Delstaten Maine, som kontrolleres av Demokratene, har bestemt å følge etter Colorado, og utestenger Donald Trump fra primærvalget i forbindelse med presidentvalget 2024.

Colorados høyesterett bestemte 19. desember at Trump ikke fikk lov til å stille opp i primærvalget, basert på en eldgammel lov fra etter borgerkrigen, som sier at folk som har gjort seg skyldige i «opprør eller oppvigleri» ikke kan inneha et offentlig verv.

Etter Demokratenes mening var 6. januar et slikt opprør, og Trump var ansvarlig.

Nylig ble det kjent at vedtaket er utsatt til U.S. Supreme Court eventuelt støtter høyesterettsvedtaket i Colorado.

Colorado lar Trump stille til primærvalg etter Republikansk anke

Men nå spiller Maine det samme spillet. Maines delstatsminister Shenna Bellows (D) viser til Trumps påståtte involvering i den såkalte stormingen av Capitol i 2021.

Hun uttaler at Donald Trump brukte «en falsk fortelling om valgfusk for å hetse tilhengerne sine og henvise dem til Capitol for å forhindre fastsettelse av valgresultatet i 2020 og en fredelig overføring av makt».

De som har sett talen Trump holdt 6. januar, vet dog at han sa at tilhørerne ville bevege seg mot Capitol for å demonstrere fredelig og patriotisk.

I know that everyone here will soon be marching over to the Capitol building to peacefully and patriotically make your voices heard.

Trumps valgkampstab har allerede varslet at de går rettens vei for å omgjøre Bellows’ avgjørelse, som skal ankes til Maines høyesterett.

Demokratene bruker på denne måten rettsvesenet som et politisk våpen. Det er velkjent at Demokratene tilsynelatende ikke aksepterer at et demokrati kan leve videre i en situasjon hvor deres motstandere vinner et valg.

Nå håper GOP at U.S. Supreme Court vil sette ned foten og stanse slike vedtak som de anser som udemokratiske. Trumps team sier ifølge Breitbart at de har stor tillit til USAs føderale høyesterett. Trump-kampanjens talsmann Steven Cheung har uttalt følgende:

– Vi har full tillit til at Høyesterett raskt vil dømme i vår favør og til slutt sette en stopper for disse uamerikanske søksmålene.

Dagbladet stoler mer på sine faste kilder, og henviser til en «ekspert» fra CNN.

CNN-ekspert og tidligere advokat og rådgiver for president Nixon, John Dean, mener avgjørelsen i Maine er svært solid.

– De (Trump-kampanjen journ.anm.) tapte rett og slett på grunn av en ærlig tolkning av det 14. grunnlovstillegget. Trump er i trøbbel. Han er i trøbbel overalt hvor dette blir tatt opp og behandlet på en legitim måte, sier Dean til kanalen.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som ebok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.