Chicago har valgt ny borgermester, og den verste kandidaten vant. Dermed tyder alt på at byens forfall vil fortsette, og at flere store selskaper vil rømme byen.

Valget sto mellom to kandidater, etter at katastrofen Lori Lightfoot ikke fikk gjenvalg. Paul Vallas ble ansett som en relativt moderat kandidat. Mens hans motstander Brandon Johnson tilhørte ytterkanten av woke-venstre i Det demokratiske partiet.

Johnson benyttet sin hudfarge som våpen, han er tilhenger av Defund the police, og utnyttet sin tilknytning til fagforeninger for å sørge for økonomisk støtte i valgkampen. Fagforeninger sto for 95 prosent av donasjonene til Johnson.

Som Document skrev om Johnson før valget:

Han vil ifølge sin hjemmeside sørge for Healthcare for all, Affordable housing og Fully-funded schools.

Johnson vil finansiere dette ved å presse opp skattene til de rike, men de rike flytter fra Chicago. Store selskaper som Citadel og Boeing har allerede forlatt byen. Skatteinntektene og arbeidsplassene forsvinner. «Vanlige folk» med midler og muligheter vil også vekk.

Hvem kan redde Chicago?

Johnson er altså en tilhenger av Defund the Police, i en by som opplevde 60 prosent økning i antall drap de to siste årene Lightfoot var borgermester. Helgen før valget ble 21 skutt og 4 drept i Chicago. Så velger altså folket i Chicago å stemme på Johnson, som på flere områder kan anses som enda verre enn Lightfoot.

Over 1000 politifolk valgte å forlate Chicago-politiet i fjor, og denne trenden vil trolig bare øke siden Johnson ble valgt.

At Johnson vant vil føre til at Chicagos nedgang som et laboratorium for progressivt styre vil fortsette, skriver Wall Street Journal. Også WSJ spår at flere store skattebetalere vil forlate byen. Over 94.000 vanlige folk flyttet ut av Cook County i fjor (juli til juli), en trend som trolig vil fortsette. Chicago er administrasjonssenteret til Cook County.

Cook County lost more population than almost any other county in the nation, with the exception of Los Angeles County, from July 2021 to July 2022, according to U.S. Census Bureau estimates released March 30.

Under valgkampen brukte Johnson rasekortet ustanselig. Politiske argumenter og kritikk fra motstanderen Vallas ble møtt med argumenter som at Vallas var «avvisende overfor en svart mann som underviste i fire år i Chicago Public Schools».

Enhver kritikk av Johnsons kriminalpolitikk beskrev Johnson som «nok et angrep på en svart mann som en valgt leder».

Dette var falske og splittende anklager som gjør en politisk debatt umulig. Men dessverre virket disse anklagene. Det gir oss en viss formening om hvor ødeleggende Black Lives Matter, påstandene om systemisk rasisme og den fryktelige ideologien kritisk raseteori har vært for det amerikanske samholdet.

Wisconsin

I Wisconsin vant den nasjonale venstresiden et annet avgjørende valg, da progressive Janet Protasiewicz ble utnevnt til ny dommer i Wisconsin Supreme Court.

Dette har meget stor betydning, og er en advarsel frem mot valget 2024. For Demokratene har nå vippet delstatens høyesterett, og sitter nå med flertallet (4 mot 3).

Dette vil påvirke en rekke viktige saker, først og fremst abortspørsmålet. Men dette vil også påvirke hvordan valget gjennomføres i 2024, og vi kan vel regne med at poststemmer og forhåndsstemmer vil tillates, mens krav om ID vil forkastes. Dette kan skape store problemer for kandidaten for GOP, siden Wisconsin regnes som en vippestat.

De største vinnerne i dette valget var også her fagforeningene for offentlige ansatte. I dag har Wisconsin en uvanlig lov som begrenser disse fagforeningenes innflytelse til en viss grad. Denne loven, Wisconsin’s Act 10, har Protasiewicz lovt å oppløse.

Hvis hun får sjansen, så kan Wisconsin snart ligne mer og mer på Chicago, avslutter WSJ.

Det er ikke akkurat positivt ment.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson!

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.