Biden-regimet ber Kongressen om 37 milliarder dollar for å bekjempe den eksploderende kriminaliteten. Samtidig ber man om innstramninger i våpenlovene. Det ser ut at president Biden allerede har glemt «Defund the police».

President Biden skulle egentlig kunngjøre planene sine i Pennsylvania i dasg, men siden han er smittet av Covid-19 (eller var det kreft?) så presenterte Det hvite hus planene i en uttalelse.

We need to fund police who walk the beat, know the neighborhood, are accountable to those they are sworn to serve, and build community trust and safety.

Dette kommer etter at Demokratene i to år har kjørt en kampanje for å avfinansiere politiet mens Black Lives Matter drev voldelige opptøyer i amerikanske byer. Flere titalls mennesker ble drept, deriblant flere politifolk, og eiendom for enorme summer ble rasert eller brent.

Men kanskje president Biden sliter med hukommelsen? Eller er det den eksploderende kriminaliteten som har fått ham på bedre tanker?

Noe av «Defund the police»-retorikken henger igjen. I uttalelsen fokuseres det på å investere i mental helse, krisehjelp og sosialarbeidere, samt hjelp til narkomane, for å avbelaste politiet og forhindre voldelig kriminalitet.

According to the White House, the funding proposal would be used in hiring and training 100,000 officers for “accountable community policing,” solving homicides, and setting up community task forces.

Men det politiet først og fremst trenger er dels bedre trening, og dels mer støtte fra myndighetene. USA kan ikke akseptere voldelige opptøyer hver gang en mørkhudet kriminell person blir skadet av politiet, uansett hvor berettiget det er.

Et eksempel er Jacob Blake, som ble skutt av politiet da han grep etter en kniv. Politiet skjøt for å redde sitt eget liv i møte med en voldelig hyperkriminell. Allikevel eksploderte Kenosha i BLM-opptøyer.

Blake hadde kniv og ville ikke gi seg

The funds would also be used to target non-firearms-related crimes, such as drug trafficking.

Hvis Biden ønsket å gjøre noe med narkotikahandelen, så kunne han for eksempel stengt grensa i sør, der tonnevis av dødelig fentanyl strømmer inn i USA, i følge med titusenvis av sexslaver, gjengkriminelle og migranter fra hele verden.

Hvis Demokratene vil redusere voldskriminaliteten, så må de sette en stopper for at George Soros får fylle opp rettsvesenet med ekstremt progressive statsadvokater, som slipper voldskriminelle rett ut på gaten igjen, uten kausjon.

Ønsker å stramme inn våpenlovene

Statistikk fra FBI viser at antall drap steg med hele 30 prosent i 2020, til tross for at store deler av USA var nedstengt på grunn av Covid-19.

Some law enforcement groups have said the increase in violent crime is connected to the wave of anti-police sentiment that drove much of the Black Lives Matter protests and riots that year.

Men Demokratene vil ikke ta tak i all volden og ødeleggelsene som fulgte i fotsporene til BLM, støttet av venstreekstremister som Antifa. Biden-regimet velger å fortsette kampen mot det andre grunnlovstillegget, som gir amerikanerne rett til å bære våpen.

Turning to firearms themselves, the administration called to “ban assault weapons and high-capacity magazines,” which weren’t clearly defined in the White House statement.

Tilhengere av de amerikanske våpenlovene mener disse begrepene er uklare, og foreslår at man bruker begrepet moderne sportsrifle i stedet.

Lovforslaget retter seg spesielt mot våpen av typen AR-15, som er den mest populære rifla i USA. Bakgrunnen er at denne typen våpen har blitt brukt i flere av de dramatiske skoleskytingene.

Men selv om skoleskytinger er dramatiske og grusomme hendelser, så utgjør dette kun en liten del av dødsfallene der våpen tas i bruk. Faktisk blir flere drept av knyttnever og spark enn av rifler, kategorien som AR-15 faller inn under.

With rifles being a relatively uncommon type of weapon used in homicides in the United States, an assault rifle ban may not make much difference when it comes to the number of murders that occur.

Homicides are overwhelmingly committed using handguns; they were found to be the most common murder weapon for nearly half of all homicides in the United States in 2019. Even hands, fists, and feet are used to commit homicide almost twice as often as a rifle is.

Et forbud mot våpen av typen AR-15 ble innført i perioden 1994-2004. En rapport fra National Institute of Justice konkluderte i 2004 med at forbudet ikke førte til noen påviselig reduksjon i våpenvolden.

Men realiteten betyr mindre en symbolikk for Demokrater som Jerry Nadler, som leder House Judiciary Committee som har utarbeidet lovforslaget.

– As we have learned all too well in recent years, assault weapons—especially when combined with high-capacity magazines—are the weapon of choice for mass shootings, sa Nadler tidligere i uken.

– These military-style weapons are designed to kill the most people in the shortest amount of time. Quite simply, there is no place for them on our streets.

Nadler beskriver slike våpen som «military-style weapons», selv om ingen militære styrker bruker slike våpen.

Biden Asks Congress for Tens of Billions of Dollars to Back Federal Anti-Crime Plan 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» fra Document Forlag her.Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.