Donald Trump ankommer et valgkampmøte i Waterloo, Iowa, den 19. desember 2023. Foto: Charlie Neibergall / AP / NTB.

Den amerikanske delstaten Michigans høyesterett har i en kjennelse onsdag slått fast at Donald Trump kan stille ved Republikanernes primærvalg til president­valget i USA i 2024.

Med det har Michigans høyesterett avvist saksøkeres forsøk på å hindre Trump i å stille ved primærvalget i delstaten, melder Fox News.

Kjennelsen kommer en uke etter at høyesterett i Colorado avgjorde at Trump ikke kan stille ved primærvalget der på grunn av det som skjedde ved Capitol den 6. januar 2021 og Trumps angivelige rolle i det.

Dermed har de øverste domstolene i to amerikanske delstater kommet til stikk motsatt konklusjon i samme spørsmål.

Saksøkerne i Michigan hadde lagt avgjørelsen i Colorado til grunn for søksmålet, men kunne ikke peke på noe grunnlag i Michigans lover for å diskvalifisere Trump, sier dommer Elizabeth Welch i en forklaring på avgjørelsen i Michigans høyesterett.

«The appellants have identified no analogous provision in the Michigan Election Law that requires someone seeking the office of President of the United States to attest to their legal qualification to hold the office,» Welch argued.

Lignende forsøk på å gå rettens vei for å utelukke Trump fra presidentvalget i 2024 pågår også i andre stater som Texas, Nevada og Wisconsin, opplyser Fox News.

 

 

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.