlighet når noen bryter loven.  Vår medfølelse kan ikke forveksles med svakhet eller likegyldighet.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.