Volden mot politifolk er økende i kjølvannet på George Floyd og defund the police. To politifolk ble skutt i Queens NYC tirsdag 24. november mens de foretok en rutinemessig sjekk i et hus hvor det hadde vært vold i hjemmet. Foto: John Minchillo/AP/NTB

VGs USA-korrespondent Roy Kvatningen tar for seg eksplosjonen i kriminalitet i Demokratisk styrte byer. Men ifølge Kvatningen har det ingenting med BLM/Antifa og defund the police å gjøre. Ingen vet grunnen til den voldsomme økningen, skriver Kvatningen. Det må i tilfelle være fordi han ikke vil vite.

USAs avtroppende president, Donald Trump, har anklaget Demokratene for å slippe kriminaliteten løs i sine byer. Tallene viser ifølge New York Times at drapsbølgen treffer like hardt i byer som styres av Republikanerne som av Demokratene.

– Økningen har ingenting å gjøre med den politiske tilhørigheten til borgermesteren, fastslår kriminologiprofessor Richard Rosenfeld ved Universitetet i Missouri-St. Louis.

Hva årsaken – eller årsakene – er, vet ingen med sikkerhet.

– Vi er ikke i nærheten av å vite nok om det som skjer akkurat nå. Den tiden vi er inne i, er så uvanlig av så mange forskjellige grunner at det er vanskelig å spekulere i hva som driver denne trenden. Vi vet ikke engang om det er en trend ennå, sier daglig leder Jennifer Doleac ved Justice Tech Lab til Vox.

USA kryr av «eksperter»» som bekrefter venstrevridde oppfatninger som VG har lagt seg på. Vox er langt ute på venstresiden. Når en avis bruker kilder uten å presisere hvor de plasserer seg i det politiske landskapet, er det et tegn på at de ønsker å villede leserne.

Det heter at man kan plassere vogna foran hesten. Det gjør VG når Kvatningen tror volden har noe med økningen i våpenkjøp å gjøre.

Én medvirkende årsak kan være at våpensalget i USA har gått kraftig opp i 2020.

Det er vanlige samfunnsborgere som nå kjøper våpen for å beskytte seg mot den lovløsheten som venstreisden har sluppet løs. George Soros, Nancy Pelosi og Joe Biden er beskyttet av høye murer. De vil ha åpne grenser, beslaglegge folks våpen og tvinge politiet på defensiven.

Det er som en oppskrift på økt kriminalitet. Demokratene nøyer seg ikke med å ha innført det i sine egne byer. Nå vil de påtvinge resten av USA samme lovløshet.

Journalister som Kvatningen er deres løpegutter.

 

 

Drapstallene til himmels i USA

 

Kjøp Asle Tojes bok her! Vi pakker og sender for deg hvis du skriver «julegave» i meldingsfeltet.

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.