På torsdag, som svar på skytingene i Maine hvor minst 22 mennesker mistet livet, presset president Joe Biden på for å oppheve beskyttelsen som beskytter våpenprodusenter mot useriøse søksmål, universelle bakgrunnssjekker og andre former for våpenkontroller.

I en uttalelse fra Det hvite hus sa Biden at han og kona Jill ba for de amerikanerne som mistet livet eller behandles for skader, og ofrenes familier og andre som ble berørt av massedrapet.

Han sa at det lokale politiet fikk bistand fra føderalt politi. Så kom angrepet på det andre grunnlovstillegget, som det alltid gjør fra Demokratenes side etter slike episoder. Biden ber om støtte fra Republikanerne i forsøket på å beskytte det amerikanske folket, som vanlig mot såkalte assault weapons, og innføre nye lover som fjerner våpenprodusentenes immunitet mot ansvar.

I urge Republican lawmakers in Congress to fulfill their duty to protect the American people. Work with us to pass a bill banning assault weapons and high-capacity magazines, to enact universal background checks, to require safe storage of guns, and end immunity from liability for gun manufacturers.

Minst 22 døde og mange såret i masseskyting i Maine – skyteinstruktør ettersøkt

Breitbart har faktasjekket påstanden om immunitet for våpenprodusentene, og finner påstanden falsk. Det er heller ikke første gangen Biden kommer med slike påstander.

For example, on March 1, 2022, Breitbart News noted Biden was claiming gun manufacturers are shielded from “liability” and cannot be sued.

I virkeligheten er ikke våpenprodusenter skjermet fra ansvar, men de er beskyttet mot useriøse søksmål om kriminell bruk av våpen som er lovlig laget og lovlig solgt. På samme måte kan man ikke saksøke en produsent av kjøkkenkniver fordi noen begår drap med en av de lovlige produktene deres.

Fokuset på halvautomatiske våpen som for eksempel AR-15 er også malplassert. Man bruker gjerne ord som militære våpen, selv om slike våpen som selges ikke egner seg for bruk av en ekte militær styrke.

Dessuten utgjør slike våpen kun fem prosent av alle våpen i USA. Det er med mindre og mer utbredte høndvåpen som pistoler og revolvere mesteparten av drapene utføres.

Det er også flere eksempler på at menneskeliv har blitt reddet av bevæpnede sivile.

Når det gjelder Maine-skytingen så er det selvsagt meget merkelig at en person som åpenbart slet med mentale problemer ikke ble fratatt sine våpen. Dette ansvaret må dog falle på den sittende regjering.

Hvis Biden virkelig bryr seg om å beskytte amerikanere kunne han kanskje stanse Soros-finansierte statsadvokater fra å slippe voldskriminelle rett ut på gatene igjen. Han kunne tatt kontroll over USAs grenser, som siden han tiltrådte har stått som åpne dører.

Et forbud mot å bære våpen vil dessuten gjøre lovlydige borgere helt forsvarsløse mot de kriminelle, som selvsagt ikke vil bry seg om en ny våpenlov.

Det er dog lite sannsynlig at Demokratene vil vinne frem i denne saken. Det er for mange amerikanere som ikke ønsker å avskaffe det andre grunnlovstillegget, som ikke kun handler om å beskytte seg og sin familie mot voldelige inntrengere, men som i hovedsak ble innført for at USA raskt kunne opprette en milits av sivilister som kunne yte motstand mot en autoritær og undertrykkende stat.

A well regulated Militia, being necessary to the security of a free State, the right of the people to keep and bear Arms, shall not be infringed.

Men Biden har ved hjelp av enkelte senatorer fra opposisjonen allerede klart å få senatet til å vedta å modifisere retten til å bære våpen gjennom de såkalte red flag-lovene.

Dette utvider myndighetenes rett til å ta våpnene fra borgere de ikke liker. Slike muligheter har en lei tendens til å bli utnyttet maksimalt.

Å sikre at USA forblir en fri stat har vel aldri vært viktigere enn i vår tid, hvor korrupsjonen i det sittende regimet er skrikende, og denne korrupsjonen følges også opp av mange i opposisjonen. Heldigvis har Høyesterett vist vilje til å stå imot en slik endring av grunnloven, nettopp derfor truer Biden med å utvide Høyesterett med lydige dommere som støtter Demokratenes politikk.

Les også:

Senatet vedtok ny våpenlov

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.